سردار بهمن کارگر در گفتوگو با ایسنا، درباره این سوال که آیا می شود برای امور فرهنگی و در جنگ نرم از پدافند غیرعامل استفاده کرد، گفت: تاریخچه پدافند غیرعامل نشان می دهد که این موضوع در ابتدا بیشتر در حوزه مهندسی بوده است اما بعدا با پیشرفت علم و گسترش ابزارهای جدید متوجه شدیم که پدافند غیرعامل در حوزه های مختلفی قابل پیگیری و اجرا است.
وی در تعریف پدافند غیرعامل گفت: پدافند غیرعامل یعنی قبل از اینکه به کشور و تجهیزاتش حمله شود آن تجهیزات را دور از دسترس دشمن قرار دهیم تا دشمن نتواند به آن آسیبی بزند یا کمتر به تجهیزات آسیب وارد شود. به طور مثال اگر در بمباران شهرها کل شهر از کار افتاد، یعنی آنکه پدافند غیرعامل ما خوب عمل نکرده است.
کارگر همچنین گفت: حالا در مثال دیگر می توان به فضای مجازی اشاره کنیم. این فضا می تواند برای ما فرصت باشد. وقتی که پدافند غیرعامل ما در این حوزه خوب عمل نکند، به تهدید تبدیل می شود.
وی سپس تصریح کرد: پدافند غیرعامل را می توان در حوزههای مختلف تعریف کرد. در حوزه جنگ نرم هم همینطور است. مثلا در حوزههایی مانند افکارسنجی جوانان، دانشگاهیان و دانش آموزان اگر قوی عمل کنیم هرچقدر هم که مورد تهدید جنگ نرم و تهاجم فرهنگی قرار بگیریم باز این اقشار مصون می مانند.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با بیان اینکه پدافند غیرعامل مانند واکسنی است که بدن را مقابل تهاجمها واکسینه می کند، گفت: در این میان نقش رسانهها بسیار مهم و ارزشمند است. امروزه اخبار جزو لاینفک سبد خانوار مردم شدهاند. جوانان ما چندین ساعت خود را در فضای مجازی سپری می کنند. نقش رسانهها در اینجا مشخص می شود که اگر در چنین فضایی خوب عمل کنند جامعه به تعالی می رسد و اگر عملکردشان منفی باشد جامعه به فساد کشیده می شود.
انتهای پیام