به گزارش ایسنا، محسن رضایی امروز در نشست خبری پس از جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام، اظهار کرد: در جلسه امروز در رابطه با تعیین هیات عالی نظارت بر اجرای سیاستهای کلی نظام بحث کردیم و ضوابط و شرایط تعیین این اعضا را از اعضای مجمع تشخیص مصلحت به تصویب رساندیم.
وی با بیان اینکه هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام به دستور رهبری تشکیل میشود، ادامه داد: وظایفی که ما قبلا در مجمع داشتیم به این هیات منتقل میشود بنابراین این هیات نقش مهم و تعیین کنندهای از این به بعد خواهد داشت و نهاییترین مرجع رسیدگی به سیاستهای کلی نظام خواهد بود.
رضایی گفت: کارهای کارشناسی، ارزیابیها و تهیه گزارشها در دبیرخانه صورت میگیرد و بر اساس این گزارشها اینکه چه مقدار از سیاستهای کلی نظام در سه قوه اجرایی شده است و برنامهها و فعالیتهای قوای سهگانه چه مقدار از سیاستهای کلی انحراف دارد با کار کارشناسی در دبیرخانه و استفاده از مراکز پژوهشی و دستگاههای نظارتی کشور گزارشهای تهیه شده را در این هیات بحث میکنیم و میزان انحرافات قوای سهگانه از اجرای سیاستهای کلی را به قوای سهگانه ابلاغ میکنیم تا برنامهها و فعالیتهایشان را بر اساس سیاستهای کلی نظام اصلاح کنند و در نهایت گزارش اصلاحیشان را به این هیات ابلاغ کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: ضوابطی که برای این هیات تعیین شد این بود که قوای سهگانه با حق رای در این هیات عضو باشند. وزرا و روسای دستگاههای اجرایی و قضایی و روسای کمیسیونهای مجلس شورای اسلامی و معاون اول قوای سهگانه هم بدون حق رای در جلسات شرکت میکنند. رییس و دبیر مجمع هم عضو این هیات عالی هستند. همچنین 20 نفر از اعضای مجمع در جلسه آتی برای عضویت در این هیات انتخاب میشوند که در مجموع 25 نفر عضو هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام را تشکیل خواهند داد.
وی با اشاره به سفر هیات عالی رتبه فرانسه به ایران و اظهارات روز گذشته سفیر این کشور مبنی بر ضرورت گفتوگو بر روی برنامه موشکی ایران، گفت: حتما مقامات اروپایی و خارجی که به ایران میآیند دولتمردان ما سیاستهای قطعی نظام را به آنها خواهند گفت. ما در مساله موشکی از هیچ کسی اجازه نخواهیم گرفت. برای دفاع از ملت و کشورمان هر آن چیزی که مشروع باشد و با استانداردهای بینالمللی سازگار باشد را خواهیم داشت. مساله موشکی مهمترین بحث دفاعی ما را تشکیل میدهد. بسیاری هستند که میخواهند موشکهای ما را محدود کنند تا بتوانند در فرصتهای مناسب برای کشورمان تهدیدآفرینی کنند. ما به کمک موشکها است که امنیت را میتوانیم تامین کنیم. موشکهای ما برای صلح است و به هیچ وجه با کسی روی این موضوع مذاکره نمیکنیم.
در بخش دیگری از این نشست خبری، رضایی در اظهاراتی درباره اقدامات بارزانی در کردستان عراق، گفت: اقداماتی که در شمال عراق صورت گرفت نادرست و برخلاف قانون اساسی عراق بود. از طرفی هم مسیر پیشرفتی که در مناطق شمالی عراق مثل اربیل داشت شکل میگرفت را کند کرد. متاسفانه با این اقدامات بارزانی، برای سرمایهگذاران اقتصادی ناامنی و تردید ایجاد شد و بر سرمایهگذاری میلیاردها دلار خسارت وارد کرد. امیدواریم زودتر همه کسانی که در اقلیم کردستان هستند مثل حرکت عاقلانهای پیشمرگان کرد که از هرگونه درگیری جلوگیری کردند، عمل کنند. امیدواریم سیاستمداران عراق از پیشمرگان کرد درس بگیرند.
وی در ادامه نیز گفت: قانون اساسی عراق قانون پیشرفتهای است و حقوق همه مناطق و مردم عراق در آن دیده شده است. پیشنهاد ما این است که همه در چارچوب قانون اساسی عراق فعالیت کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سرنوشت برجام یادآور شد: جناب آقای اوباما در دفاع از برجام یک جمله تاریخی گفتند و آن این بود که ادامه تحریمها برای ایران غیرممکن بوده است. بنابراین آقای ترامپ شعری میگوید که در قافیهاش خواهد ماند. اظهاراتش در مورد برجام و ایران در صحنه عمل اجرا نمیشود بلکه با شکست روبرو خواهد شد.
وی همچنین تصریح کرد: بارها مسئولین کشور تاکید کردهاند که نقض برجام بیپاسخ نخواهد ماند. من میخواهم اضافه کنم بیخاصیت کردن برجام هم نمیتواند بیپاسخ باشد. برخی میگویند که برجام باید نقض شود که البته اروپاییها همچنین موضعی را اعلام نکردند اما در مقابل برخیها میگویند باید برجام را بیخاصیت کرد؛ از نظر من بیخاصیت کردن برجام با نقض آن تفاوتی ندارد. نمیشود که ما فعالیتهای هستهای را متوقف کرده باشیم اما هیچ دستاوردی از برجام نداشته باشیم.
رضایی افزود: برخی از تحلیلگران میگویند ترامپ میخواهد با فشار آوردن به کنگره برجام را بیخاصیت کند. وقتی این اتفاق بیفتد حتما کار خطایی رخ داده و مجلس و دولت ما آن را بیجواب نخواهد گذاشت.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره آمار ارائه شده از اشتغال توسط معاون اول رییسجمهور، گفت: دوستان در دولت، قوه قضاییه و مجلس باید برای آمارهایی که ارائه میکنند مستنداتش را هم ارائه کنند. مستندات آمار برای تحقیق و ارزیابی باید در اختیار پژوهشگران و دستگاههای نظارتی قرار بگیرد تا آنها هم نظر خود را اعلام کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که آیا موضوع سرمایهگذاران موسسات و مالی اعتباری ورشکسته توسط نمایندگان مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شده است یا خیر؟، گفت: دو موضوع به عنوان اولویت در کمیسیونهای دبیرخانه در مجمع بحث میشود یکی از آنها موضوع آب و دیگری موضوع مالی، پولی و بانکی است. عدهای از اعضای مجمع در این باره نظراتی داشتند که قرار شده است آن را اعلام کنند. نتایج بحثهایی که مدتی است در دبیرخانه در این باره شروع شده خدمت رهبری اعلام میشود.
رضایی در تصریح چینش هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام، خاطرنشان کرد: روسای سه قوه، رییس، دبیر و 20 نفر از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام که در جلسات آینده انتخاب خواهند شد حق رای دارند و معاون اول قوای سهگانه، وزرا و روسای کمیسیونها بدون حق رای باید در جلسات شرکت کنند.
وی در پایان درباره ضمانت اجرایی این نهاد، گفت: در ارتباط با قوانینی که مجلس تصویب میکند ما ضمانت اجرایی کامل داریم یعنی هر قانونی که مجلس شورای اسلامی مغایر با سیاستهای کلی وضع کند ما این اختیار را داریم که از طریق شورای نگهبان آن را مغایر اعلام کنیم و مجلس هم موظف میشود که آن را اصلاح کند. در رابطه با قوه قضاییه و قوه مجریه ضمانت اجرا به این است که ما به قوای قضاییه و مجریه انحرافات را ابلاغ میکنیم و گزارش آن را خدمت مقام معظم رهبری اعلام خواهیم کرد.
انتهای پیام