عبدالرضا هاشم‌زائی:

لایحه بودجه 97 باید بر اساس عملکرد بودجه‌های سال‌های گذشته تدوین شود

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: بودجه 97 باید براساس عملکرد بودجه های سال های قبل تدوین شود. ما نباید بودجه‌ای بنویسیم که دارای انحراف باشد؛ چراکه اگر بودجه به خصوص در بحث درآمدها دارای انحراف باشد و درآمدها واقعی نباشند، ما باید به تخصیص بودجه تن دهیم که این امر سبب بوجود آمدن تورم می‌شود و یا این‌که باید از تخصیص بودجه عمرانی بپرهیزیم.

عبدالرضا هاشم زائی در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: یکی از معایب بزرگی که در بودجه نه تنها امسال بلکه در سال ها گذشته نیز شاهد آن بودیم، درآمدهایی که در بودجه پیش‌بینی می‌شود با هزینه‌ها همخوانی ندارد و  هزینه‌ها شکل می‌گیرد ولی درآمدها حاصل نمی‌شود. باید بودجه متناسب با عملکرد بودجه‌های گذشته برنامه ریزی شود.

وی ادامه داد: در گذشته تخصیصی که در بودجه در نظر گرفته میشد، پرداخت می‌گشت اما در سال‌های اخیر به علت تامین نشدن منابع درآمدی بودجه، میزان بودجه‌ای که تخصیص داده می شود با میزان مبلغ پرداختی توسط خزانه متناسب نیست. به عنوان مثل ممکن است به یک پروژه مبلغی تخصیص داده شود اما میبینیم که 10 درصد ازآن پرداخت میشود.

وی در ادامه گفت: این دو نقص در بودجه وجود دارد و ما برای حل آن ها باید بودجه را براساس درآمد ها بنویسیم. بودجه باید بر اساس درآمد حاصل از نفت، مالیات و همچنین فروش کارخانجات و اموال دولتی برنامه ریزی شود و بر واقعیات مبتنی باشد.

این عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس ادامه داد: بخشی از بودجه وابسته به نفت است که درآمد حاصل از فروش آن وارد کشور شده  و به ریال تبدیل می‌شود. در آمد حاصل از نفت وابسته به بازار جهانی است. در حال حاضر صادرات ما به اندازه سهممان در اوپک رسیده است؛ لکن در واقعیت ما نمی‌دانیم که قیمت نفت در حوالی50ا تا 54 دلار باقی بماند و یا افزایش یابد.بخش دیگر بودجه وابسته به مالیات است که از نظر من اگر مالیات به شکل درست و دقیق گرفته شود ، بخشی از مشکلات ما در بودجه حل می‌شود. مانند سایر کشورها، درآمد حاصل از مالیات باید کشور را اداره کند و نفت و گاز باید به منابع سرمایه ای کشور برای نسل آینده تبدیل شوند. ما باید درآمد حاصل از صادرات نفت را به منظور توسعه کشور سرمایه‌گذاری کنیم و مخارج مورد نیاز کشور باید از طریق مالیات تامین شود.

وی گفت: ما باید سیستم وصول مالیات را مدرن و هوشمند سازیم. در حال حاضر پرداخت مالیات به برخی از اقشار جامعه فشار وارد می‌کند و می‌بینیم که برخی از واحدها کوچک تجاری به وسیله ممیز ها تعطیل می‌شوند. این امر سبب بروز فسادهای مالیاتی می‌گردد و در نهایت مالیات به طور واقعی وصول نمی‌گردد.در بعضی از جاها نیز شاهد معافیت‌های مالیاتی هستیم، که این معافیت‌ها باید به حداقل برسند تا بتوان کار اقتصادی رقابتی در کشور انجام داد.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین در تدوین برنامه بودجه تنها بخش‌هایی که ما می‌توانیم بر روی آن‌ها حساب کنیم، مالیات است که باتوجه به رکود حاکم در کشور به خصوص در واحدها تولیدی، دولت نمی‌تواند فشار زیادی برای اخذ مالیات بیاورد.بخش دیگر درآمد حاصل از فروش کارخانجات دولتی است که باید ساماندهی شود و به افراد پولدار فروخته شود  نه این‌که به نهادهای مختلف فروخته شود و پول آن نیز گرفته نشود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۶ آذر ۱۳۹۶ / ۰۹:۳۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 96090602722
  • خبرنگار : 99999