بیژن پناهیزاده در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه دولت باید شرایط را برای تولید بخش معدن تسهیل کند، اظهار کرد: از آنجاکه در سالهای اخیر نرخ دلار افزایش زیادی داشته است فعالان معدنی نمیتوانند برای خرید ماشینآلات نو معدنی اقدام کنند، برای همین رییس خانه صنعت و معدن ایران در قالب نامهای از کمیسیون ماده ۱ درخواست صدور مجوز ثبت سفارش و خرید ماشینآلات معدنی زیر ۱۰ سال کارکرد اروپایی و ژاپنی را مطرح کرده که البته تاکنون پاسخی از آن نرسیده است.
وی با اشاره به میزان نیاز بخش معدن برای تجهیز ماشینآلات معدنی افزود: بخش معدن و فرآوری مواد معدنی فقط برای تجهیز ماشینآلات خود نیاز به حدود پنج میلیارد دلار سرمایه دارد تا بتواند به بهرهوری مناسب در این زمینه دست پیدا کند.
رییس کمیته معدن خانه صنعت و معدن ایران با اشاره به نحوه تخصیص این رقم اظهار کرد: البته که نظر به تخصیص یک دفعهای این رقم به بخش معدن نیست بلکه این رقم را میتوان طی دو تا سه سال به این بخش تزریق کرد.
پناهیزاده همچنین با اشاره به توانی که تزریق سرمایه میتواند برای بخش معدن ایجاد کند، گفت: رقم پنج میلیارد دلار برای بخش معدن رقم عجیبی نیست و درصورتی که بخواهیم کار معدن را راه بیندازیم باید آن را اختصاص دهیم و البته این موضوع اهمیت دارد که با تزریق چنین سرمایهای در بخش معدن بیش از ۵۰۰ هزار فرصت شغلی به وجود میآید.
وی با تاکید بر اینکه بخش معدن باید مواظب عدم ایجاد انحصار باشد، بیان کرد: با توجه به این که زمزمههای احیای هپکو به گوش میرسد باید مراقب باشید که بخش معدن مانند حوزه خودرو دچار انحصار نشود، چرا که نباید به خاطر اشتغال هزار نفر در هپکو موقعیت شغلی چندین هزار نفر در حوزه معدن را با جلوگیری از واردات ماشینآلات معدنی به خطر بیندازیم.
رییس کمیته معدن خانه صنعت و معدن ایران با انتقاد از عملکرد معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، گفت: به نظر میرسد که در دولت گذشته و فعلی، معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت عملکرد ضعیفی را داشته است و به شکلی عمل شده که با به وجود آمدن پیچیدگیهایی در بخشنامهها و قوانین عملا همه چی باید از شورای عالی معادن استعلام شود.
انتهای پیام