به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس نیوز، در این آزمایش از پنج داوطلب با ضعف بینایی شدید برای انجام عمل جراحی کاشت تراشه دعوت شد.
تراشه تولید شده در شرکت پیکسیوم ویژن به عنوان یک رابط بیسیم بین چشم و مغز عمل میکند. این تراشه با تحریک الکتریکی یک کانال ارتباطی بین چشم و اعصاب بینایی خلق میکند.
محققان شرکت "پیکسیوم ویژن" اعلام کردند که هدف از ساخت این تراشه صرفا درمان بیماری دژنراسیون ماکولا یا تباهی لکه زرد چشم است.
در بیماری دژنراسیون ماکولا اعصاب بینایی متمرکز در مرکز بینایی موسوم به لکه زرد تحت تاثیر فاکتورهای ناشناخته از بین میروند و مرکز بینایی فرد به طور کامل یا تدریجی از بین میرود و فرد باید این مشکل را با دید محیطی جبران کند.
اگرچه این تراشه چشمی قادر به تولید تصاویر با کیفیت در مغز نیست، اما شرکت سازنده عنوان کرد که با استفاده از چیپ بیسیم موسوم به 378 به دنبال افزایش کیفیت تصویر این تراشه است.
فناوری تراشه بایونیک قابل کاشت در چشم توسط دنیل پلانکر در آزمایشگاه دانشگاه استنفورد ابداع شد. این فناوری که تراشه پیرما نامگذاری شده میتواند به عنوان یک واسطه، لینک یا اتصال نابود شده بین مغز و چشم در افراد نابینا را با شبیهسازی احیا کند.
تراشه چشمی پیرما یک مربع با اضلاع دو میلیمتر و قطر 30 میکرون است که تقریبا یک سوم موی انسان قطر دارد.
این تراشه با عمل جراحی به زیر شبکیه چشم یا فضای سابرتینال منتقل میشود.
لازم به ذکر است که این تراشه برای فعالیت باید به یک رایانه و دوربین خارجی به صورت بیسیم متصل شود.
انتهای پیام