رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت ااعلام کرد

علل مرگ و میر زنان ایرانی/اضطراب در زنان ۳ تا ۵برابر مردان

رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت، علل مرگ و میر و همچنین بار بیماری‌ها در زنان را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، مطهره علامه - رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت در کارگاه آموزشی ارتقاء سلامت و خودمراقبتی که در  معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برگزار شد، با اشاره به اهمیت نگاه جنسیت محور در حوزه سلامت زنان، گفت: زنان اصلی‌ترین استفاده کنندگان از خدمات سلامت در کشور هستند و نوع مواجهه متفاوتی با مسئله سلامت نسبت به مردان دارند. برای مثال زنان با خطرات شغلی کمتری نسبت به مردان دست و پنجه نرم می‌کنند. این در حالیست که کم تحرکی و چاقی شیوع بیشتری در زنان دارد.

علامه با اشاره به عوامل اجتماعی که موجب تبعیض در استفاده زنان از وسایل و خدمات سلامتی می‌شود، تصریح کرد: گاهی زنان برای مدیریت مالی خانواده، استفاده از خدمات ورزشی و سلامتی را از اولویت خود خارج می‌کنند. همچنین مسئله «خشونت خانگی» از جمله عواملی است که مانع از تخصیص کافی خدمات بهداشتی و سلامتی به زنان می‌شود.

رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت با تاکید بر نقش و تاثیر زنان در سلامت خانواده و جامعه تصریح کرد: شیوع افسردگی در زنان دو تا سه برابر مردان است، همچنین اضطراب زنان در مقابل مردان بین سه تا پنج برابر بیشتر است.

وی با اشاره به شیوع دو تا چهار برابری بیماری‌های روان در مردان ادامه داد: زنان در برخی از بیماری‌های جسمی نیز نسبت به مردان وضعیت نامساعدتری دارند. برای مثال زنان بین یک تا دو درصد بیشتر از مردان به دیابت مبتلا می‌شوند. همچنین میزان شیوع کمردرد و آرتروز در گروه سنی ۴۰ تا ۴۹ سال در میان زنان دو برابر مردان است.

علامه با اشاره به آسیب پذیری زنان و نقش مهم آنان در مدیریت سلامت خانواده ادامه داد: آثار نامطلوب بیماری و مرگ و میر مادر بر سلامت اعضای خانواده با وجود اینکه مردان تامین کنندگان اصلی هزینه‌های درمانی خانواده هستند، بیشتر از مردان است.

رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه زنان اکثریت ارائه دهندگان خدمات سیستم بهداشتی و درمانی در سراسر کشور هستند، افزود: یکی از خلاءهای موجود در کشور نبود سیستم تخصصی برای ارائه خدمات سلامت به مردان است. در واقع ما در ارائه خدمات تخصصی به سلامت مردان ضعف‌هایی داریم.

بیماری‌های قلبی – عروقی؛ عامل اصلی مرگ و میر زنان ایران

رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ۴۳.۱ درصد از علت مرگ و میر زنان مربوط به بیماری‌های قلبی – عروقی است، گفت: سرطان‌ها با ۲۳.۸ درصد، دیابت با ۶.۱ درصد و بیماری‌های تنفسی با ۵.۷ درصد در رتبه‌های بعدی علل مرگ و میر زنان بر اثر بیماری‌ها قرار دارند. همچنین در میان سرطان‌ها سرطان پستان با ۵.۶۸ درصد بیشترین آمار را در میان سرطان‌های زنان به خود اختصاص داده است.

علامه با اشاره به کاهش نسبت مرگ مادران در ۱۰ سال اخیر ادامه داد: از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۵ میزان مرگ و میر مادران از ۲۴ درصد به نزدیک ۱۸ درصد کاهش یافته است.

افسردگی؛ علت اصلی ناتوانی زنان ایرانی

رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بیماری‌های اعصاب و روان به خصوص افسردگی علت اصلی ناتوانی زنان ایرانی هستند، ادامه داد: بیماری‌های کمردرد، آرتروز، کم خونی و عوارض مربوط به یائسگی در رتبه‌های بعدی این جدول قرار گرفتند.

وی با تاکید بر اهمیت سلامت روانی اجتماعی زنان و نقش آن در افزایش کیفیت زندگی آنها اظهار کرد: نقش شادمانی، سلامت و رفاه زنان در ایجاد نشاط خانواده و اجتماع اهمیت بالایی دارد. این در حالیست که افسردگی زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌های جسمی، معضلات خانوادگی و اجتماعی در جامعه است. اما با افزایش شادی و شادابی بسیاری از بیماری‌های روحی و روانی کنترل خواهند شد و شرایط لذت بردن زنان از زندگی موثرتر بودن در کار، افزایش توان خلاقیت، کمک به کاهش هزینه‌های زندگی و در نهایت کاهش ناتوانی‌های زنان فراهم خواهد شد.

آمار مصرف سیگار در زنان ایرانی

علامه با اشاره به آمار مصرف سیگار در زنان ایرانی اظهار کرد: بیشترین علت آسیب به سلامت زنان در مصرف کمتر از پنج واحد میوه یا سبزی در روز است. بیش از ۸۶ درصد از زنان ایرانی در روز از پنج واحد میوه یا سبزی استفاده نمی‌کنند. این در حالیست که ۰.۹ درصد از آنها سیگار استعمال می‌کنند. این آمار نشان می‌دهد باید توجه ویژه‌ای به بهبود کیفیت غذایی زنان انجام شود.

وی در ادامه با اشاره به کم بودن فعالیت جسمانی زنان تصریح کرد: ۴۸.۸۲ از زنان ایرانی کمبود فعالیت جسمانی دارند و بیش از ۵۱ درصد آنان از اضافه وزن رنج می‌برند. همچنین بیش از ۱۹ درصد از آنان با بیماری فشار خون دست و پنجه نرم می‌کنند.

توجه به بیماری‌های قلبی – عروقی؛ اولویت سلامت زنان

رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بیماری‌های قلبی – عروقی به ویژه سکته قلبی مهم‌ترین اولویت سلامت زنان است، افزود: توجه به سرطان‌ها به ویژه سرطان پستان، اختلالات روانی به ویژه افسردگی و سلامت باروری، عوارض بارداری و عوارض یائسگی از اولویت‌های بعدی سلامت زنان محسوب می‌شوند.

علامه در ادامه با اشاره به تاثیر فعالیت فیزیکی بر بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، فشار خون بالا و دیگر بیماری‌های زنان تصریح کرد: یکی از برنامه‌های توسعه ششم، کاهش ۱۰ درصدی زندگی بدون تحرک در زنان است. همچنین اجرای مشاوره برای بهبود فعالیت فیزیکی و ارائه خدمات به گروه‌های سنی مختلف و همچنین هماهنگی برون بخشی برای فراهم کردن شرایط حمایت کننده از فعالیت‌های فیزیکی در محیط کار، زندگی و تحصیل از جمله این فعالیت‌هاست.

وی در پایان با اشاره به لزوم آموزش عمومی گروه‌های مختلف در جامعه تصریح کرد: برنامه‌های آموزشی از طریق رسانه‌های ملی و پویش‌های ملی و استانی باید ترویج کننده فعالیت مختلف فیزیک در میان اعضای مختلف جامعه باشند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۶ مهر ۱۳۹۶ / ۱۴:۳۴
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 96072615082
  • خبرنگار : 71582