به گزارش ایسنا، محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - امروز در نشست خبری در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها درباره آخرین وضعیت رجیستری گوشیهای تلفن همراه توضیح داد: طرح رجیستری آغاز شده و در مرحله پایش است که در حال حاضر بالغ بر 60 درصد گوشیها در شبکه به ثبت رسیدهاند که تا آخر این هفته پایش انجام شده و به اتمام می رسد و ما از هفته بعد وارد فاز اجرایی می شویم.
آذری جهرمی درباره تمهیدات اندیشیده شده برای پوشش ارتباطاتی مراسم اربعین حسینی با اظهار نااطمینانی از خدمات باکیفیت طرف عراقی در این حوزه، گفت: در مسیر کربلا و نجف بعید است طرف عراقی تمهیدات ویژهای را در رابطه با اپراتورهای ما اندیشیده باشد و احتمالا مشکلاتی در مسیر خواهیم داشت هر چند در خود شهرهای کربلا و نجف مشکلی نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه برای کاهش تعرفه و دایر کردن خدمات منتظر اقدامات عراقیها هستیم، گفت: توصیه میکنم زائران اربعین وقتی وارد عراق می شوند، سیمکارتهای عراقی را تهیه کنند که هم پوشش بهتری را انجام می دهند و هم به لحاظ هزینه ای به دلیل عدم استفاده از رومینگ ارزانتر است.
آذری جهرمی در ادامه با اشاره به راه اندازی سامانه 195 برای دریافت گزارشهای شهروندان درباره مزاحمت های پیامکی گفت: 195 از ابتدا برای گزارشگیری درباره تلفنهای مزاحم بود که حالا قصد داریم گزارشگیری درباره IPهای مزاحم را هم به آن اضافه کنیم.
وی همچنین درباره ارائه اینترنت بدون فیلترینگ به خبرنگاران نیز اظهار کرد: کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه طرحی را تایید کرده است تا خبرنگاران بتوانند به اینترنت بدون فیلتر دسترسی داشته باشند که متولی اجرای آن وزارت ارشاد است که آن نهاد باید تصمیم بگیرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره ارتقاء و حمایت از ایده شهر هوشمند، توضیح داد: متولی واقعی شهرهای هوشمند، شهرداریها هستند اما به لحاظ زیرساختی وظیفه وزارت ارتباطات توسعه فناوری های مورد نیاز برای تحقق شهر الکترونیک را دارد. در این حوزه تامین فیبر نوری، اینترنت 4G و 3G و بیگ دیتاها بسیار موثر هستند که وظیفه داریم آنها را توسعه دهیم.
جهرمی درباره برنامه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای توسعه استفاده از بیت کوینها در ایران، گفت: در این مورد اختلاف نظرهایی وجود دارد و برخی معتقدند استفاده از بیت کوینها میتواند آسیبزا باشد. این طرح در حال حاضر در دست مطالعه و گمانهزنی است و تا به حال در حوزههای مربوط به تصمیمگیری به بحث گذاشته نشده است.
بیت کوین یک نوع ارز دیجیتال است که به صورت مجازی ساخته و نگهداری میشود. کسی آن را کنترل نمیکند، چاپ نمیشود و به وسیله نرمافزاهای رایانهای که در سراسر جهان مشغول حل مسائل ریاضی هستند، تولید میشود.
وی در مورد کسب و کارهای نوپا و زیرساختهای لازم مرتبط با توسعه آن در کشور نیز اظهار کرد: زیرساخت های مرتبط با این کسب و کارها در کشور آماده شده است. خدمات و سرویسهای این حوزه میتواند اقتصاد و اشتغال ما را شکل دهد. به این کسب و کارها باید با دید حمایتی نگاه کرد.
جهرمی با بیان اینکه زیرساختهای نهادی توسعه کسب و کارهای اینترنتی در کشور وجود ندارند، گفت: در بخش نهادی ایجاد شرکت و آغاز کسب و کار در کشور فرآیند بسیار طولانی را دارد در حالیکه آغاز این فعالیتها باید تسهیل شود که ما آسیبشناسی کرده و به زودی نتایج را اعلام می کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه برنامه ما نظارت جدی از طریق گزارش های مردمی در حوزه خدمات اپراتورهاست، گفت: اپلیکیشنهایی در دست طراحی است که برای گزارشگیری از کاربران خدمات اپراتورها در سراسر کشور طراحی می شود. در این اپلیکیشنها ما گزارشهای کاربران را به صورت لحظهای دریافت می کنیم و با شناسایی اطلاعات جغرافیایی کاربران می توانیم بدانیم که اپراتورها در چه حوزهها و در چه مناطقی دچار ضعف خدماترسانی هستند.
وی در ادامه به ضرورت گسترش دولت الکترونیک در کشور، اشاره و اظهار کرد: توسعه دولت الکترونیک در کشور از مسائلی است که بسیار مورد تاکید رییس جمهوری قرار دارد اما در این حوزه مشکلات ما زیرساختی نیست بلکه فرآیندی است چرا که در این حوزه اگر شهروندی بخواهد یک شرکت ساده را ثبت کند باید چندین مرحله را بگذارند و با چندین اداره نامه نگاری کند.
جهرمی با اشاره به ضرورت حمایت از کودکان در برابر آسیب ها در فضای مجازی، اظهار کرد: باید شرایطی برای کودکان مهیا شود تا بتوانند در فضای مجازی از حوزه های مرتبط با خود بیشتر استفاده کنند. همچنین ابزارهایی که نظارت خانواده ها را بر استفاده کودکان از اینترنت بیشتر می کند ایجاد و تقویت شوند.
انتهای پیام