به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری تاس، سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه (امروز) به اقدام آمریکا برای وضع تحریمهای جدید علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به بهانه برنامه موشکی ایران واکنش نشان داد.
ریابکوف گفت: به طور کلی رویکرد ما در خصوص تحریمهای یکجانبه جهانی است. ما چنین روشهایی را غیرقانونی میدانیم و بر این باوریم که اصول قوانین بینالمللی را نقض میکند و برخلاف اصول اساسی ارتباطات میان کشورها است.
وی ادامه داد: تحریم سپاه درست همانند دیگر اقدامات یکجانبه این کشور (آمریکا)، غیرقانونی و نقض قوانین بینالمللی است. آمریکاییها تحریمها را به یک ابزار کلیدی در سیاست خارجی خود تبدیل کردهاند.
معاون وزیر امور خارجه روسیه همچنین هشدار داد: مسوولیت نابودی احتمالی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به طور قطع متوجه آمریکا است.
ریابکوف با اشاره به اینکه اکنون سرنوشت برجام در دست کنگره آمریکا قرار دارد گفت: این وضعیت در حال بدتر شدن است چراکه جو کنونی کنگره به شدت علیه ایران است. مسوولیت نابود شدن این توافق کاملا به عهده طرف آمریکایی است.
وی تصریح کرد: هیچگونه تغییر و اصلاحاتی در توافق کنونی ممکن نیست چراکه توافق هستهای به خوبی تدوین شده و با توازن منافع و سازش حاصل شده است.
معاون وزیر امور خارجه روسیه افزود: اگر قرار باشد چیزی به طور مضاعف مورد رایزنی قرار گیرد باید یک مساله کاملا متفاوت در نظر گرفته شود. من هیچ تمایلی از سوی طرف ایرانی برای انجام چنین رایزنیهایی نمیبینم.
ریابکوف در ادامه تاکید کرد که آمریکا به طور منفی در حال تلاش برای تاثیرگذاری روی همکاری میان تهران و مسکو است.
این مقام روس خاطر نشان کرد: آمریکا تلاش میکند از طریق موضع قدرتمند و محکم خود در بخش بانکداری و مالی با ایجاد موانعی برای داد و ستدهای مالی معمول، فشار تحریمها را بر روسیه و ایران افزایش دهد. ما شاهد یک نفوذ غیرسازنده از سوی طرف آمریکایی هستیم که به ویژه تلاش میکند تاثیری منفی روی همکاری تهران و روسیه بگذارد. در این بخش، موارد بسیاری در حال رخ دادن است. ما شاهد این هستیم و برای یافتن جایگزین تلاش میکنیم.
وی همچنین گفت: من فکر میکنم که باید بیش از این به سمت کاهش وابستگی به دلار آمریکا و نظام بانکی آمریکا حرکت کنیم نه فقط روسیه و ایران بلکه بسیاری کشورهای دیگر نیز در حال فهمیدن این مساله هستند.
ریابکوف در بخش دیگری از اظهارات خود به سفر ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه به ایران در روز چهارشنبه (امروز) پرداخت و گفت که این سفر با توافقات مهم جدید همراه خواهد بود.
معاون وزیر امور خارجه روسیه در اینباره اظهار کرد: ما به همکاری با ایران در بخشهای مختلف طبق توافقات کنونی، حقوق بینالملل، قوانین خودمان و دیگر اصول بینالمللی ادامه میدهیم همانطور که تا کنون نیز چنین کردهایم. من اطمینان دارم که سفر امروز رئیسجمهور روسیه به تهران با توافقات مهم جدیدی همراه خواهد بود که به زودی از آنها مطلع میشویم.
وی تصریح کرد: ایران همچون هر بازیگر بینالمللی مهم دیگری منافع مشخص خود را از جمله در سوریه دارد. ما همچنین یک برنامه کاری شفاف، دقیق و جامع داریم. اگر هر سوالی درباره مواضع ایران و روسیه در خصوص مساله سوریه به وجود بیاید ما آن را همچون گذشته از طریق رایزنی و گفتوگو رفع میکنیم. من تاکید میکنم که آنها تنها یک سری سوال هستند نه تنش نه مناقشه.
ریابکوف با اشاره به مذاکرات آستانه میان ایران، روسیه و ترکیه برای حل مساله سوریه گفت: ما کشورهای تضمینکننده در فرآیند آستانه هستیم و این روند نشاندهنده فهم مشترک زیاد میان روسیه و ایران است.
وی در پایان گفت: من اطمینان دارم که امروز در جریان سفر رئیسجمهور پوتین به تهران مساله سوریه یکی از اصلیترین موضوعات مورد بحث خواهد بود.
معاون وزیر امور خارجه روسیه همچنین درباره اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر لزوم بازرسی از سایتهای نظامی ایران گفت که وظایف آژانس بینالمللی انرژی اتمی ذیل برجام به آن اجازه بازرسی از تاسیسات نظامی ایران را نمیدهد.
ریابکوف تاکید کرد: ما با موضع ایران در این خصوص کاملا وحدت نظر داریم. وظایف آژانس شامل بازرسی از بند T نمیشود.
وی افزود: یک ساز و کار خاص برای بحث درباره تمام مسائل مورد اختلاف وجود دارد، ازجمله کمیسیون مشترک. بنابراین، اگر کسی سوالی در این زمینه یا هر موضوع دیگری دارد، میتواند در این کمیسیون مورد بحث قرار گیرد.
این دیپلمات بلند پایه روس با بیان اینکه مسکو درخواستهای رئیس جمهور آمریکا برای تغییر برجام را غیر واقع بینانه میداند، گفت: برخی مقامات آمریکایی هستند که فکر میکنند اضافه کردن بندهایی به توافق هستهای ممکن است اما این امکان ندارد. ما برای دست یافتن به این سند 12 سال مذاکره کردیم.
به گزارش ایسنا، دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا (OFAC) روز سهشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد که در پی ادعای بیاساس حمایت از تروریسم، تحریمهای خود را علیه ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گسترش داده است.
این تحریمهای ظالمانه در حالی به بهانه واهی حمایت از تروریسم علیه سپاه اعمال شده است که مقامات ایران پیشتر هشدار داده بودند که در صورت صدور تحریمهای جدید در راستای قانون کاتسا (قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریمها) واکنش مناسب را انجام خواهند داد.
لیست موسسات، افراد و نهادهایی که مورد تحریم قرار گرفتهاند، به شرح زیر است:
محمدعلی جعفری، یحیی رحیم صفوی، رستم قاسمی، محمد حجازی، پرویز فتاح، مرتضی رضایی، عبدالله عراقی، علیاکبر احمدیان، محمدرضا نقدی، حسین طائب، حسین سلیمی و احمد فروزنده.
قرارگاه سازندگی قائم، موسسه مهندسین مشاور ایمنسازان، شرکت حرا، موسسه مهندسی فاطر، نیروی مقاومت بسیج، دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله، بنیاد تعاون سپاه، قرارگاه سازندگی قرب کربلا، نیروی هوافضای سپاه، دانشگاه امام حسین(ع)، بانک مهر، موسسه رهاب، موسسه سرمایهگذاری مهر ایرانیان، شرکت صنعتی دریایی ایران، موسسه راه ساحل، شرکت تهرانگسترش، شرکت مهندسی نفت و گاز سپانیر، شرکت فنآوری آبهای عمیق و سازمان خودکفایی هوافضای سپاه.
گفتنی است تمامی این افراد و نهادها پیش از این نیز در فهرست تحریمهای آمریکا قرار داشتند.
بنا بر قانون کاستا، داراییهای این افراد و نهادها در آمریکا مسدود خواهد شد و شرکتهای آمریکایی نمیتوانند با آنها مبادله داشته باشند.
انتهای پیام