به گزارش ایسنا، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی که صبح امروز (سه شنبه، ٣٠ آبان ماه) در راس هیئتی برای حضور در دومین مجمع عمومی مجمع مجالس آسیایی به ترکیه سفر کرد، در بدو ورود به فرودگاه بین المللی آتاتورک در جمع خبرنگاران گفت: مجمع بین المجالس آسیایی در جایگاهی است که بیش از ۴۰ کشور عضو آن بوده و ظرفیت خوبی دارد چرا که کشورهایی دارای قدرت اقتصادی همچون چین و هند عضو آن هستند.
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به ضعف های مجمع بین المجالس آسیایی عنوان کرد: ساختار حکومت ها در آسیا یک شکل نیست بنابراین ظرفیت های مختلفی دارد اما کشورها رفته رفته به سمت نقش آفرینی در حوزه اقتصادی و رفع مرافعاتی که پیش میآید حرکت می کنند گرچه شاید تاثیر چندانی از آن دیده نشده باشد اما گفت و گوها در این زمینه در حال شکلگیری است.
وی در ادامه با بیان اینکه بسیاری از کشورهای منطقه به دلایل مختلفی به خاطر کشورهای بزرگ تنوع در تصمیمگیری دارند عنوان کرد: از این رو حل برخی ماجراجویی های آمریکا در منطقه طولانی شده است از جمله مسائل تروریسم که چند دهه است گرفتاری آن دامنگیر منطقه شده است.
لاریجانی ادامه داد: در حال حاضر کمر داعش در منطقه شکسته شده و ظرفیتهای خوبی در منطقه وجود دارد که علیرغم حمایتهای آمریکا میتوانند مقاومت کنند، که این پیروزیها با ارزش است.
رئیس قوه مقننه در ادامه در پاسخ به سوالی درباره نشست سوچی آن را نقطه عطفی در منطقه دانست و افزود: بعد از گذشت چند سال از ماجراجویی ها در عراق برخی کشورها در صف مقدم مبارزه با تروریسم ایستادند و اکنون ایران، ترکیه و روسیه جمع خوب و مکملی هستند که اگر آن را دنبال کنند میتوانند نقش آفرینی مهم تری در آسیا داشته باشند چراکه کاری که این کشورها در سوریه کردند آن را به سمت آرامش و تروریستها را تا حد زیادی از بین برد حالا نوبت ایجاد ثبات در منطقه است که اجلاس سوچی با هدف تثبیت شرایط سوریه برگزار شده و بسیار مهم است.
وی در ادامه در خصوص برخی ضعف های مجامع بین المللی عنوان کرد: عکس انتظارات باید با شرایط موجود تنظیم شود و باید دید سازمان ملل تاکنون چه کار مهمی در عرصه بین المللی و مبارزه با مشکلات مردم دنیا انجام داده است در حالی که شاهد گرفتاری ها در همه مجامع هستیم و حل بسیاری از مسائل صرفا به قدرت ها بستگی دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه انتظارات باید در حد معقولی سامان داده شود خاطرنشان کرد: اجلاس ها تاکنون نتوانسته اند جایگزین مسائل مهم شوند اما آرام آرام ظرفیتها از حالت بالقوه به بالفعل در حال نزدیک شدن است.
انتهای پیام