معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی:

کتاب سال دانشجویی از مهمترین مأموریت‌های جهاد است

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گفت: جشنواره کتاب سال دانشجویی یکی از مهمترین مأموریت‌های جهاد در حوزه نشر کتاب است.

به گزارش ایسنا در مراسم پایانی بیست‌چهارمین جشنواره کتاب سال دانشجویی که امروز (دوشنبه، 22 ابان‌ماه) در دانشگاه تهران برگزار شد، سعید پورعلی - معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی - ضمن تسلیت به حادثه‌دیدگان زلزله شب گذشته گفت: جهاد دانشگاهی به عنوان نهاد برآمده از انقلاب فرهنگی یکی از مأموریت‌های خود را در اساسنامه، نشر دانش و انتشار داده‌های علمی معرفی کرده و در همین راستا ساختار و سازمان‌های متفاوتی برای عمل به این مأموریت در نظر گرفته است. سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی یکی از  نهادهاست که مسئولیت‌ نشر داده‌های علمی بر عهده‌اش است و نهاد دیگر مرکز داده‌ها و اطلاعات علمی SID است.

او با اشاره به سن جشنواره کتاب سال دانشجویی گفت:‌ جهاد از ابتدای شکل‌گیری هفته کتاب رویدادی را به نام کتاب سال دانشجویی و بعد از آن پایان‌نامه سال دانشجویی را تعریف و اجرا کرده است. جشنواره کتاب سال دانشجویی یکی از مهمترین مأموریت‌های جهاد در حوزه نشر کتاب است که می‌تواند به ارتقای سطح معرفت جامعه کمک کند.

معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی ادامه داد: هر چقدر جامعه‌ای فهمیده‌تر و مأنوس با کتاب داشته باشیم، اخلاق و زندگی اجتماعی سهل‌تر اتفاق می‌افتد. فکر می‌کنم مجموعه جهاد دانشگاهی  تلاش می‌کند جامعه اخلاقی و مطمئن‌تری ایجاد کند. هر چقدر مردم دانش و بینش عمیق‌تری داشته باشند در پذیرش تفاوت‌های دیگران و فضای ایجاد گفت‌وگو می‌توانند به صورت مناسب عمل کنند و این مسئله سیر معنویت‌بخشی به جامعه را تقویت می‌کند.  ارزش کتاب در تمدن‌ اسلامی به اندازه‌ای است که در سنت‌های دینی به آن پرداخته‌اند و آن را وظیفه‌ای مهم برای دانشمندان معرفی کرده‌اند.

پورعلی خاطر نشان کرد: کتاب ایجاد فرصت مستمر یادگیری است و جامعه‌ای که این فرصت را گسترش دهد می‌تواند در عرصه گفت‌وگو، فرهنگ و اخلاق با آمادگی بیشتر و قدرت منطق و استدلال بیشتری حضور پیدا کند. در جامعه امروز ما به فکر این هستیم تا بتوانیم سرمایه اجتماعی را افزایش دهیم و نظام اخلاقی را تقویت کنیم. یکی از مسیرهای توسعه فرهنگ کتاب‌خوانی تقدیر از فعالان این حوزه است.

او در پایان سخنانش گفت: امیدوارم با حمایت‌های سازمانی که برای برگزیدگان تعریف شده است برگزیدگان بتوانند در مسیر تولید و نشر کتاب بمانند و این راه را ادامه دهند.

همچنین علیرضا مختارپور  دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور - در این مراسم با اشاره به پیشرفت شبکه‌های مجازی، کتاب «اینترنت با مغز ما چه می‌کند؟» را معرفی کرد و گفت:‌ نیکولاس کار در این کتاب گفته است با توجه به اینکه مردم دسترسی بسیاری به اطلاعات دارند چرا مطالعات‌شان سطحی‌تر شده است و سعی کرده به این موضوع پاسخ دهد.

در این مراسم حسین تقوی - شاعر آیینی - نیز به شعرخوانی پرداخت.

همچنین عادل تقوی - رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی - ضمن تسلیت به بازماندگان زلزله شب گذشته گزارشی را از نحوه برگزاری بیست و چهارمین جشنواره کتاب سال دانشجویی ارائه کرد.

محمدرضا مخبر دزفولی - دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی - نیز در این مراسم ضمن تسلیت به بازماندگان زلزله‌ شب گذشته اظهار کرد: جهاد جزو اولین مولودهای انقلاب فرهنگی است و تاکنون هویت فرهنگی خود را حفظ کرده است. ما در این سال‌ها تحولات گوناگونی را شاهد بوده‌ایم اما همیشه جهاد دانشگاهی نقش بسیار پررنگی را داشته است و در تحولات فناوری در هر بخش نمی‌توانیم نقش جهاد را انکار کنیم.

او افزود: یکی از کارهای خوب جهاد دانشگاهی مرتبط با جریان کتاب است و در زمینه کتاب و کتاب‌خوانی کارهای زیادی انجام داده است. امیدوارم کتاب جای خود را در سبد خانواده پیدا کند. یکی از اقشاری که می‌تواند در زمینه کتاب و کتاب‌خوانی تأثیرگذار باشد قشر دانشگاهیان است که دانشجویان موتور محرک آن هستند. دانشجویان در تحولات سیاسی، ساخت و ساز کشور و تحولات فرهنگی جایگاه و نقش ویژه‌ای داشتند و نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: انقلاب فرهنگی یکی از کارهای دانشجویان است و جهاد دانشگاهی از دل این جریان بیرون آمده است. در شاخص توسعه انسانی که یک شاخصه ترکیبی است کشور ما در رده بالا قرار دارد و آن را نمی‌توانیم انکار کنیم. زمانی که جهاد دانشگاهی موسسه رویان را تأسیس کرد متخصصان دیگر با حالت مسخره گفتند امکان ندارد که بتوانید در زمینه سلول‌های بنیادین جایگاهی داشته باشید اما حالا رویان منبع جهانی است که محور آن همان دانشجویان هستند.

او با بیان اینکه ما به اعتماد به نفس نیاز داریم، گفت: کتاب سال دانشجویی یک نماد است که امسال بیست و چهارمین دوره آن برگزار می‌شود. پیامی که دارد این است که شما می‌توانید الگو باشید و تحول ایجاد کنید. ما نمی‌گوییم که متن تولیدی دانشجویان خیلی بالا است اما صرف نظر از اشکالاتی که دارد می‌تواند قابل اتکا باشد.

مخبر دزفولی تأکید کرد: از ایران به عنوان یکی از صاحبان تکنولوژی نام می‌برند که دو درصد تولید علم را در اختیار دارد. ما نمی‌توانیم این مسئله را انکار کنیم. ما باید شجاعت را از دانشجویان نگیریم، به آن‌ها اعتماد به نفس بدهیم و آن‌ها را تقویت کنیم. ما باید نگاه اجتهادی به علم را تقویت کنیم. اگر شجاعت در دانشجویان ایجاد شود می‌توانند صاحب‌نظر شوند و آینده را تضمین کنند. بیشتر از علوم تجربی در علوم انسانی نیازمند این هستیم که دانشمندان صاحب نظریه شوند.

او در پایان گفت:‌ امیدوارم دست‌اندرکاران این برنامه این جشنواره را تقویت کنند و آن را در جهان اسلام و یا حداقل در کشورهای فارسی‌زبان گسترش دهند و حضور دیگران را در این رقابت سازنده داشته باشند و  اعتماد به نفس و روحیه خودباوری را در آن‌ها نیز تقویت کنند.

در ادامه برنامه از برگزیدگان و شایستگان تقدیر بیست و چهارمین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی تقدیر شد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۲ آبان ۱۳۹۶ / ۱۳:۵۷
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 96082212975
  • خبرنگار : 71573