محمدفرید لطیفی در گفتوگو با ایسنا، درباره اقدامات معاونت بازسازی و بازتوانی مدیریت بحران در زمین لرزه غرب کشور اظهار کرد: برابر گزارشها کرمانشاه بیشترین خسارت را در پی این زلزله متحمل شده است و از این رو عمده اقدامات نیز چه در حوزه مقابله و چه در حوزه بازسازی در این حوزه انجام میشود.
لطیفی با اشاره به دستورالعمل سازمان مدیریت بحران برای اقدامات مرتبط با بهداشت روان در زمان وقوع بحرانها اظهار کرد: بر اساس این دستورالعمل چهار دستگاه وزارت بهداشت، کمیته امداد، بهزیستی و هلال احمر موظفند تا اقدامات مربوط به بهداشت روان و کنترل سلامت روان حادثه دیدگان را در دستور کار خود قرار دهند و در همین راستا نیز سازمان مدیریت بحران کشور به عنوان متولی هماهنگی دستگاههای مختلف در بحرانها ابلاغیهای را در این خصوص صادر کرد.
معاون بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور اضافه کرد: بر اساس این ابلاغیه تمامی دستگاههای مسئول موظفند تا اقدامات خود به منظور کاهش فشار روانی زلزله زدگان و همچنین توجه به بهداشت روان محیط را در دستور کار خود قرار دهند. در همین راستا گروههای مشاوره و کنترل سلامت روان اقدام به ارائه خدمات به زلزله زدگان و به ویژه افرادی که دچار شوکهای روحی و روانی شدهاند خواهند کرد.
لطیفی انتشار شایعات و تصاویر دلخراش از زلزله را از عواملی دانست که سبب جریحه دار شدن افکار عمومی میشود و افزود: یکی از پروتکلهایی که به هنگام بحرانها و حوادث رسانهها باید آن را رعایت کنند حساسیت در انتشار اخبار و به ویژه تصاویر حادثه است. بنابراین از رسانهها درخواست میکنم که از انتشار تصاویر دلخراش و حاوی صحنههای تکان دهنده پرهیز کنند چرا که این موضوع سلامت روان مخاطبان اخبار را که پیگیر لحظه به لحظه وضعیت هموطنانشان هستند را به خطر میاندازد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر عملیات آواربرداری و جستجو در مناطق زلزله زده ادامه دارد خاطر نشان کرد: عملیات مربوط به بازسازی مناطق زلزله زده و اعطای وام برای بازسازی پس از آواربرداری با تصویب دولت انجام خواهد شد.
انتهای پیام