به گزارش ایسنا، اجرایی شدن برجام و رفع تحریمها آغازی برای تحقق وعدههای دولت تدبیر و امید در صنعت خودرو مبنی بر "خودروساز شدن ایران" بود.
در فاصله حدودا دو ساله اجرایی شدن برجام شرکتهای پژو و سیتروئن به ایران آمده و سرمایهگذاری و مشارکت در تولید خودروهای جدید را در ایران آغاز کردهاند.
در این زمینه خودروی پژو ۲۰۰۸ به عنوان اولین خودروی پسابرجامی از چند ماه پیش به تولید رسیده و خودروی سیتروئن C۳ نیز دیگر خودروی پسابرجامی است که تا پایان سال جاری به تولید خواهد رسید.
علاوه بر این دو خودروساز فرانسوی اما شرکت مرسدس بنز آلمان نیز در دو مرحله در سال گذشته و امسال قراردادهایی را برای سرمایهگذاری و مشارکت در تولید محصولات خود در ایران امضا کرده است.
حضور بزرگان صنعت خودروی جهان در ایران اما تنها دستاورد دولت تدبیر و امید در این حوزه نیست بلکه این دولت طراحی و تولید پلتفرم اختصاصی صنعت خودروی ایران را نیز آغاز کرده و چند شرکت برتر جهان در حوزه طراحی و تولید اجزا و پلتفرم خودرو برای مشارکت در این پروژه به ایران آمدهاند.
پینین فارینا ایتالیا شرکت بینالمللی فعال در حوزه طراحی بدنه خودرو است که طراحی بدنه خودرو برای خودروسازانی همچون فیات، بیامو، میتسوبیشی، ولوو و فورد را بر عهده دارد. این شرکت از چند ماه پیش همکاری خود را برای طراحی بدنه پلتفرم اختصاصی صنعت خودروی ایران آغاز کرده است.
شرکت ماهله آلمان نیز از شرکتهای پیشرو در طراحی و تولید موتورهای خودروی کم مصرف و همچنین برقی و هیبریدی در جهان است. هفته گذشته مارتین برگر - عضو هیات مدیره این شرکت - به ایران آمده و اظهار کرد که در فرایند طراحی و تولید موتورهای کممصرف، برقی و هیبریدی برای پلتفرم جدید با صنعت خودروی ایران همکاری خواهد کرد.
هیوندای پاورتک کره جنوبی نیز در حوزه طراحی و تولید گیربکس خودرو در جهان فعال بوده و هفته گذشته قراردادی را برای همکاری در فرایند طراحی و تولید گیربکسهای جدید و اتوماتیک برای پلتفرم اختصاصی صنعت خودروی ایران امضا کرد.
در این شرایط به نظر میرسد با حضور شرکتهای بینالمللی فعال در حوزه طراحی و تولید اجزا و پلتفرم خودرو در ایران وعده دولت تدبیر و امید در زمینه "خودروساز شدن ایران" در حال تحقق است.
انتهای پیام