به گزارش ایسنا، آژانس بینالمللی انرژی (IEA) در گزارش "دورنمای انرژی جهان ۲۰۱۷" اعلام کرد سیاستهای دولت چین، مصرف بیشتر گاز طبیعی را تشویق میکنند و با ساختار آزادتر و بازار محور برای عرضه گاز و همچنین اصلاحات در مقررات بالادستی و شبکه همراه شدهاند.
عمده رشد تقاضا برای گاز طبیعی، مربوط به بخش صنعت است که حدود ۱۵۰ میلیارد متر مکعب از کل رشد تقاضا را به خود اختصاص میدهد و همچنین بخش نیرو در حدود ۱۲۰ میلیارد متر مکعب از این رشد تقاضا سهم دارد.
بیش از ۵۰ میلیارد متر مکعب از رشد تقاضا برای بخش مسکونی خواهد بود که سومین کاربر بزرگ گاز طبیعی در چین است.
آژانس بینالمللی انرژی در این گزارش تاکید کرد نامشخص بودن میزان توسعه منابع شیل بزرگ چین، یک عامل مبهم کلیدی است.
طبق گزارش این آژانس، در پیشبینیهای صورت گرفته تقریبا ۱۰۰ میلیارد متر مکعب تولید شیل تا سال ۲۰۴۰ به افزایش مجموع تولید به ۳۳۴ میلیارد متر مکعب کمک میکند و این میزان، کمتر از بیش از ۶۰۰ میلیارد متر مکعب رشد تقاضای پیشبینی شده است بنابراین چین ممکن است به یک واردکننده بزرگ گاز تبدیل شود.
بر اساس گزارش پلاتس، آژانس بینالمللی انرژی واردات گاز چین را ۲۸۰ میلیارد متر مکعب در سال ۲۰۴۰ پیشبینی کرده که دومین واردات بزرگ پس از اتحادیه اروپا خواهد بود.
چین در سال ۲۰۱۶ چهارمین واردکننده بزرگ گاز طبیعی در جهان بود و میزان وارداتش به ۷۲ میلیارد متر مکعب بالغ شد که حدود نیمی از این واردات به شکل LNG از ۱۶ کشور انجام گرفت و باقی آن از طریق خط لوله از ترکمنستان، ازبکستان، میانمار و قزاقستان وارد شد.
انتهای پیام