به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری العهد، عبدالحکیم الکحلانی، سخنگوی وزارت بهداشت یمن طی کنفرانسی مطبوعاتی که در صنعاء برگزار شد، اعلام کرد که خدمت رسانی بیش از ۵۵ درصد از بیمارستانها و مراکز بهداشتی به دلیل تجاوز مستقیم متوقف شده است.
کحلانی طبق آمارهای وزارت بهداشت یمن تاکید کرد که محاصره اقتصادی اعمال شده علیه یمن از سوی متجاوزان آمریکایی و عربستانی منجر به مرگ بیش از ۱۴ هزار بیمار شده است.
وی در ادامه تاکید کرد که بیش از ۹۵ هزار بیمار جهت درمان نیاز به سفر خارج از کشور دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت یمن همچنین اظهار داشت: بیش از نیمی از کودکان یمنی به خاطر حملات و محاصره از سوء تغذیه رنج میبرند. بیش از ۸۰۰ هزار تن از اواخر ماه آوریل گذشته به بیماری وبا مبتلا شدهاند و بیش از ۲۰۰۰ تن تاکنون به سبب ابتلا به بیماری وبا جان خود را از دست دادهاند.
کحلانی در ادامه تصریح کرد که خسارتها به بخش بهداشتی ناشی از حملات ائتلاف به بیش از هشت میلیارد دلار رسیده است.
وی همچنین خاطرنشان کرد که داروها و تجهیزات پزشکی که وارد یمن شده از سوی متجاوزان سعودی در جیبوتی توقیف شده که این امر باعث فاسد شدن داروها شده است.
جنگی که ائتلاف متجاوز عربی به رهبری عربستان و با حمایت لجستیکی و اطلاعاتی آمریکا و انگلیس همزمان با محاصره زمینی، هوایی و دریایی به راه انداخته، یمن را به گور دستهجمعی تبدیل کرده که جان میلیونها تن را تهدید میکند که حتی قادر به برآوردن نیازهای اولیه و اساسی روزمره مانند غذا، آب و دارو نیستند.
طبق گزارشهای حقوقی مستقل، حملات هوایی ائتلاف عربی منجر به کشته و زخمی شدن بیش از ۳۵ هزار غیرنظامی شده و نزدیک به سه میلیون یمنی آواره و یا مجبور به مهاجرات و زندگی در شرایط سخت و نابه سامان شدند.
این تجاوزات همچنین باعث شیوع بیماریها از جمله بیماری وبا و انگل و همچنین باعث سوءتغذیه شد که جان دو میلیون کودک را تهدید میکند.
طبق این گزارشها هزاران حملات هوایی این جنگندههای ائتلاف نمایانگر نقض آشکار قوانین بینالمللی انسانی و قوانین حقوق بشر است.
انتهای پیام