رضا طرقی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به انجام کارآزمایی برای واکسنها اظهار کرد: کارآزمایی عملی است که پس از تولید هر واکسن و تایید کیفیت آن، برای اثبات اثربخشی واکسن در شرایط بیرون از آزمایشگاه انجام میشود و تمام واکسنها باید در شرایط واقعی مورد آزمایش و کارآزمایی قرار گیرند.
وی ادامه داد: این آزمایش باید انجام شود تا کلینیسین از کیفیت و اثربخشی واکسن مطمئن شده و آن را برای تزریق به دام و طیور مناسب تشخیص دهد.
طرقی با این توضیحات درباره انجام کارآزمایی برای واکسن گامبورو موسسه رازی، گفت: واکسن این موسسه با پرمصرفترین نمونه خارجی این واکسن در استانهای آذربایجان غربی، خوزستان، فارس، مازندران، خراسان رضوی و ایلام در شرایط فارم و واقعی آزمایش شد و نتایج حاکی از اثربخشی واکسن داخلی بود.
به گفته معاون پژوهشی موسسه رازی شعبه مشهد، نتیجه این آزمایشها نشان داد واکسن این موسسه در مقایسه با نمونه خارجی در عین اینکه سیستم ایمنی طیور را کمتر تضعیف میکند، پاسخ ایمونولوژیک بهتری نیز میدهد.
وی مهمترین خسارت اقتصادی این بیماری را تضعیف سیستم ایمنی برشمرد و افزود: این بیماری موجب می شود تا طیور در معرض خطر قرار گرفته و مبتلا به بیماریهای دیگر شوند و حتی ممکن است سبب شود طیور در برابر سایر واکسنها نیز واکنش و پاسخ مناسبی نشان ندهند.
طرقی افزود: در حال حاضر سالانه حدود 3 میلیارد دز واکسن گامبورو در کشور مصرف میشود که بالاترین دُز مصرفی واکسنهای ویروسی طیور است.
انتهای پیام