به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن امروز دوشنبه اعلام کرد که فردا توقیف دارایی ۳۵ گروه و فرد از کرهشمالی را اعلام خواهد کرد که این بخشی از تدابیر تحریمی ژاپن است.
آبه این اطلاعات را حین کنفرانس خبری مشترک با دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا مطرح کرد. ترامپ در تور آسیایی خود سه روز مهمان کشور ژاپن است.
آبه گفت، کرهشمالی محور مذاکرات است و آنها کاملا روی موضعگیریها در باره کرهشمالی اتفاق نظر دارند.
نخستوزیر ژاپن تاکید کرد که الان زمان مذاکره نیست بلکه زمان وارد آوردن فشار حداکثری روی کرهشمالی است.
رئیسجمهوری آمریکا هم تاکید کرد "دوره صبر استراتژیک" در مقابل کرهشمالی به سر آمده است.
ترامپ در کنفرانس خبری مشترک با شینزو آبه گفت: برخی میگویند اظهارات من تند است اما نگاه کنید که حاصل اظهارات سست در ۲۵ سال گذشته چه بوده است.
ترامپ بر رابطه قدرتمند با ژاپن تاکید کرد و گفت: ایالات متحده آمریکا بر ارتقای روابط اقتصادی قدرتمند با توکیو تاکید دارد و خواستار یک روابط منصفانه، آزادانه و رابطه تجاری متقابل است.
تور آسیایی ترامپ از یکشنبه با سفر به ژاپن آغاز شده است. او همچنین امروز در جلسهای با حضور خانواده شهروندان ژاپنی که از سوی عوامل پیونگیانگ ربوده شده بودند، دیدار کرد. ترامپ متعهد شد تا با نخستوزیر ژاپن برای بازگرداندن آن افراد همکاری کند.
کرهشمالی اذعان دارد که در دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی ۱۳ ژاپنی را بازداشت کرد اما مدعی است که همگی یا آزاد شدند و یا مردهاند. اما در ژاپن، دولت تاکید دارد که تعداد بیشتری بازداشت شدند و گمان میرود که برخی از آنها هنوز زنده باشند.
ترامپ همچنین گفت، کرهشمالی "تهدیدی برای جهان متمدن" است. او تاکید کرد که ایالات متحده آمریکا در مقابل کرهشمالی کناری نمیایستد تا آن بخواهد آمریکا و یا متحدانش را تهدید کند. او اقدام نظامی را رد نکرد و از کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی خواست تا از آزمایش تسلیحاتی همانند شلیک موشک بر فراز حریم هوایی ژاپن دست بردارد. رئیسجمهوری آمریکا همچنین از رویکرد دولت اوباما در قبال پیونگیانگ انتقاد کرد و گفت که دوره صبر استراتژیک مقابل کرهشمالی به سر آمده است. او افزود: کرهشمالی صلح و ثبات بینالمللی را به خطر انداخته است.
رئیسجمهوری آمریکا که به آسیا سفر کرده است، همچنین به مساله تیراندازی در کلیسایی در تگزاس هم اشاره کرد. او گفت که این تیراندازی مربوط به مساله سلاح نیست بلکه مشکلی درباره بیماری روانی در بالاترین سطح است. دوین کلی که مقامها به عنوان عامل این تیراندازی شناسایی کردند، چندین سال پیش به اتهام آزار و اذیت همسر و فرزندش از نیروی هوایی آمریکا اخراج شده بود. گرچه هیچ مقامی علنا سلامت روانی دوین کلی را زیر سوال نبرده است اما ترامپ گفت الان مساله سلامت روانی مطرح است.
انتهای پیام