رشد تولید فولاد ایران با وجود رکورد منفی تولید جهانی

طبق آمار انجمن جهانی فولاد، تولید جهانی فولاد خام در ماه میلادی گذشته در پی کاهش تولید چین، به پایین‌ترین در هفت ماه گذشته رسید با اینهمه تولید ایران بر مبنای ماهانه و سالانه افزایش داشت.

به گزارش ایسنا، تولید فولاد خام ۶۶ کشوری که به انجمن جهانی فولاد (ورلد استیل) گزارش می‌دهند، در سپتامبر به ۱۴۱.۴ میلیون تن رسید که در مقایسه با سپتامبر سال گذشته ۵.۶ درصد رشد داشت اما بر مبنای ماهانه، ۲.۳ درصد کاهش یافت که پایین‌ترین میزان تولید ماهانه از فوریه بود.

تولید فولاد خام ایران در سپتامبر ۲.۲۳۰ میلیون تن برآورد شد که در مقایسه با ۱.۵۸۸ میلیون تن در سپتامبر سال گذشته، ۴۰.۴ درصد رشد داشت. تولید ایران در ۹ ماهه نخست سال میلادی جاری به ۱۶.۲۳۳ میلیون تن رسید که در مقایسه با ۱۳.۲۱۰ میلیون تن در مدت مشابه سال میلادی گذشته ۲۲.۹ درصد رشد داشت.

تولید جهانی فولاد در ۹ ماه نخست سال میلادی جاری ۵.۶ درصد در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۱۶ رشد کرد و به ۱۲۶۶.۹ میلیون تن رسید. آسیا در مدت مذکور ۸۷۶.۳ میلیون تن فولاد خام تولید کرد که ۵.۹ درصد رشد داشت در حالیکه تولید فولاد اتحادیه اروپا با ۴.۱ درصد رشد، به ۱۲۶.۴ میلیون تن رسید. تولید آمریکای شمالی ۳.۵ درصد رشد کرد و به ۸۶.۷ میلیون تن بالغ شد. تولید کشورهای مشترک المنافع ۷۶.۴ میلیون تن فولاد خام در ۹ ماه نخست سال میلادی جاری تولید کرد که در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته تغییری نداشت. تولید منطقه خاورمیانه با ۱۴.۲ درصد رشد، به ۲۴.۵۰۴ میلیون تن رسید.

تولید فولاد خام در چین که حدود نیمی از فولاد خام جهان را تولید می‌کند، به ۷۱.۸ میلیون تن در سپتامبر رسید که بر مبنای سالانه ۵.۳ درصد افزایش داشت اما بر مبنای ماهانه ۳.۷ درصد کاهش نشان داد.

با تشدید مبارزه چین علیه مه‌دود، انتظار می‌رود تولید چین در زمستان امسال ۳۰ میلیون تن کاهش پیدا کند. آمارهای رسمی از سوی چین نشان می‌دهد که این کشور ۱۱۰ میلیون تن ظرفیت فولاد قانونی و ۱۲۰ میلیون تن ظرفیت غیرقانونی را از ابتدای سال میلادی جاری کاهش داده اما کاهش صورت گرفته در ظرفیت اکنون به تولید کمتر منجر شده است.

متوسط قیمت جهانی فولاد تحت تاثیر کاهش ظرفیت تولید در چین، افزایش هزینه در زیرساخت و افزایش حمایت‌گرایی تجاری حدود ۵۰ درصد از رکورد پایین ۱۲ ساله در دسامبر سال ۲۰۱۵ افزایش یافته است.

با این‌همه ورلد استیل انتظار دارد سال آینده در چین تقاضا برای فولاد رشدی نداشته باشد زیرا هزینه پکن در زیرساخت کمتر می‌شود و این کشور تلاش‌ها برای متعادل کردن اقتصاد و حمایت از محیط زیست را آغاز می‌کند.

بر اساس گزارش رویترز، صنعت فولاد به ارزش حدود ۹۰۰ میلیارد دلار در سال معیاری برای سنجش سلامت اقتصاد جهان است.

نسبت استفاده از ظرفیت تولید فولاد خام در ۶۶ کشور عضو ورلد استیل در سپتامبر سال میلادی جاری ۷۳.۵ درصد بود که ۲.۸ درصد نسبت به سپتامبر سال ۲۰۱۶ افزایش داشت در حالی که نسبت به اوت سال ۲۰۱۷ به میزان ۰.۶ درصد رشد نشان داد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲ آبان ۱۳۹۶ / ۱۳:۳۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 96080201081
  • خبرنگار : 71263