علیرضا شیروی در گفتوگو با ایسنا درباره انتقادهایی که به عملکرد شبکههای استانی در پوشش اخبار زلزله مطرح شده بود، اظهار کرد: زلزله کرمانشاه شامگاه یکشنبه (۲۱ آبان ماه) ساعت ۹:۴۷ با محوریت سرپل ذهاب رخ داد که با توجه به قدرت زلزله در استان ایلام به ویژه در بخش شمالی نیز احساس شد. ساعت ۲۲ یعنی تقریباًً ۱۵ دقیقه بعد از وقوع زلزله در بخش خبری سیما استان اطلاعرسانی و اعلام کردیم که شرایط را از مسؤولان پیگری میکنیم.
او ادامه داد: به طور کلی از ساعت ۲۲:۳۰ برنامههای روتین در سیما و صدای استان ایلام قطع شد و برنامههای مربوط به زلزله را آغاز کردیم. تا ساعت ۲۲:۳۰ هنوز به صورت رسمی اعلام نشده بود که مرکز زلزله کجاست و ما نیز که درگیر پوشش برنامههای اربعین در مناطق مرزی بودیم، از ساعت ۲۲ به صورت زیرنویس و در اخبار اطلاعرسانی کردیم و پس از آن آنتن را به گفتوگو با مسؤولان و گزارشهای زنده اختصاص دادیم.
مدیر کل صداوسیمای استان ایلام با اشاره به ارتباط زنده شبکه خبر با مناطق زلزلهزده غرب کشور، اظهار کرد: اولین ارتباط زنده شبکه خبر با آقای رادپور، خبرنگار مرکز ایلام در شهر مهران ساعت ۱۵:۴۵ اتفاق افتاد. همچنین از ساعت ۲۲ همان شب وقوع زلزله تا ۵ صبح ۱۷ ارتباط زنده تلفنی با مسؤولان ذیربط همچون مدیرکل مدیریت بحران استان، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان، فرمانده انتظامی استان، رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام، رییس اورژانس استان ایلام، مدیر عامل توزیع برق استان، مدیر عامل شرکت فاضل آب استان، مدیرعامل شرکت مخابرات استان، معاون سیاسی امنیتی استان ایلام و فرمانداران شهرستانهای سیروان، مهران، ایوان و بدره صورت گرفت. در این گفتوگوها به موضوعات مهمی همچون روشنایی سطح شهر، شرایط اپراتورهای تلفنهای همراه و مخابرات، وضعیت بیمارستانها، خطوط برق و تیره شدن آب شهری پرداخته شد.
شیروی یادآور شد: همچنین از همان شب ارتباطهای تصویری با شبکه خبر داشتیم و از مناطق زلزلهزده نیز گزارشهای زندهای را پخش کردیم. حوالی ساعت ۵ صبح نیز به محض مشخص شدن مرکز اصلی زلزله یک تیم متشکل از تعدادی خبرنگار، تصویربردار، صدابردار و مهندس ماهوارهای SNG به قصر شیرین اعزام کردیم و اولین ارتباط تصویری از قصر شیرین به این طریق برقرار شد.
او با تاکید بر اهمیت رادیو در مواقع بحرانی، خاطرنشان کرد: به دلیل استقرار بیشتر مردم در سطح شهر پس از وقوع زلزله، رادیو به جهت فراگیری از اهمیت زیادی برخوردار بود؛ بنابراین تلاش کردیم که تمام گزارشهای پخش شده از سیما را در رادیو نیز داشته باشیم و با همان مسؤولانی که پیشتر ذکر شد در رادیو نیز ارتباطهای تلفنی زندهای صورت گرفت. حتی ساعت ۲۲ که به مرکز سیما استان رفتم، دیدم که خود شخص معاون سیما پشت میکرفون نشسته و تلاش میکند که به مردم آرامش بدهد.
مدیر کل صداوسیمای استان ایلام با بیان اینکه «هماکنون در حال آمادهباش هستیم» در تشریح برنامههای آینده صداوسیما ایلام گفت: به طور کلی کنداکتور برنامههای صداوسیمای استان بصورت شناور تنظیم شده است. همچنین در راستای پوشش بهتر اخبار مربوط به مناطق زلزلهزده دو بخش خبری دیگر به بخشهای خبری روتین اضافه و اکیپهای متعدد خبری و مستندساز را مناطق اعزام کردهایم. همچنین با توجه به اعلام عزای عمومی، برنامهها را متناسب با این حال و هوا تغییر دادهایم. یکی دیگر از برنامههای ما تهیه گزارشهای از کمکهای مردمی استان ایلام به استان کرمانشاه است.
شیروی همچنین حفط آرامش و اطمینان مردم درباره آمادگی کامل دستگاههای اجرایی، خدماتی، درمانی و بهداشتی را از مهمترین برنامههای صداوسیما مرکز ایلام برشمرد و گفت: ستاد بحران در مرکز از همان شب وقوع زلزله تشکیل شد و پس از بررسی نقاط قوت و ضعفی که در ساعات ابتدایی داشتیم در حال برنامهریزی و اجرای اقدامهایی هستیم.
به گزارش ایسنا، زلزلهای به بزرگی ۷.۳ ریشتر شامگاه (یکشنبه ۲۱ آبان) در غرب کشور رخ داد. مرکز بحران، مرز ایران و عراق در حوالی کرمانشاه بوده است. نزدیکترین مناطق به کانون زلزله، شهرهای ازگله و سر پل ذهاب در نزدیکی کرمانشاه هستند. در این حادثه صدها تن کشته و هزاران نفر زخمی شدهاند. عملیات امداد و نجات و جستوجو برای یافتن مصدومان و قربانیان حادثه در میان آوار ناشی از زلزله ادامه دارد و مصدومان برای درمان به بیمارستانها و مراکز درمانی شهرهای اطراف منتقل میشوند.
انتهای پیام