به گزارش ایسنا، به نقل از وب سایت آی تی پروپورتال، حملات بدافزارها، باج افزارها و ویروس های رایانه ای که در سال ۲۰۱۷ در مقایسه با سالهای گذشته به بیشترین حد خود رسیده بود، هم اکنون تحقیقات جدید صورت گرفته، پیش بینی می کنند که سال آینده میلادی حملات سایبری توسط بدافزارهای جدید رکورد خواهند زد.
موسسه پیش بینی بدافزارها در سال ۲۰۱۸ به نام سوفولب (SophosLabs) برآورد کرده است که خطرات و تهدیداتی که حملات سایبری برای موسسات، شرکت ها، بانکها و کاربران عادی ایجاد می کردند، نه تنها در سال آینده میلادی کمتر نخواهد شد، بلکه رکورد سالهای گذشته را نیز خواهد زد. این موسسه همچنین اعلام کرده است همانطور که در سال ۲۰۱۷ سیستم عامل های ویندوز، لینوکس و آندروید از جمله بیشترین سیستم عامل هایی بوده اند که مورد حمله قرار گرفته اند، در سال ۲۰۱۸ نیز سیستم عامل های مذکور جز آسیب پذیرترینها خواهند بود.
کارشناسان امنیت سایبری اعلام کردهاند که حتی با وجود تدابیر امنیتی بسیار بالای سازمانهای مختلف درجهان، بدافزارها آنقدر تکامل یافته شدهاند که بتوانند اطلاعات مورد نظرخود را به سرقت ببرند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، بد افزارها، باج افزارها و حملات DDOS از جمله تهدیدهای امنیتی بودند که از سال ۲۰۱۶ کاربران فضای مجازی را در معرض خطر حملات سایبری قرار داده اند و موجب لو رفتن اطلاعات شخصی و محرمانه آنها شده است. طبق آمار، حملات سایبری در سال جاری میلادی۲۰۱۷نیز به اوج خود رسیده است. و حالا خبر اینکه قرار است در سالهای آتی اوضاع از این که هست هم نابسامان تر شود، بسیار نگران کننده بنظر می رسد.
همانطور که در اخبار گذشته اشاره شده است، سالانه شرکت ها و سازمانهای دولتی و خصوصی بزرگی در سراسر جهان متحمل خسارات و آسیبهای جبران ناپذیری میشوند که از جمله مهم ترین آنها می توان به حمله سایبری به شرکت مالی اکوئیفاکس در آمریکا، سازمان بهداشت و سلامت در انگلستان، وزارت های دفاع و امور خارجه بسیاری از کشورها، شرکت حسابرسی دیلویت (Deloitte) در آمریکا اشاره کرد.
باج افزار، بدافزاری است که به مجرمان اینترنتی این امکان را میدهد تا بتوانند از طریق کنترل از راه دور، رایانه شخص قربانی را قفل کنند به گونه ای که کاربر نتواند از سیستم خود استفاده کند، سپس یک پنجره روی رایانه شخص نمایان میشود و به او هشدار میدهد تا زمانی که هزینهای پرداخته نشود، نمیتواند قفل فایلهای رایانهاش را بازکرده و ازآن استفاده کند.
حالا بر اساس پیش بینی های تحلیلگران و متخصصان امنیت سایبری، بدافزارها و باج افزارها آنقدر تکامل یافته اند که احتمالا در سال آینده دیگر تنها به قفل و رمزنگاری کردن فایل های موجود در رایانه ها اکتفا و بسنده نمی کنند و به طور کلی دسترسی کاربران به فایل های موجود در رایانه ها را قطع می کنند به گونهای کاربر تا زمانی که پول مورد نیاز مجرمان سایبری را نپردازد، به هیچ وجه حتی نمی تواند رایانه خود را روشن کرده و وارد آن شود.
حمله سایبری توسط بدافزار واناکرای (WannaCry) به طور قطع یکی ازمهلکترین حملاتی است که در طول سالهای اخیر صورت گرفته است.
حملاتی که بدافزار واناکرای در سال گذشته به کشورها، سازمانها و شرکتهای بسیاری کرد، خسارات جبران ناپذیر بسیاری را برای آنها برجای گذاشت. به تازگی نیز ویروس رایانهای و بدافزار "خرگوش بد" سرو صدای بسیاری به راه انداخته است و به شرکتها و بانکها و موسسات کوچک و بزرگی در کشورهای مختلف بخصوص در اروپا حمله کرده و اطلاعات محرمانه آنها را به سرقت برده است.
دورکا پولاتای – پژوهشگر و محقق امینت سایبری موسسه سوفولب – دراین باره خاطرنشان می کند :" اگر تاکنون بدافزارها به رایانهها بیشتر از سایر دستگاهها و گجتهای الکترونیکی حمله میکردند، باید در اینجا گفت که از این پس باید منتظر هک شدن همه دستگاههای الکترونیکی که از آن استفاده می کنید باشید".
انتهای پیام