هدایت الله خادمی در گفتوگو با ایسنا، اظهار داشت: حادثه آتش سوزی دکل حفاری ۹۵ فتح در منطقه رگ سفید، زمانی رخ داد که نیروهای حفار در حال حفاری در منطقه بودند و در زمان حفاری، سیال حفاری هرز رفت، سیالی که در چاه پمپاژ میشد تا با فشار سازند مقابله کند، هرز رفت و فشار از روی سازند برداشته شد.
وی افزود: به دلیل اینکه دیگر فشاری نبود تا مانع فشار سازند باشد که از پایین به سمت بالا میآید، امکان کنترل سازند نبود. بنابراین وقتی که سیالی وجود نداشت تا از فشار سازند به سمت بالا جلوگیری کند، سیالی که در درون چاه بود فرار کرد و به سمت بالا آمد و آتش سوزی آغاز شد.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برای حل کردن این مشکل دو راه وجود دارد که با اجرای آنها میتوان آتش سوزی دکل حفاری ۹۵ فتح در منطقه رگ سفید را کنترل کنند.
خادمی ادامه داد: روش اول آن است که از بالا آتش را خاموش و چاه را مهار کنند. اگر امکان آن باشد تا از بالا آتش سوزی مهار شود کار راحت تر و مشکلات آن کمتر است.
وی عنوان کرد: در روش دوم باید یک دکل را در منطقه مستقر و یک چاه انحرافی را در منطقه حفاری کنند و سپس به صورت افقی به حفاری بپردازند تا به محل چاه در زیر زمین برسند. در آن نقطه با پمپاژ سیال حفاری، چاه کشته میشود و آتش سوزی مهار خواهد شد.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این اتفاقات در گذشته نیز به وقوع پیوسته و اکنون نیز حادثه آتش سوزی دکل حفاری شماره ۹۵ منطقه رگ سفید مشابه اتفاقات گذشته است. با تجربیاتی که در این زمینه وجود دارد امیدواریم این آتش سوزی هرچه سریعتر مهار شود.
خادمی خاطرنشان کرد: روز گذشته جمعی از اعضای کمیسیون انرژی در منطقه حضور پیدا کردند تا به بررسی آخرین وضعیت حادثه آتش سوزی دکل شماره ۹۵ منطقه رگ سفید بپردازند و نسبت به جمع آوری اطلاعات به منظور ارائه گزارش در مجلس اقدام کنند.
انتهای پیام