محمدعلی طالبی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه هدف کارگروه بازآفرینی تغییر کیفیت زندگی ساکنان بافت فرسوده و حاشیهنشین است، گفت: در سطح کشور 2700 محله داریم که در بافتهای فرسوده، تاریخی، سکونتگاههای غیررسمی، لکههای ناکارآمد شهری و روستاهای الحاقی در حوزه بازآفرینی شهری مورد بررسی قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه 740 شهر شناساییشدهاند که احتمالا هنوز در شهرهای دیگر هم معادل این محلات باشد، اظهار کرد: در کاشمر 9 محله شناسایی شده که این محلات به بحران 2700 محله شناساییشده نمیرسد.
طالبی ادامه داد: هیئت دولت در سال 93 ستاد ملی به ریاست رئیسجمهوری و عضویت حداقل 20 دستگاه اجرایی تشکیل و در ردههای استانی و شهرستانی نیز تشکیل گردید.
مدیر طرح بازآفرینی پهنه شمال شرق کشور با بیان اینکه موضوعات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از سال 80 شروع شده و امروز به مسئله امنیتی تبدیلشده است، گفت: مجلس و دولت به تصویب قوانینی برای بازآفرینی، احیا و ارتقاء این مناطق تأکید دارند.
مدیر طرح بازآفرینی پهنه شمال شرق کشور با بیان اینکه حدود 22 میلیون نفر معادل یکچهارم جمعیت کشور در این محلات زندگی میکنند که از شرایط خوب زندگی برخوردار نیستند، اظهار کرد: از سال 84 تا سال 96 سرعت خانهسازی بهصورت غیررسمی و بدون پایانکار در کشور ایجاد شده و حتی حاشیهنشینی در قلب شهرها هم داریم که روستاهای الحاقی نیز به آن اضافه میشود.
طالبی با تأکید بر اینکه این محلات نماد فقر شهری هستند، گفت: عدم تأمین سرانهها، اشتغال و بیکاری، آسیبهای اجتماعی، سازههای غیرمقاوم، امکانات بهداشتی و رفاهی بیشترین مشکلات در این مناطق است که این طرح در بازهی زمانی 10 ساله باید به اتمام برسد.
وی با تأکید بر اینکه نمیتوانیم این محلات را از حقوق شهروندی محروم کنیم و یا بین آنها خط کشی کنیم، تصریح کرد: مواردی همچون آسیبهای اجتماعی، بهداشتی، فردی و بیکاری قابلانتقال به بخشهای دیگر شهر خواهد بود.
طالبی همچنین افزود: در شهر کاشمر جمعیتی بالغبر 13 هزار نفر در این محلات هستند که 8 هزار نفر از این جمعیت در داخل محدوده زندگی میکنند.
مدیر طرح بازآفرینی پهنه شمال شرق کشور با تأکید بر اینکه بازآفرینی نگاه خاص به عمران ندارد و مباحث فرهنگی، اجتماعی، سلامت فردی، محیطی، اشتغال، کارآفرینی و تأمین منابع اشتغال را مدنظر دارد، اظهار کرد: برای کاشمر 200 پروژه برنامهریزیشده که بخشهایی همچون فرهنگی، اقتصادی و اشتغال از پایههای اصلی این کارگروه است.
انتهای پیام