به گزارش ایسنا، انوشیروان محسنی بندپی که در ششمین سمینار سالیانه مشاوره ژنتیک و نقش آن در پیشگیری از معلولیتها صحبت میکرد با اشاره به برنامههای دولت یازدهم و دوازدهم در بهزیستی، گفت: یکی از این راهبردها مربوط به تلاش برای بکارگیری یافتههای علمی است تا به این ترتیب از آسیبها و معلولیتها در سطح جامعه پیشگیری شود. یکی از مهمترین عوامل معلولیتها «ژنتیک» است. بنابر گزارشها، علت بیش از 50 درصد از ناشنوایی، نابینایی و معلولیتهای حرکتی اختلال ژنتیکی است.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت استاندارد کردن خدمات و دستاوردهای علمی اظهار کرد: باید از ظرفیتهای علمی در سطح جامعه تا حد امکان استفاده شود و به این منظور مراکز خدمات ژنتیک در کشور آماده خدمت رسانی به زوجهای جوان هستند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه از بین 258 مرکز خدمات ژنتیک کشور 228 مرکز به بخش خصوصی تعلق دارد اظهار کرد: افزایش سرعت کار، جمع آوری شواهد لازم در دو سال اخیر و متقاعد کردن مجلس و دولت برای نگاه جدید به حوزه بیماریهای ژنتیکی از جمله تلاشهای بهزیستی در سالهای اخیر بوده است.
وی در ادامه تصریح کرد: در سال 94 در هر استان یک شهرستان و همچنین در دو استان کرمان و یزد بیشتر شهرستانها غربالگری ژنتیک پیش از ازدواج انجام شده است.
وی با اشاره به ارائه گزارش فعالیتهای انجام شده در حوزه خدمات ژنتیک به دولت افزود: این گزارش باعث شد تا رئیس جمهور مسئله مشاوره ژنتیک را در برنامه ششم توسعه لحاظ کند. همچنین مجلس به دنبال انجام غربالگری ژنتیک و همچنین استفاده از پرسشنامه ژنتیکی است که در دو سال اخیر در حال تنظیم و آماده سازی آن بودهایم.
وی با تاکید بر اینکه در قانون 75 برنامه ششم توسعه آئیننامه اجرایی مربوط به آزمایش، تشخیص و غربالگری ژنتیکی لحاظ شده است، افزود: این قانون به دنبال کنترل و مهار اختلالات ژنتیکی است و به این ترتیب پیش بینی میکنیم شرایطی در جامعه فراهم شود تا شاهد معلولیتزایی کمتری در جامعه باشیم.
محسنی بندپی با اشاره به اینکه بهزیستی تخصصیترین و دلسوزترین نهاد در حوزه کاهش آسیبهای مربوط به معلولیت است اظهار کرد: اگرچه به لحاظ قانونی، باید دستگاههای دیگری متولی این امر در جامعه باشند اما با این وجود بهزیستی نسبت به اهمیت نقش خود در حوزه معلولان و حمایت از آنان و همچنین برگزاری دورههای کارآموزی آگاهتر است.
انتهای پیام