پرده خوانی در سراشیب افول

رئیس بنیاد ایران‌شناسی استان مرکزی با اشاره به برگزاری آیین پرده‌خوانی در دانشگاه اراک گفت: متاسفانه این هنر در کشور رو به افول است.

دکتر علی اصغر میرزایی در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه مرکزی، با اشاره به برگزاری آیین سنتی پرده‌خوانی در روز دوشنبه 22 آبانماه در دانشگاه اراک عنوان کرد: این آیین با هدف احیا و بازنگری در آیین‌های سنتی و نمایشی استان مرکزی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به رویکرد نو به فرهنگ و ادبیات عامه که در این برنامه مورد توجه است، افزود: آیین پرده‌خوانی یکی از هنرهای نمایشی ایرانی است که سابقه‌ای دو هزار ساله دارد و شامل نمایش‌های اسلامی و پهلوانی است .

میرزایی با بیان اینکه در هنر پرده‌خوانی مرشد به محتویات پرده و عکس‌ها جان می‌بخشد و از طریق آن قصه‌سرایی می‌کند، اظهار کرد: در نقل یک پرده مخصوص هنر پرده‌خوانی در حدود 360 مجلس و 72 روایت از سوی مرشد بیان و نقل می‌شود.

وی در خصوص وضعیت فعلی این هنر گفت: متاسفانه این هنر رو به افول است و در استان مرکزی نیز مرشد و افراد متخصص این کار انگشت‌شمار هستند. مرشد جوانبخت یکی از معدود هنرمندان استانی این حوزه است که بازمانده‌ای برای ادامه هنرش ندارد، از همین رو بنیاد ایرانشناسی به منظور حمایت و ترویج این هنر سنتی و نمایشی تصمیم بر احیا و برگزاری این آیین گرفته است.

رئیس بنیاد ایران‌شناسی استان مرکزی اضافه کرد: این آیین سنتی با حضور مرشد علی اکبر جوانبخت استاد پیشکسوت پرده‌خوانی که یکی از معدود هنرمندان پرده‌خوانی استان است، فردا در دانشگاه اراک برگزار می‌شود.

آیین سنتی و نمایشی پرده‌خوانی به همت بنیاد ایران‌شناسی استان مرکزی و با همکاری دانشگاه اراک روز دوشنبه بیست و دوم آبان ماه(فردا) در سالن هشت شهریور دانشگاه مرکزی اراک در ساعت 10 صبح برگزار می ‌شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۱ آبان ۱۳۹۶ / ۱۰:۰۹
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 96082111809
  • خبرنگار :