به گزارش ایسنا، الکسی لیخاچوف در کنفرانس خبری مشترک با صالحی افزود: ایران و روسیه توافق کردند تا ۸ واحد نیروگاهی را بسازند و این واحدها می تواند هر کدام تا ۱۲۰۰ مگاوات برسد.
این مقام روس تاکید کرد: در صورتی که تفاهم نامه کلی میان دو کشور اجرا شود پیش بینی می کنیم برق هسته ای تولیدی ایران به ۱۰ هزار مگاوات برسد.
لیخاچوف گفت: دوره استفاده از نیروگاه های اتمی می تواند تا ۱۰۰ سال به طول انجامد از این رو افق همکاری ها را باید برای این دوره زمانی پیش بینی کنیم.
وی ادامه داد: پیشنهاد خوب ما امروز این است که نگاه به بهینه سازی سوخت داشته باشیم. در ساخت سوخت مشترک. همچنین پیشنهاد پروژه هایی برای ساخت نیروگاههایی با قدرت متوسط را برای ایران داریم و این پیشنهاد ویژه که همکاری در صنعت هسته ای غیر انرژیتیک یعنی در حوزه های پزشکی و کشاورزی و صنعت هسته ای یا شیرین کردن آب دریا و کار بر روی متالوژی را گسترش دهیم.
این مقام روس ادامه داد: شرکت روس اتم آمادگی دارد در ساخت نیروگاه های غیرهسته ای نیز با ایران مشارکت کند و اگر ایران آمادگی داشته باشد، ما می توانیم نیروگاه بوشهر را به مرکز اشاعه و گسترش تکنولوژیهای هستهای در منطقه تبدیل کنیم.
رییس روس اتم گفت: در فرهنگ اسلامی دوستان به عنوان پایه و اساس یک ساختمان تعبیر می شوند و همسایگی و حضور ما در ایران مثال خوبی برای این مساله است.
وی گفت که بوشهر سمبلی از اتفاق نظر و همکاری میان ایران و روسیه است.
این مقام روس اظهار کرد: امروز فعالیتی را شروع می کنیم که تا ۱۰۰ سال به طول میانجامد و برای نسلهای آینده این کار باقی میماند. امروز جا دارد اشاره کنیم به سختیها و پیچیدگیهای ساخت و راهاندازی واحد اول نیروگاه که ما با کمک یکدیگر از عهده آن برآمدیم.
لیخاچوف گفت: نیروگاه اتمی بوشهر بیش از ۲۵ میلیارد کیلووات ساعت انرژی تولید کرده است که موجب صرفه جویی و سودآوری شده است. ما در مسیر خود توقف نکردیم و امروز به طور سمبلیک عملیات گودبرداری واحد جدید را افتتاح کردیم.
وی افزود: مساله مهم این است که کارهای پیچیده و فنی به طور حداکثری در ایران انجام شود. حدود ۲۰ درصد کل عملیات پروژه و ۸۰ درصد عملیات ساختمانی توسط ایران انجام می شود.
رییس روس اتم اظهار کرد: آغاز به کار عملیاتی این پروژه در آستانه رویداد مهم ملاقات دو رییس جمهور انجام می شود که قابل توجه و اعتناست. آقای صالحی این امکان را خواهند داشت که با افتخار کار انجام شده در گذشته و برنامه پروژه آینده را به رییسان جمهور دو کشور گزارش دهند.
وی از انگیزه، صداقت و اشتیاق همکاران ایرانی در پروژه جدید استقبال کرد و گفت: دیدن اینکه همکاران ایرانی به خوبی ما روسی صحبت میکنند انگیزه ما را برای ادامه همکاریها افزایش میدهد.
انتهای پیام