به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسوشیتدپرس، بزرگترین گروههای حقوق بشری مسلمان و سازمانهای مدافع حقوق بشر به همراه شورای روابط اسلامی_ آمریکایی، جامعه اسلامی آمریکای شمالی و جامعه مسلمانان آمریکا به همراه سایر گروهها در مقابل کاخ سفید تجمع اعتراضی به راه انداختند.
نمایندگان جامعه مدنی از گروههای مختلف، از مقامهای میانمار خواستند تا به خشونت علیه مسلمانان روهینجا پایان داده و به دولت واشنگتن تاکید کردند تا اقدامات موثرتری را برای تحت پیگرد قرار دادن افراد مسئول در این خشونتها اعمال کند.
از ۲۵ اوت سال جاری میلادی ۶۰۳ هزار مسلمان روهینجایی در پی آغاز خشونتهای ارتش میانمار از راخین گریخته و به بنگلادش فرار کردهاند.
اسامه جمال، دبیرکل شورای آمریکایی سازمانهای مسلمان گفت: اگر این اقدام علیه مسلمانان روهینجا نسل کشی نیست، من نمیدانم آن را چه بنامم.
سازمان ملل اسنادی مربوط به تجاوزهای گروهی، کشتارها شامل قتل نوزادان و کودکان و همچنین ضرب و شتمهای وحشیانه روهینجاییها توسط نیروهای امنیتی میانمار گزارش داده است.
بازرسان سازمان ملل در گزارشی اعلام کردند چنین خشونتهایی مصداق جنایت علیه بشریت است.
تظاهرکنندگان علیه مقامهای میانماری شعار سر داده و پلاکارتهایی که رویشان نوشته شده بود "نسل کشی در راخین را حالا تمام کنید" و "برادران و خواهران ما در میانمار نجات دهید" در دست داشتند.
این اعتراضات بدون خشونت پایان یافت.
سفر هیات آمریکایی به میانمار و بنگلادش
در همین حال وزارت امور خارجه آمریکا روز یکشنبه اعلام کرد هیاتی به رهبری سیمون هندشاو، دستیار موقت وزیر امور خارجه آمریکا قرار است نشستهایی را در میانمار و بنگلادش برای بررسی خشونت ها در استان راخین برگزار کند و به بررسی ارسال کمکهای بشردوستانه برای آوارگان میانماری در بنگلادش میانمار و همچنین سراسر منطقه بپردازد.
این دیدارها در ۲۹ اکتبر و ۴ نوامبر سال جاری میلادی صورت میگیرد.
به گفته وزیر امور خارجه بنگلادش، حدود ۳۰۰۰ تن در جریان سرکوب ها در میانمار کشته شدند.
انتهای پیام