به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، استفان دیمیستورا ، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه با گنادی گاتیلوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفتوگو کرد.
در این گفتوگو، دیمیستورا خاطرنشان کرد، بیانیه مشترک ولادیمیر پوتین، رییسجمهوری روسیه و دونالد ترامپ، همتای آمریکایی وی شرایط و فضای جدیدی در روند سازش در سوریه ایجاد کرد.
در همین حال، معاون دستگاه دیپلماسی روسیه گفت، مذاکراتی دقیق و سازنده با نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه داشته است.
وی افزود: ما رایزنیهای مفیدی درباره اقدامات آتی در راستای حل بحران سوریه داشتیم.
گاتیلوف تصریح کرد: بسیار مهم است که این نشست در زمانی درست و پس از بیانیه مشترک پوتین و ترامپ برگزار شد؛ بیانیهای که در آن دو طرف بر حق حاکمیت و یکپارچگی اراضی سوریه تأکید و اقدامات بعدی برای مبارزه با تروریسم را تعریف کردند.
معاون وزیر امور خارجه روسیه در واکنش به ادعای اخیر وزیر دفاع آمریکا مبنی بر اینکه واشنگتن اجازه انجام عملیات در سوریه را از سازمان ملل دریافت کرده ، گفت: مشکل اینجاست که سازمان ملل هرگز چنین کاری انجام نمیدهد چرا که اختیار قانونی برای انجام چنین کاری را ندارد.
گاتیلوف گفت: سازمان ملل نمیتواند اجازه حمله خارجی به سوریه یا هیچ کشور دیگری را صادر کند چرا که بر اساس قوانین بینالمللی این مسئله کاملا غیرممکن است. سوریه یک کشور مستقل است و تنها دولت سوریه میتواند نیروهای مسلح کشورهای ثالث را به قلمروی خود دعوت کند در حالی که سازمان ملل چنین حقی ندارد. مبارزه علیه تروریسم دست هیچ کشور یا ائتلاف دیگری را باز نمیگذارد تا بتواند در قلمرو سوریه حضور داشته باشد.
وی در ادامه گفت: در حقیقت قوانین بینالمللی هیچ راهی را برای سازمان ملل و دیگر نهادهای بینالمللی در نظر نگرفته تا بتوانند اجازه حمله نیروهای مسلح یک کشور به خاک کشور دیگر را صادر کنند. در حقیقت چنین اقداماتی بر اساس قوانین بینالمللی یک تهاجم تلقی شده و به طور جدی ممنوع شده است.
قطعنامه 3314 مجمع عمومی سازمان ملل در تعریف تهاجم به صراحت میگوید که تعرض یا حمله نیروهای مسلح یک کشور به کشور دیگر و همچنین اشغال نظامی حتی به صورت موقت یا بمباران یک کشور توسط نیروهای مسلح کشور دیگر به معنای تهاجم است.
ماتیس برای توجیه ادعای خود به قطعنامه 2249 شورای امنیت سازمان ملل اشاره کرد که در آن به کشورهای عضو سازمان ملل گفته شده که این توانایی را دارند تا تمامی اقدامات لازم را انجام داده و تلاشهای خود برای جلوگیری و سرکوب اقدامات تروریستی به ویژه اقداماتی که از سوی داعش و همچنین دیگر گروههای تروریستی انجام می شود را دو چندان و هماهنگ کند.
با این حال در این قطعنامه آمده است که تمامی کشورها باید بر اساس قوانین بینالمللی عمل کنند.
انتهای پیام