به گزارش ایسنا، مهندس زهره پور احمدی در این باره گفت: با توجه به گزارشات و بررسیهای صورت گرفته در خصوص وجود کم خونی ناشی از فقر آهن در افراد جامعه، سازمان غذا و دارو طی سالهای گذشته، به جهت تأمین نیاز ضروری افراد جامعه به ریزمغذی آهن و تامین سلامت آنها، اقدام به غنیسازی آرد گندم نانواییهای سنتی بجز نان سنگک، به ریز مغذیهای آهن و اسید فولیک خوراکی در کل کشور کرده است. آرد نان سنگک به جهت آزادی در انتخاب برای افراد جامعه و همچنین ویژگی آرد سنگک، از شمول طرح خارج شده است
وی اظهار کرد: طرح مذکور مشمول تمامی آردهای مخصوص نانهای سنتی تافتون، بربری و لواش در کارخانههای آردسازی کشور است.
کارشناس ارشد نظارت و ارزیابی محصولات غذایی و آشامیدنی اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو بیان داشت: با انجام این طرح ۳۰ میلی گرم آهن و نیم میلی گرم اسید فولیک به یک کیلوگرم آرد گندم از طریق پرمیکس مربوطه اضافه میشود. این مقدار آهن افزوده تقریبا حدود ۳۰ درصد نیاز روزانه افراد بزرگسال را تامین میکند.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، پوراحمدی ادامه داد: این طرح در سالهای اخیر بطور جدی مورد پایش قرار گرفته است. در کارخانجات آردسازی، مسئولین فنی که نماینده سازمان غذا و دارو هستند و همچنین کارشناسان معاونتهای غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور این طرح و افزودن آهن از طریق پرمیکس آهن و اسید فولیک بویژه مقدار آن را مورد پایش و آزمایش قرار میدهند و با متخلفین برخورد قانونی میشود.
وی در پایان گفت: طبق گزارشات دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، طرح مزبور در کاهش کم خونی ناشی از فقرآهن و همچنین کمبود اسید فولیک موثربوده است.
انتهای پیام