امیرکاوه آهنینجان درباره این نمایش که اقتباسی از کتابی به همین نام اثر بهومیل هرابال است، در گفتوگویی با ایسنا بیان کرد: شخصیت اصلی این نمایشنامه مانند کتاب "هانتا" است. وقتی تماشاچی آشنایی قبلی با یک داستان داشته باشد بهتر میتوان از زمان استفاده کرد. من در نمایشنامه قبلیام (بارانداز) هم از یک تم داستانی استفاده کردم، البته قصه را کاملا تغییر دادم، اما از تم همان داستان استفاده شد تا مخاطب بتواند ارتباط خوبی با موضوع برقرار کند.
او ادامه داد: امروزه شما برای اجرای یک نمایش بیشتر از یک ساعت یا نهایتا یک ساعت و نیم فرصت ندارید زیرا تماشاگر دیگر حوصله دیدن نمایشهای بلند را ندارد و شما زمان کمی برای بیان قصه و تعریف کردن آن در اختیار دارید؛ بنابراین باید یک آشنایی قبلی به مخاطب بدهید. وقتی تماشاچی آشنایی قبلی با داستان داشته باشد میتوانم اطلاعات زیادی به غیر از داستان را به او ارائه دهم و در واقع ایده و خلاقیت خودم را در اجرا بگنجانم و تماشاچی هم با کمترین فاصله از اجرا چیزهای بیشتری را درک خواهد کرد.
وی با بیان اینکه این نمایشنامه یکی از دغدغه های او بوده است تا به وسیله آن بتواند حرف هایش را بیان کند، گفت: من به واسطه آشنایی مخاطب با "تنهایی پرهیاهو" روایت دیگری را بیان میکنم و اصرار دارم که این داستان امروزیتر باشد و حرف زمانه خودش را بزند. این متن توسط آقای حسین پاکدل به نمایشنامه تبدیل شده بود و نام آن در ابتدا "پروانههای آسیایی" بود. من این متن را به نام اصلی خود برگرداندم و شیوه اجرای خودم را در متن وارد کردم.
آهنینجان اضافه کرد: مخاطب بعد از دیدن تئاتر به تفاوتهای "هانتا" در کتاب و نمایش پی خواهد برد. اسم شخصیتها یکسان است ولی یک دراماتورژی اتفاق افتاده که کاملا از آن یک دنیای جدید ساخته است، البته آسیبی هم به دنیای هانتا در رمان وارد نکرده است.
کارگردان این نمایش با اشاره به اینکه کار کردن با بازیگران سینمایی و تئاتری تفاوت زیادی با هم دارد، بیان کرد: آنهایی که سابقه بیشتری در کار تصویر دارند وقتی بر روی صحنه نمایش میآیند متوجه تفاوتهایی میشوند که زمان میبرد تا آنها را بیاموزند. همان طور که بازیگران تئاتری برای جلو دوربین رفتن باید به گونهای دیگر رفتار کنند. البته گروهی که در این تئاتر بازی میکنند بچههای آکادمی سولو هستند. خانم فیروزآذر هم از سال گذشته وارد این گروه شدند و در این مدت به هماهنگی خوبی رسیدهایم. خانم آناهیتا همتی از دیگر بازیگران این نمایش هم در جشنوارههای آکادمی سولو داور ما بودند. در واقع همه ما مثل یک خانواده هستیم.
آهنینجان با بیان این نکته که جریان فرهنگی که امروزه درباره استفاده از بازیگران سینمایی مطرح در تئاترها وجود دارد مناسب نیست، اظهار کرد: مخاطب خاص تئاتر از روی مولفههای خاص، یک نمایش را انتخاب میکند ولی اکنون مخاطب عام که فقط سالنهای خصوصی را یک شب پر میکنند، از روی علاقهشان به یک بازیگر مطرح است که برای دیدن تئاتر میروند، در واقع چهرههایی که یکشبه در شبکههای مجازی معروف میشوند، یک جمعیت عظیم را با خود جابهجا میکنند و به نوعی این به یک تجارت تبدیل شده است.
او افزود: من با تمام اینها سعی کردم که چارچوب کاری خودم را حفظ کنم و سراغ رفتارها و انتخابهایی که در شأن هنری خودم و گروهم نیست نروم و تلاش کردم با بازیگرهایی کار کنم که فعالیت هنریشان ارزشمند است و اگر قرار بود از چهرهها، بازیگری را انتخاب کنم میتوانستم یکشبه کل سالن نمایش را مملو از جمعیت کنم، اما این نکته و استفاده از ستارههای بازیگری برایم اهمیت نداشت و مهم بازی و توانایی بازیگر بود. متأسفانه این یک حقیقت است که وجود دارد و ما در تئاتر شاید فقط چند چهره مطرح داشته باشیم.
امیرکاوه آهنینجان در پایان صحبتهایش درباره محدودیت سنیای که برای دیدن این نمایش وجود دارد، گفت: علامت ۱۸+ به علت این گذاشته شد که فرم اجرا شاید مناسب همه افراد نباشد. سرعت بازیها و سروصدای زیادی در این اجرا وجود دارد. به همین خاطر این آگاهی را به مخاطب دادیم که بیماران قلبی، تنفسی و افراد زیر ۱۸ سال از دیدن این نمایش پرهیز کنند.
به گزارش ایسنا، نمایش "تنهایی پرهیاهو" به نویسندگی حسین پاکدل و کارگردانی امیرکاوه آهنینجان از ۲۲ آبان ۹۶ ساعت ۲۰:۳۰ در تماشاخانه ایرانشهر، سالن استاد سمندریان روی صحنه میرود.
بانیپال شومون، آناهیتا همتی، السا فیروزآذر، روزبه اختری، ابوالفضل حاج علیخانی، بابک قادری، شهاب ملکپور، بهداد قادری، میلاد تاجیک، بابک بینش، عسل هژبرپور، حمیدرضا سنگیان، کاوه دوستی، نیما مظاهری، یوسف محوی، علی کیان، زکیه سیف، آرزو تاجنیا، مهسا اصغری، علی صحراگرد، نسترن ابراهیمزاده، نگین فیروزمنش و روژینا کلاهزری گروه بازیگری نمایش "تنهایی پرهیاهو" را تشکیل میدهند.
دیگر عوامل این نمایش عبارتند از مشاور کارگردان و طراح صحنه: نادیا حسام، دستیار و برنامهریز: محمدمهدی سجادی، گروه کارگردانی: دانیال چاووشی، معین سعیدی، طراح لباس: سوده شرحی، دستیاران لباس: مریم عشقی، سیمین کرامتی، طراح گریم: نادیا حسام، مجریان گریم: سپیده نقدی، سینا دشتی، آزاده مالمیر، طراح نور: علی کوزهگر، مدیران صحنه: سینا شیبانی، رضا صبوری، محمد عزیزی، محمد هاشمیان، دستیار صحنه: مریم رضوی، آهنگساز: مهدی حسنی، طراح گرافیک: سینا افشار، عکاس: پریچهر ژیان، شهریار اکبریه، وحید شریفیان، مشاور رسانهای: منصوره بسمل، مدیر تبلیغات و روابط عمومی: علی ژیان، تبلیغات مجازی: گروه جارچی، تهیهکننده و مجری طرح: گروه هنری سولو.
انتهای پیام