به گزارش ایسنا، طبق آمارهای ارائه شده از فعالیت ۳۲ مرز زمینی و آبی کشور بیش از پنج میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا ترانزیت شده که در قیاس با مدت مشابه سال قبل افزایش ۲۳ درصدی نشان میدهد.
در طول این مدت یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن مواد نفتی و سه میلیون و ۸۰۰ هزار تن مواد غیرنفتی مانند مازوت، پارچه، قطعات اتومبیل، برنج، گازوئیل، لاستیک و پنبه از مرزهای ایران ترانزیت شده است.
در مرزهای ورودی کشور بندر شهید رجایی با ثبت یک میلیون و ۹۵۰ هزار تن کالا بیش از ۳۶ درصد از آمار عملکرد این بخش را به خود اختصاص داده و پس از آن دو مرز پرویزخان با ۱۹ درصد و بازرگان با ۱۰.۵ درصد قرار گرفتند.
مانند ماههای گذشته اصلیترین حجم تردد کامیونهای ترانزیتی از مبدا عراق به مقصد امارات متحده عربی بوده است که بخش اصلی آن به فرآوردههای نفتی مربوط میشود.
از سرگیری ترانزیت فرآوردههای سوختی از مسیر ایران و فعالیتهای بخشهای مختلف حمل و نقل در حوزه بینالملل اصلیترین دلایل رشد آمار ترانزیت در هفت ماهه ابتدایی امسال بوده است.
این آمار در حالی به دست آمده که مرزهای ترانزیتی غربی ایران با منطقه کردستان عراق به دلیل برخی مشکلات سیاسی برای مدتی کوتاه فعالیت خود را متوقف کردند، اما با بهبود دوباره شرایط در حال حاضر این مرزها نیز به کار خود ادامه میدهد.
رشد آمار ترانزیت در سال جاری در حالی به دست آمده که در سال ۱۳۹۵ بسیاری از ماههای سال برای ترانزیت ایران آمار منفی به ارمغان آورده بود.
انتهای پیام