ندا نبوی، فارغالتحصیل دانشگاه صنعت نفت و نماینده دانشجویان معترض به استخدام وزارت نفت در مقابل پاستور در گفتوگو با ایسنا تصریح کرد: تا قبل از خرداد ماه سال 94 گروه الف دانشگاه صنعت نفت بدون آزمون و بر اساس قانون و تعهدی که از دانشجویان دریافت میشد، در وزارت نفت استخدام میشدند، اما این قانون از همان سال لغو و استخدام این دانشجویان ممنوع اعلام شد.
وی در ادامه تصریح کرد: امروز دانشجویان و فارغ التحصیلان رشتههای مختلف دانشکدههای مختلف دانشگاه نفت در پاستور مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کرده تا حق خود برای استخدام در وزارت نفت را که یک خواسته قانونی است، بگیرند. در واقع ما قبل از تجمع امروز با تمامی مسئولان استانی و کشوری مذاکره زیادی انجام دادیم، اما متاسفانه خواسته به حق ما هنوز اجابت نشده است.
این نماینده دانشجویان معترض به استخدام وزارت نفت در مقابل پاستور، تاکید کرد: دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاه صنعت نفت سال گذشته به مدت سه هفته در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردهاند.
نبوی همچنین ادامه داد: معترضان دانشگاه صنعت نفت به دلیل زیر پا گذاشتن قانون استخدام در وزارت علوم موضوع را به صورت انفرادی به دیوان عدالت شکایت کردند که در نهایت رای دیوان به نفع معترضان صادر شد و وزارت نفت ملزم به استخدام فارغالتحصیلان گروه الف این دانشگاه شد، اما این وزارتخانه به رای دیوان اعتراض کرد و الاکنون بیش از یک سال است که منتظر نظر دیوان هستیم.
وی با تاکید بر اینکه دانشجویان معترض دانشگاه نفت تا اجابت نشدن خواسته قانونیشان در سر کلاسهای خود حاضر نخواهند نشد، گفت: بیش از سه هفته است که دانشجویان دانشکدههای مختلف این دانشگاه در تحصن هستند، اما مسئولان دانشگاه به جای عمل به قولهای خود که گفته بودند در صورت عدم دفاع از حقوق آنها استعفا خواهند کرد، همچنان بر صندلیهای خود نشستهاند و دانشجویان را با ترس و ارعاب کمیته انضباطی وادار به برگرداندن بر سر کلاسهای درس میکنند.
این نماینده دانشجویان معترض خاطر نشان کرد: متاسفانه در پاسخ به سوال نمایندگان برای جذب نیرو از دانشجویان گروه الف دانشگاه نفت گفتهاند ما به نیرو نیاز نداریم، در حالی که بر اساس فراخوان آزمون استخدامی میخواهند 2500 نفر را در این وزارتخانه استخدام کنند، بنابراین ما معترضان تا تحقق خواسته قانونی خود به اعتراض خود ادامه خواهیم داد.
به گزارش ایسنا، این دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاه صنعت نفت در پایان با صدور بیانیهای به تجمع اعتراضی خود پایان دادند.
متن بیانیه به شرح ذیل است:
«باسمه تعالی
"خلف وعده با مردم نکنید، آنچه به مردم وعده میدهید، اصرار داشته باشید که آن را انجام دهید؛
یعنی خودتان را گردن گیر آن وعده بدانید" مقام معظم رهبری.
در ابتدا لازم به ذکر است، این حرکت یک اعتراض مسالمت آمیز، صنفی و بدور از هر جریان سیاسی است و در داخل و خارج کشور اجازه هیچ گونه سوء استفاده و مصادره سیاسی به هیچ فرد یا گروهی داده نخواهد شد.
متاسفانه بعد از قریب به هشت دهه از تأسیس و فعالیت دومین دانشگاه کشور، دانشگاه صنعت نفت، و تربیت مدیران و متخصصین بنامی چون شهید تندگویان، شاهد نامهربانیهای بسیار از سوی مسئولین وزارت نفت هستیم. دانشآموختگان و دانشجویان امروز دانشگاه صنعت نفت به واسطه پیشینه علمی و امتیازات داده شده به این دانشگاه، اقدام به انتخاب دانشگاه صنعت نفت کردهاند و در تمامی مدت تحصیل با تمامی کمی و کاستیهای موجود به امید تضمین شغلی و آینده بهتر برای خود و کشور عزیزشان مبارزه کردهاند.
دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاه صنعت نفت از افراد برتر کنکورهای سراسری هستند و برای ورود به این دانشگاه و بهرهمندی از امتیازات ذکر شده توسط این دانشگاه در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری و همچنین سایتهای رسمی دانشگاه و وزارت نفت به خصوص در مورد اولویت استخدام از هیچگونه رانتی استفاده نکردهاند و فقط بنا به شایستگی و سطح علمی در آزمونهای سراسری سازمان سنجش کشور وارد این مجموعه شدهاند. حال که ما حضور در این دانشگاه را علیرغم شرایط بد آب و هوایی خوزستان بر دانشگاههای مادر کشور ترجیح دادهایم، خواستار اجرای وعدههای داده شده در زمان انتخاب رشته هستیم.
اما آنچه قلب یکایک ما را آزرده خاطر کرده، بدعهدیهای مکرر از سوی وزارت نفت و اتلاف جوانیمان است. ابلاغیه وزیر محترم نفت، مبنی بر ممنوعیت هرگونه استخدام و جذب نیروی انسانی در تمامی دستگاههای تابعه وزارت نفت، علی رغم امتیازات و وعدههای داده شده به دانشجویان دانشگاه صنعت نفت و اعتماد دانشجویان به آنها، سرنوشت فارغالتحصیلان و دانشجویان دانشگاه صنعت نفت را تحت الشعاع قرار داده است، لذا با توجه به ماهیت تخصصی رشتههای دانشگاه صنعت نفت و محدود بودن آنها به صنایع نفت و گاز و متعهد به خدمت بودن دانشآموختگان در مجموعه وزارت نفت و شرکتهای تابعه، آینده و زندگی دانش آموختگان و دانشجویان در هاله ای از ابهام قرار گرفته و باعث عدم اشتغال و به دنبال آن ایجاد مشکلات روحی، معیشتی و اجتماعی زیادی در این دانش آموختگان شایسته شده است.
با گذشت قریب به 30 ماه از این خلف وعده و به دنبال آن بی برنامگی مقامات عالی وزارت نفت در قبال دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت، مراجعات گسترده به نهادهای عالی اجرایی و همچنین نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی ناکام مانده و بازخورد مناسبی از جانب مسئولین ذیربط دیده نشده است که این موضوع با توجه به برحق بودن اینجانبان، موجبات دلسردی و بی اعتمادتر شدن جمع حاضر، بدان چه حاکمیت قانون در این مرز و بوم خوانده میشود، شده است. لذا ما در اینجا گرد هم آمدهایم تا ندای مظلومیت و حقخواهی خود را یک صدا به گوش مسوولین و بالاخص جناب آقای دکتر روحانی رییس دولت تدبیر و امید برسانیم و از ایشان به عنوان عالیترین مقام اجرایی کشورمان درخواست داریم ما را در احیای حق خود، مطابق با قانون و وعدههای داده شده در زمان ورود به این دانشگاه، یاری نمایند.
این تجمع و تحصن در مقابل نهاد ریاست جمهوری، پیامها و اهدافی دارد که از جانب دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاه صنعت نفت به شرح ذیل اعلام میشود:
1-درخواست از ریاست محترم جمهوری، جناب آقای دکتر روحانی جهت ورود به این موضوع و دستور مستقیم ایشان برای اجرای قانون استخدام تمامی فارغالتحصیلان گروه الف دانشگاه صنعت نفت بر اساس روال سابق (پیش از خرداد 94) از سوی وزارت نفت و عدم عطف به ماسبق کردن قوانین استخدامی مصوب جدید
2-رسیدگی به مطالبات صنفی دانشجویان دانشگاه صنعت نفت (من جمله حق استخدام و اعتراض به نزول جایگاه دانشگاه صنعت نفت) که به مدت دو هفته است در راستای احقاق حقوق خود در دانشگاه تحصن کردهاند.
3-هشدار به مسئولین محترم وزارت نفت به عنوان عضوی از نهاد اجرایی که وظیفه محافظت و مراقبت از کیان حاکمیت قانون می باشد، مبنی بر خلف وعده در قبال تعهدات واضح و صریح آن وزارتخانه در قبال استخدام رسمی بدون آزمون فارغالتحصیلان گروه الف دانشگاه صنعت نفت در شرکتهای زیرمجموعه وزارت نفت، که مستندات آن (دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری سازمان سنجش، سایت رسمی وزارت نفت و سایت رسمی دانشگاه صنعت نفت) موجود است.
4-درخواست اجرای رای دیوان عدالت اداری که در این حکم وزارت نفت ملزم به استخدام بدون قید و شرط تمامی فارغالتحصیلان گروه الف دانشگاه صنعت نفت شده است. اما کماکان مسوولین وزارت نفت از اجرای قانون استنکاف کرده و اخیرا با اقدام به برگزاری ارزیابیهای کذایی و غیر رایج جهت گزینش سلیقهای بخش کوچکی از دانشآموختگان دانشگاه صنعت نفت سعی در گریز از قانون دارند.
5-درخواست ورود نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی به منظور دقیق شدن در انجام شرح وظیفه تحقیق و تفحص در قوه مجریه، درقبال جذب فارغالتحصیلان گروه الف دانشگاه صنعت نفت و أخذ مجوز استخدام برای تمام واجدین شرایط (دانشآموختگان گروه الف دانشگاه صنعت نفت) به صورت مکتوب و در قالب ابلاغیه لازم الاجراء با قید تاریخ مشخص و امضاء شخص وزیر محترم نفت؛ نه صرفاً همانند بخشنامه بدون دستور اجرایی 27 دی ماه 94.
6-توجه ویژه به آینده دانشگاه صنعت نفت، به عنوان قطب اول مراکز آموزش عالی در رشتههای بالادستی و پایین دستی صنعت نفت کشور به منظور حفظ این سرمایه ارزشمند که پشتوانه و مولد بسیاری از پیشرفتها و استقلال این صنعت در سالیان متوالی بوده است. مسلماً سالیان بعد، جبران این عدم توجه به این گهر گرانبها در رقابتهای علمی با سایر رقبای بینالمللی امکان پذیر نیست.
لازم به ذکر است که حق ضایع شده از ما، از جنس حقالناس و ادای آن بر مومنین با تقوا لازم و ضروری است. مسند مدیریت امانتی است الهی که به مدیر سپرده شده است و او باید از این امانت الهی به شدت مراقبت کند. مولای متقیان علی (ع) درباره این امانت الهی میفرمایند: «مدیریت و حکمرانی برای تو طعمه نیست، بلکه امانتی است بر گردن تو و کسی که از تو بالاتر است از تو خواسته تا نگهبان آن باشی. وظیفه نداری در کار مردم به میل و خواسته شخصی خود عمل کنی، یا بدون ملاک معتبر و فرمان قانونی، به کار بزرگی دست بزنی».
بیشک، انتظاری جز عمل به وعدهها به حکم آیه شریفه «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ أَوْفُواْ بِالْعُقُودِ. ای کسانی که ایمان آوردهاید، به پیمانها وفا کنید. مائده 1» از سوی مسوولین نظام مقدس جمهوری اسلامی و رویکردهای مدبرانه و دلسوزانه آنها در این مورد وجود نخواهد داشت.
و من الله استعان
دانشآموختگان دانشگاه صنعت نفت ایران"».
انتهای پیام