به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جشنواره بینالمللی سینماحقیقت، «بانو قدس ایران» مستندی پیرامون زندگی همسر امام خمینی(ره) است که در موسسه فرهنگی و هنری عروج فیلم و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تهیه و تولید شده است.
مصطفی رزاقکریمی پیرامون روند تولید این فیلم مستند که به بخش مسابقه ملی مستندهای بلند و جایزه شهید آوینی یازدهمین دوره جشنواره «سینماحقیقت» راه یافته است، اظهار داشت: بانو خدیجه ثقفی بالای 60 سال با امام زندگی کرد و این فیلم دربارهی زندگی ایشان از زمان تولد تا مرگ است.
وی ادامه داد: بانو خدیجه ثقفی از سن 16 سالگی با امام خمینی(ره) ازدواج کردند و نقطه عطف فیلم دوران زندگی مشترک ایشان با امام تا هنگام فوتشان است. ضمن این که منصوبین درجه اول این خانواده در فیلم حضور دارند و دربارهی بانو خدیجه ثقفی صحبت میکنند.
این مستندساز پیرامون مدت زمان ساخت مستند «بانو قدس ایران» توضیح داد: ساخت این فیلم دو سال زمان برد و مرحله پژوهش آن به مدت یک سال و سه ماه و طی دورههای مختلف انجام شد. سناریوی این فیلم مستند هم در ارتباط مستقیم با موسسه نشر آثار امام و همچنین خانواده امام خمینی(ره) تنظیم شد.
این مستند 80 دقیقهای محصول موسسه عروج فیلم است که با مشارکت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، صندوق اعتباری هنر و موسسه تبلیغاتی خورشید جماران تولید شده است و برای نخستین بار در یازدهمین دوره جشنواره سینماحقیقت نمایش داده خواهد شد.
گفتنی است که این مستندساز، فیلمهای «پرواز هدهد» را در بخش جایزه شهید آوینی و «خاطراتی برای تمام فصول» را نیز در بخش نکوداشت سینمای مستند آذربایجان شرقی این دوره از جشنواره سینماحقیقت دارد.
مصطفی رزاقکریمی پیش از این موفق به دریافت تندیس فیروزهای بهترین فیلم مستند جشنواره سینماحقیقت و نشان بهترین کارگردانی جایزه شهید آوینی برای فیلم «خاطراتی برای تمام فصول» شده بود.
عوامل تولید مستند «بانو قدس ایران» عبارتند از: کارگردان و تهیهکننده: مصطفی رزاقکریمی، پژوهشگران: زهرا بنیپور و اعظم بهروز، فیلمبردار: رضا تیموری، صدابردار: شاهین پورداداشی، صداگذار و تدوینگر: محمد پورفر، نویسندگان گفتار متن: محمدرضا کریمیراد و مصطفی رزاقکریمی، گوینده متن: مریم واعظپور، آهنگسازان: صبا ندایی و آرمین خیرآبی، مدیر تولید: امیرمحمد اصلاح، دستیار کارگردان: زهرا بنیپور، تهیه شده در: موسسه فرهنگی عروج فیلم؛ با مشارکت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی
مدیر معتبرترین جشنواره آفریقای جنوبی داور سینماحقیقت شد
دریل اِلس مدیر جشنواره بینالمللی مستند «ملاقاتها» Encounters که معتبرترین جشنواره آفریقای جنوبی است، به عنوان یکی از اعضای هیات داوری بخش مسابقه بینالملل یازدهمین دوره جشنواره بینالمللی سینماحقیقت معرفی شد.
دریل اِلس متولد سال 1978 در بندر الیزابت آفریقای جنوبی است. وی پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه Witwatersrand به تهیه و تولید فیلم مستند روی آورد.
این مدیر هنرمند در سال 2010 سینمای مستقل «بیوسکوپ» را در شهر ژوهانسبورگ تاسیس کرد که یک فضای مستقل برای معرفی و ترویج فیلم مستند و کوتاه در آفریقای جنوبی و جهان است. [بیوسکوپ عنوان اولین دوربین فیلمبرداری و دستگاه نمایش است که در سال 1895 میلادی توسط دو آلمانی ماکس و امیل اسکلادانووسکی اختراع شد] علاوه بر این، او به عنوان یک پژوهشگر مستقل، با علاقه خاصی روی تاریخ سینمای آفریقای جنوبی کار کرده و مطالعات خود را در مؤسسات مختلف و جشنوارههای فیلم ارائه داده است.
امسال «دریل اِلس» داور بخش فیلمهای سوئیسی جشنواره معتبر «ویزیون دورئل» بود که در ماه آوریل (اردیبهشت) در سوئیس برگزار شد.
جشنواره بینالمللی مستند «ملاقاتها» Encounters که «دریل اِلس» مدیریت آن را برعهده دارد، یکی از قدیمیترین و معتبرترین جشنوارههای قاره آفریقا است که اهداف آن، توسعه مخاطبان و تشویق آموزش فیلمسازی در حوزه سینمای مستند خلاق، ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری و ظرفیتسازی برای فیلمسازان سراسر آفریقا، ترویج فرهنگ فیلم مستند به عنوان یک ابزار برای تبادل اجتماعی از طریق بحث و گفتگو برای ایجاد یک فضای دموکراتیک است.
بیستمین دوره جشنواره مستند «ملاقاتها» Encounters از 31 می تا 10 ژوئن 2018 در دو شهر «کیپتاون» و «ژوهانسبورگ» آفریقای جنوبی برگزار خواهد شد. دریل اِلس مدیر این فستیوال معتبر بینالمللی، به عنوان داور بخش مسابقه بینالملل جشنواره سینماحقیقت، به تهران سفر خواهد کرد.
مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی، یازدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را طی روزهای 19 تا 26 آذرماه 1396، با شعار «حقیقت بهترین راهنماست» که از فرمایشات حضرت علی(ع) است، در شهر تهران برگزار خواهد کرد.
انتهای پیام