معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای:

روزانه ۸ میلیون لیتر گازوئیل صرفه جویی می‌شود

معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با اشاره به اجرای طرح اختصاص سوخت بر اساس پیمایش از صرفه جویی روزانه هشت میلیون لیتر گازوئیل در سوخت اختصاص یافته به خطوط حمل و نقل خبر داد.

شهرام آدم نژاد با حضور در غرفه ایسنا در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها با اشاره به اینکه اجرای طرح توزیع سوخت بر اساس پیمایش در ایران باعث توزیع دقیق تر نسبت به سوخت به سامانه حمل و نقل شده است، گفت: تا قبل از اجرای این طرح ۱۱۵ میلیون لیتر سوخت به شبکه حمل و نقل کشور اختصاص می یافت که فقط ۵۲ لیتر آن مصرف می شد.

وی بیان کرد: این اختلاف میان آمارها در حالی است که گازوئیل به خاطر توزیع یارانه ای آن وسوسه افراد زیادی را برای موضوعات غیر از مصرف حمل و نقل مانند قاچاق بر می‌انگیخت که موجب اتلاف و عدم توزیع دقیق سوخت به سامانه حمل و نقل می‌شد.

معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در ادامه با بیان اینکه با اجرای این طرح توزیع روزانه سوخت حدود نصف شده است، گفت: بعد از تصویب طرح توزیع سوخت بر اساس پیمایش به رانندگان روزانه ۶۵ لیتر بنزین به شبکه حمل و نقل سهمیه داده می شود که حدودا ۴۴ لیتر آن به مصرف می رسد و این نشان می دهد که از جمله مواردی که طرح اختصاص سوخت بر اساس پیمایش توانسته است از انحراف معیار اختصاص و مصرف سوخت شبکه حمل و نقل به طور قابل توجهی کم کند.

آدم نژاد همچنین ادامه داد: همین موضوع باعث شده است تا در مصرف روزانه سوخت حدود هشت میلیون لیتر صرفه جویی صورت بگیرد که رکورد مناسبی در این زمینه به شمار می رود و نشان می دهد که سوخت حوزه حمل و نقل در موارد غیر به مصرف نمی رسد.

وی ساماندهی شبکه حمل و نقل را از دیگر نکات مثبت این طرح عنوان کرد و گفت: برای تخصیص هدفدار سوخت به شبکه حمل و نقل، تجهیز و ساماندهی این شبکه از اولویت های سازمان راهداری بوده به طوریکه امروز تمام اتوبوس های ایران مجهز به GPS هستند و بنابر پیمایش مشخص شده در این سامانه سوخت به خودروها تعلق می گیرد.

معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای بر لزوم ثبت نام راننده ها در سامانه اینترنتی UTCMS.ir تاکید کرد و گفت: رانندگان موظف هستند تا در سامانه اینترنتی اعلام شده ثبت نام کنند و در صورت عدم ثبت نام تا پایان آذر ماه حداقل سهمیه سوخت یعنی یک پیمانه گازوئیل فقط به آنها تعلق خواهد گرفت.

آدم نژاد با اشاره به طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل، بیان کرد: بر اساس تصمیم اتخاذ شده نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده ای باید از محل صرفه جویی در مصرف سوخت تامین مالی خواهد شد ولی باید گفت که متاسفانه پکیچ و نوسازی در کشور هنوز فراهم نشده است.

وی ادامه داد: اکنون کامیون های ما به شکل میانگین ۶۳ هزار کیلومتر در سال کار می کنند که این میزان بر اساس استانداردهای جاده ای باید به ۱۶۰ تا ۱۸۰ هزار کیلومتر برسد تا به لحاظ صرفه اقتصادی امکان نوسازی آنها وجود داشته باشد که برای نیل به این مقصود باید بهره وری ماشین ها بالا برود و از تعداد ماشین های در حال خدمات کاسته شود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۸ آبان ۱۳۹۶ / ۱۴:۵۷
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 96080804752
  • خبرنگار : 71545