به گزارش ایسنا، تاجیک اسماعیلی امروز (شنبه) در جمع خبرنگاران با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان یک دانشگاه ماموریتگرا است، اظهار کرد: مأموریت دانشگاه فرهنگیان تامین نیروی انسانی آموزش و پرورش است.
وی با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان 15 رشته آموزشی دارد، ادامه داد: نیاز آموزش و پرورش به معلم، بسیار فراتر از توان تربیت نیروی انسانی در دانشگاه فرهنگیان است و همین امر موجب شده از فارغالتحصیلان دانشگاههای دیگر نیز جذب معلم داشته باشیم و با برگزاری دورههای مهارتآموزی یکساله، معلم تربیت کنیم.
قائم مقام دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه یکی از ماموریتهای دانشگاه تقویت بنیه علمی است، افزود: در حال حاضر دانشگاه فرهنگیان بیش از 70 هزار دانشجو دارد که حدود 50 هزار نفر آنها در دوره کارشناسی شبانهروزی تحصیل میکنند و بقیه در دورههای ناپیوسته حضور دارند که این تعداد در 64 پردیس در حال تحصیل هستند. پیشبینی شده دانشگاه فرهنگیان در آینده دورههای دکترا نیز برگزار کند.
اسماعیلی با اشاره به اصل مهم تجمیع آموزشها ادامه داد: با ادغام برخی فعالیتها و پردیسها بار اجرایی دانشگاه سبک خواهد شد که تعامل فکری و اجرایی بین مراکز در این راستا ضروری است.
قائم مقام دانشگاه فرهنگیان با اشاره به اینکه در دانشگاه معلم را از بوم و برای بوم تربیت میکنیم، افزود: به عنوان مثال اگر در نجفآباد معلمی نیاز باشد، به گونهای اقدام میشود که داوطلب از خود نجف آباد باشد و برای تربیت معلم - دانشجو به گونهای تربیت میشود که در شهر خودش باشد. اما وقتی ساختار آموزشی باشد برای کیفیتبخشی نمیتوان هر رشتهای را در هر منطقهای داشته باشیم. در این مدت بحث میشود تا دانشگاه بتواند به یک تصمیم بهینه برسد.
اسماعیلی با اشاره به وضعیت آموزش و پرورش در پنج سال آینده تصریح کرد: در 5 سال آینده خروجی آموزش و پرورش زیاد خواهد بود. در اوایل انقلاب آموزش و پرورش نیروی زیادی جذب کرد و اکثرا در شرف بازنشستگی هستند و برآورد میشود که در پنج سال آینده حدود 250 هزار معلم بازنشسته شوند.
وی افزود: امسال از طریق کنکور، 10 هزار دانشجو جذب کردهایم و ایدهال این است که دانشجوی شبانهروزی داشته باشیم تا بتوانیم هم مهارتهای عمومی و هم تخصصی را به وی آموزش دهیم اما متاسفانه ظرفیت دانشگاه زیاد نیست.
قائم مقام دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: زمانی که دانشگاه شکل گرفت فضاهای کالبدی مراکز تربیت معلم ثابت بود و همزمان با شکلگیری دانشگاه، فنیوحرفهای از آموزش و پرورش جدا شد و به دنبال آن برخی از امکانات نیز جدا شد و در حال حاضر یکی از چالشهای ما فضای کالبدی است.
اسماعیلی با بیان اینکه در این چند سال احداث قابل توجهی نداشتیم، عنوان کرد: در سال 1396 بودجه احداثی نداشتیم، البته در سالهای 1394 و 1395 بودجهای اختصاص مییافت، اما به دلیل تنگناهای اقتصادی دولت برنامههای ما در این راستا متوقف ماند. اما در بودجه عمرانی برای بحث تعمیرات برای سال 1396، 50 میلیارد تومان در نظر گرفته شده که البته هنوز تخصیص نیافته است. اما دانشگاه درآمد اختصاصی خودش را دارد و در حوزه تعمیرات نیز هزینههایی میکند اما بحث فضا و کالبد و شرایط خوابگاهها یکی از چالشهای جدی دانشگاه است.
وی با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان مثل بقیه دانشگاهها نیست، افزود: ماموریت این دانشگاه تربیت معلم برای کشور است و باید آن را فراتر از وزارت علوم دید زیرا عملکردی ملی دارد به همین خاطر همکاری بین بخشی بسیار مهم است .
وی با اشاره به تشکیل کمیته هیئت امنایی استانی دانشگاه و همکاری خوب استاندارها اضافه کرد: انتظار میرود که نهادهای علمی، استانی و شهرداریها در جهت تقویت دانشگاه احساس مسئولیت ملی کنند. اگر میخواهیم منویات مقام معظم رهبری تحقق یابد عزم کلی میطلبد تا بتوانیم نسل آیندهای متعهد و متخصص به جامعه تحویل دهیم که خروجی اش افتخار ملی خواهد بود.
انتهای پیام