از دلخوری نسبت به آراء دیوان عدالت اداری تا لزوم توجه به درآمد شهرهای کوچک

روسای شوراهای شهر مراکز استان‌ها نظرات خود را در خصوص مسائل مختلف حوزه مدیریت شهری در مجمع مشورتی بیان کردند.

به گزارش ایسنا، صبح امروز مجمع مشورتی با حضور روسای شوراهای مراکز استان‌ها برگزار شد که تعدادی از روسای شوراهای اسلامی شهرها نکته نظرات خود را بیان کردند؛ به گونه‌ای که دریک وندی رئیس شورای شهر خرم آباد با بیان اینکه شهرداری‌ها مشکلات زیادی دارند که گریبان آنها را گرفته است، گفت: متاسفانه در حال حاضر شهرداری‌ها به مقدار زیادی مقروض هستند که نشان می‌دهد سیاستگذاری‌های درستی در راستای درآمدهای پایدار اتخاذ نشده است.

وی با بیان اینکه مشکل بزرگ این روزهای شوراهای شهر این است که تنها محدود به شورای شهرداری شده‌اند تصریح کرد: متاسفانه در حالیکه به شدت نیازمند مدیریت یکپارچه شهری هستیم می‌بینیم که دولتی‌ها در مقابل شوراها مقاومت می‌کنند و هر روزه شوراها از جایگاه اصلی خود دورتر می‌شوند.

به گزارش ایسنا، در ادامه جلالی رئیس شورای شهر قم نیز با بیان اینکه ما در هیات دولت حامی نداریم، گفت: باید پیشنهاد شود که شوراها یک نماینده در دولت داشته باشند یا حداقل وزیر کشور به این رسالت توجه بیشتری داشته باشد و جلسات‌مان را با وزیر کشور برای حل مشکلات بیشتر پیگیری کنیم.

منشور اخلاقی اعضای شورای شهر باید تهیه و تدوین شود

وی با بیان اینکه منشور اخلاقی اعضای شورای شهر باید تهیه و تدوین شود، گفت: شوراهای شهر باید در بحث مسائل اجتماعی و فرهنگی و همچنین توجه به نظارت بر درآمدها و هزینه‌های شهرداری حضور فعال‌تری داشته باشند و این در حالیست که زلزله کرمانشاه به ما یادآوری کرد که بسیاری از سوله‌های بحران در سراسر کشور که به منظور پوشش بحران ایجاد شده‌اند در حال حاضر در راستای اهداف خودشان قرار نگرفته و باید آنها سازماندهی شوند.

به گفته جلالی دولت باید در بحث تخصیص بودجه مترو توجه ویژه‌تری داشته باشد.

همچنین پورخلیل رئیس شورای شهر ایلام با بیان اینکه بحث مالیات بر ارزش افزوده در شهرداری‌های، شهرهای کوچک مغفول مانده است، گفت:‌ در ایلام شاهد کاهش 70 درصدی جذب سرمایه‌ها بوده‌ایم و این در حالیست که بسیاری از شرکت‌ها و کارخانجات بزرگ، خط تولیدشان در شهرهای دیگر است اما مالیات خود را در مبدأ که شرکت‌شان در آنجا تاسیس شده پرداخت می‌کنند.

وی با بیان اینکه شهرهای کوچک در درآمدزایی بسیار مشکل دارند، گفت: باید دولت به شهرهای کوچک کمک کند.

در ادامه شریعتی رئیس شورای شهر سنندج با بیان اینکه بعضا آراء دیوان عدالت اداری مشکل ساز شده است، تصریح کرد: درآمد شهرداری‌ها عمدتا وابسته به ساخت و ساز است اما اخیرا آراء دیوان عدالت اداری مشکل ساز شده است به گونه‌ای که این دیوان کسب عوارض پس از جریمه کمیسیون ماده 100 را ممنوع اعلام کرده است و این در حالیست که قبل از این چنین عملی را مثبت ارزیابی کرده بود و همچنین عوارض حذف پارکینگ را حذف کرده است و این به درآمدزایی شهرداری‌ها لطمه می‌زند.

وی همچنین از ساخت و ساز بدون پروانه و بی رویه در سنندج گلایه کرد و گفت: به همین دلیل شاهد هستیم بیشترین سکونتگاه‌های غیررسمی در سنندج ایجاد شده و شورای شهر نیز نمی‌تواند در بعد نظارتی کاری انجام دهد.

شریعتی با انتقاد از ورود نابجای سازمان بازرسی به مصوبات شورا گفت: اعضای شورا باید مصون باشند و از تبعات رای‌شان در امان بمانند.

به گزارش ایسنا، همچنین اکبری رئیس شورای شهر یاسوج نیز با انتقاد از عملکرد سازمان بازرسی تصریح کرد: بر اساس قوانین، مصوبات شوراها برای شهرداری لازم الاجراست اما سازمان بازرسی به استناد به قانون دیگر می‌گوید که الزاما همه مصوبات شورا لازم الاجرا نیست و بهتر است با سازمان بازرسی جلسه‌ای در این خصوص بگذارید چرا که در شهرهای کوچک اعضا به دادگستری معرفی می‌شوند و حیثیت اجتماعی آنها لطمه می‌خورد.

مهندس هاشمی  نیز در واکنش به این اظهارات اکبری به طعنه گفت: اگر دادگاه شما را خواست می‌توانید از روش بست نشینی در حرم مطهر استفاده کنید!

توکلی رئیس شورای شهر شهر کرد نیز با بیان اینکه برخی از قوانین باعث کاهش اختیارات شورای شهر شده است، گفت: عمده بخشنامه‌ها و آئین‌نامه‌ها در طی یک سال اخیر در راستای کاهش اختیارات شوراها بوده است و باید فکری به حال این مسئله اندیشید.

همچنین اکبرنژاد رئیس شورای شهر تبریز نیز با بیان اینکه رئیس جمهور از سوی مردم انتخاب می‌شود اما برای انتخاب کابینه از مجلس رأی اعتماد می‌گیرد گفت: اما می‌بینیم که شهردار از سوی اعضای شورای شهر انتخاب می‌شود اما هر کسی را که بخواهد بر سر کار می‌آورد و چگونه ما می‌توانیم بر این اقدامات نظارت داشته باشیم و این در حالیست که مجلس، دیوان محاسبات دارد اما شورا این را هم ندارد و این در حالیست که اختیارات هیات مدیره‌ها و روسای سازمان‌ها بعضا بیشتر از اعضای شورا است.

همچنین مولوی رئیس شورای شهر همدان نیز با بیان اینکه دولت به شهرهای کمتر از 200 هزار نفر اعتبار می‌دهد و از شهرهای بالای یک میلیون نفر نیز حمایت می‌کند، گفت: حالا تکلیف شهرهایی که در این میان قرار دارند مشخص نیست. به عنوان مثال همدان 800 هزار نفر جمعیت دارد که نه جزو دسته اول و نه در دسته دوم جای می‌گیرد و باید برای این شهرها کاری کرد.

همچنین داوری رئیس شورای شهر قزوین نیز با بیان اینکه موضوع بی توجهی دولت به مسئله حمل و نقل تقریبا در همه شهرها دیده می‌شود، گفت: دولت در این خصوص وارد نمی‌شود و چند سال است که حتی اتوبوسی هم نداده و این در حالیست که بر اساس قانون باید درصدی از جرایم راهنمایی و رانندگی به حساب شهرداری‌ها ریخته شود تا صرف توسعه حمل و نقل عمومی شود اما می‌بینیم که جرایم راهور به حساب تمرکزی تهران واریز می‌شود و پس از آن تنها بخش ناچیزی از این سهم به حساب شهرداری‌ها واریز می‌شود که لازم است در این خصوص با وزیر کشور جلسه گذاشته شود.

فلک افلاک رئیس شورای شهر اراک نیز با بیان اینکه اعضای شورای شهر باید از کارهای سیاسی پرهیز کرده و مصلحت شهر و مردم را محوریت کارهای خود قرار دهند، گفت: ما در شهرمان پروژه 55 متری داریم که حالا به معضل و مشکل ملی بدل شده و لازم است دولت وارد شود.

به گزارش ایسنا، در ادامه حیدری رئیس شورای شهر مشهد نیز با بیان اینکه لازم است نظام نامه این مجمع مشورتی بازنگری و به روزرسانی شود، گفت: این نظام‌نامه برای 14 سال قبل است و باید با نگاه مسئله محوری به مسائل کلان تر پرداخته شود. به عنوان مثال 10 درصد عوارض سوخت باید به شهرداری‌ها پرداخت شود که حدود 2500 میلیارد تومان می‌شود که تنها 30 درصد آن اختصاص یافته و 70 درصد مابقی توسط دولت به عنوان منابع خود هزینه شده است و لازم است راهبردهای کلانشهرها در دیدار با رئیس مجلس، رئیس جمهوری و ... حل شود؛ چرا که در حال حاضر چون نمی‌توانیم حقوق‌مان را از دولت بگیریم مردم را تحت فشار قرار می‌دهیم و این در حالیست که وظیفه ما اداره شهر و نه بهبود بافت فرسوده و نه توسعه مترو است.

به گزارش ایسنا، در پایان اعضای کمیسیون‌های تخصصی مجمع مشورتی اعم از فرهنگی، حقوقی و اقتصادی، توسعه و عمران شهری و سلامت و محیط زیست انتخاب شدند. به گونه‌ای که نمایندگان شوراهای شهرهای اراک، خرم آباد، قم، یزد و ایلام در کمیسیون فرهنگی و نمایندگان استان‌های اصفهان، کرمانشاه، شیراز، مشهد، گرگان، بیرجند، کرمان، بندرعباس و ارومیه در کمیسیون حقوقی و اقتصادی انتخاب شدند.

این انتخاب بنا به درخواست و تجربه مرتبط اعضا انجام شد که بر این اساس رئیس شورای شهرهای شهر کرد، سمنان، بجنورد، زاهدان، تهران، یاسوج، قزوین، ساری و همدان در کمیسیون توسعه و عمران شهری و همچنین نمایندگان شورای شهر کرج و تبریز در کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری انتخاب شدند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۸ آذر ۱۳۹۶ / ۱۶:۱۶
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 96090804353
  • خبرنگار : 71368