سرسختی نیروگاه‌های آلاینده برای وداع

تاکنون ۱۹ کشور وعده داده‌اند به استفاده از زغال سنگ به عنوان منبع انرژی پایان دهند، اما مساله اینجاست که آنها از این سوخت فسیلی استفاده چندانی نمی‌کنند.

به گزارش ایسنا، یکی از بزرگترین تصمیماتی که در اجلاس جهانی امسال مقابله با گرمایش جهانی اعلام شد تصمیم کانادا و انگلیس برای آغاز یک اتحاد جهانی با هدف پایان دادن به استفاده از زغال سنگ به عنوان منبع انرژی تا سال ۲۰۳۰ بود، اما تاکنون کشورها، ایالت‌ها و استان‌هایی که به این گروه پیوسته‌اند کمتر از سه درصد از استفاده جهانی از زغال سنگ را به خود اختصاص می‌دهند.

بسیاری از اعضای کلیدی این گروه شامل دانمارک، فرانسه، فنلاند، ایتالیا، اتریش، مکزیک و هلند در حال پیگیری روند پایان دادن به استفاده از زغال سنگ به عنوان یک منبع انرژی هستند.

مخالفان زغال سنگ که در میان سوخت‌های فسیلی آلاینده‌ترین سوخت به شمار می‌رود، در بن احساس پیروزی کردند. آژانس بین‌المللی انرژی هفته گذشته اعلام کرد که سال‌های رونق زغال سنگ رو به پایان است، زیرا تقاضای سیری ناپذیر چین برای این سوخت ضعیف شده و کشورهایی مانند آمریکا در حال تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز و در عوض روی آوردن به منابع پاک‌تر و ارزان‌تری مانند گاز طبیعی، خورشید و باد هستند.

به گفته کاترین مک‌کنا، وزیر محیط زیست و تغییرات آب و هوایی کانادا، بازار در حال متحول شدن است. جهان در حال تغییر است و زغال سنگ دیگر باز نمی‌گردد.

با این‌همه زغال سنگ همچنان حدود ۴۰ درصد از برق جهان را فراهم می‌کند و بسیاری از کشورها هنوز تمایل ندارند برای قطع کامل استفاده از آن متعهد شوند.

شماری از کشورهای در حال توسعه در آسیا شامل هند، ویتنام و بنگلادش همچنان در حال ساخت نیروگاه‌های زغال سوز جدید هستند تا برای کسانی که به برق دسترسی ندارند، نیرو فراهم کنند.

برای این که جهان به اهداف آب و هوایی خود نائل شود دورنمای زغال سنگ بایستی به شکل چشمگیر و به زودی تغییر قابل توجهی پیدا کند. گزارش اخیر برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد هشدار داده که حفظ گرمایش جهانی در پایین دو درجه سلسیوس یا ۳.۶ درجه فارنهایت، مستلزم بستن همه نیروگاه‌های زغال سوز در جهان پیش از سال ۲۰۵۰ یا مجهز کردن نیروگاه‌ها به فناوری است که قادر به حذف همه آلایندگی ایجاد شده باشد.

اتحاد ضدزغالی جدید که از ۱۹ کشور و شش ایالت، استان و شهر تشکیل شده است یک غایب مهم دارد: آلمان که ۴۰ درصد از برق خود را از زغال سنگ تولید می‌کند. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در مذاکرات آب و هوایی بن اذعان کرد این کشور احتمالا به اهداف خود برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای تا سال ۲۰۲۰ نائل نخواهد شد، زیرا همچنان به مصرف لیگنیت که نوع کثیف و کم‌عیاری از زغال سنگ است، ادامه می‌دهد.

بر اساس گزارش نیویورک تایمز، بسیاری از حامیان محیط زیست امیدوار بودند که مرکل از مذاکرات آب و هوایی برای تعیین زمان مشخصی به منظور حذف زغال سنگ در آلمان استفاده کند اما وی که در گیر و دار تشکیل دولت جدیدی است، به زحمت گفت که در مذاکرات دشوار پیرامون این موضوع حاضر خواهد شد. مرکل گفت: این کار راحتی حتی در آلمان نیست.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۸ آبان ۱۳۹۶ / ۱۳:۰۹
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 96082816220
  • خبرنگار : 71263