به گزارش خبرنگار ایسنا، عزیزالله مهدیان در نشستی خبری با گسترده خواندن میزان خسارات زلزله 7.3 ریشتری استان کرمانشاه، گفت: بر اساس برآورد اولیه یازده هزار واحد مسکونی روستایی و 4500 واحد مسکونی شهری تخریب شده و 15 هزار واحد مسکونی نیز خسارت دیده که باید مرمت شوند.
وی با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده برای اسکان موقت خانوارهایی که واحدهای مسکونی آنها تخریب شده و قابل سکونت نیست، اظهار کرد: به این منظور برای اسکان موقت در روستاها قراردادی با سپاه منعقد شده که قرار است ظرف مدت 45 روز کانکس ساخته و نصب شود که البته کار از چند روز پیش آغاز شده است.
مهدیان افزود: در شهرها برای اسکان موقت خانوارهایی که واحدهای مسکونی آنها تخریب شده از چند شیوه متفاوت نظیر نصب کانکس، پرداخت اجاره بها و ... استفاده می کنیم. خیرین نیز در حال ارسال کمک هایی به صورت کانکس به منطقه هستند که با نظارت در مناطق زلزله زده نصب خواهد شد. تلاش ما این است این کمکها جمع آوری و بین همه زلزله زدگان بصورت یکنواخت توزیع شود.
معاون بنیاد مسکن با اشاره به تامین منابع مورد نیاز برای ساخت و تعمیر واحدهای خسارت دیده در کوتاهترین زمان از سوی دولت، گفت: این منابع اکنون قابل پرداخت است.
مهدیان با بیان اینکه کار کارشناسی واحدهای آسیب دیده با کمک همکاران بنیاد مسکن هشت استان کشور در حال انجام است، گفت: تاکنون 52 هزار واحد مسکونی کارشناسی شده و کارشناسی مابقی واحدها نیز تا هفته آینده به اتمام خواهد رسید.
وی با بیان اینکه مسئولیت بازسازی با بنیاد مسکن است، گفت: هدف این است که بازسازی توسط خود مردم صورت گیرد، البته ما در بحث آواربرداری، تهیه نقشه، نظارت و... کنار مردم خواهیم بود و این امور را به صورت رایگان انجام خواهیم داد.
مهدیان با بیان اینکه برای بازسازی واحدهای آسیب دیده هزار میلیارد تومان منابع وارد استان شده است، گفت: بدنبال این هستیم مصالح و نیروی انسانی مورد نیاز برای بازسازی از خود استان تامین شود تا رونقی در استان ایجاد شود.
وی در خصوص واحدهای مسکن مهر خسارت دیده نیز گفت: قرار شده وزارت راه و شهرسازی در خصوص نحوه بازسازی این واحدها پس از بررسی های لازم تعیین تکلیف کند.
مهدیان در خصوص بازسازی اماکن آموزشی و بهداشتی درمانی خسارت دیده در زلزله نیز گفت: مسئولیت این کار با دستگاههای مربوطه است.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه تسهیلات در نظر گرفته شده کفاف ساخت واحدهای تخریب شده را می دهد، گفت: تسهیلات در نظر گرفته شده برای زلزله زدگان استان کرمانشاه پنج میلیون تومان بیشتر از دیگر نقاط است، ضمن اینکه تسهیلات معیشتی دیگری نیز در نظر گرفته شده که عمدتا کمک به بخش مسکن است و در مجموع میتوان گفت با این تسهیلات یک واحد مسکونی 70 تا 80 متری قابل سکونت می شود و به تدریج نیز صاحبان واحدها باید آن را تکمیل کنند.
مهدیان گفت: بنیاد مستضعفان نیز تقبل کرده سیمان بازسازی واحدهای مسکونی را به صورت رایگان تامین کند.
مجید جودی مدیرکل بازسازی بنیاد مسکن نیز گفت: کارشناسی واحدهای خسارت دیده توسط مهندسین آموزش دیده و براساس ضوابط کارشناسی صورت می گیرد. تاکنون حدود 80 درصد واحدهای خسارت دیده کارشناسی شده است.
جودی با بیان اینکه عمده واحدهای تخریبی شهرها مربوط به شهر سرپل ذهاب است، گفت: از حدود 4500 واحد شهری تخریب شده حدود 3500 واحد مربوط به سرپل ذهاب است و مابقی در دیگر شهرها پراکندهاند.
انتهای پیام