به گزارش ایسنا، حمیدفرخنژاد، بازیگر سینما میگوید، از سه سال پیش نگاهش به درختان و بناهای قدیمی پادگان «۰۶» است، محوطهای نظامی در چهارراه پاسداران تهران که سربازانِ آموزشیاش آنجا را «جهنم سبز» مینامیدند. او خود را یک شهروند عادی میداند که نسبت به این محوطهی نظامی و تاریخی نگران است و با توجه به آنچه در طول سه سال گذشته میبیند، برای نجات این محوطهی تاریخی هشدار میدهد.
فرخنژاد اعتراضش را در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نیز منتشر کرده و تا کنون بیش از ۳۰۰ نفر به او پاسخ دادهاند و دستکم هفتاد نفر نوشتهاند «یادش بخیر دوران سربازی را اینجا گذراندیم»، اما برخی از کسانی که در این پادگان دوران سربازی یا آموزشی خود را گذراندهاند، اظهارنظرهای جالبتری درباره این محوطه تاریخی و نظامی دارند.
یکی از مخاطبان نوشته: «گردان جوادالائمه، یادش بخیر آموزشیم اونجا بود. سال ۹۲ راست میگه خیلی قدیمیه، هنوز اصطبل اسبهای سواره نظام دوران رضاخان بودن، البته بدون اسب. اون موقع نامهنگاریها رو شروع کرده بودن که تخلیه کنن و اونجا رو بکوبن ...».
سهیل گفته: «من سرباز این پادگان بودم، خیلی زیبا و باصفا بود، مخصوصا تالار آینه و ساختمان حوضخانه و بناهای تاریخیاش...؟»
درویش که به نظر یکی از سربازان قدیمی این پادگان بوده نیز گفته: «یادش بخیر دوران آموزشی آنجا بودم و از آنجا اعزام به جبهه شدم؛ نام اصلیش "سلطنت آباد" است».
امامی هم نوشته است "جهنم سبز" که دو ماه آموزشی اونجا بودم و خاطراتی که برامون ساخت.
سه دوره تاریخی در یک محوطه نظامی
هرچند فرخنژاد در ابتدای صحبتش با خبرنگار ایسنا میگوید اطلاعات تاریخی زیادی از این محوطهی نظامی ندارد، اما نظراتی که مردم پای مطلبش منتشر کردهاند را بهترین و موثقترین اطلاعات دستکم از چند سال پیش میداند.
او نخست از مشاهداتِ خودش دربارهی این محوطه تاریخی و نظامی میگوید: با توجه به موقعیت خانهی مسکونیام، مُشرف به این پادگان هستم، از سوی دیگر مدتی پیش به دلیلی وارد این فضا شدم، طویلههای چهارپایان در ضلع جنوبی پادگان و در زمانیکه ارتش هنوز از فضا استفاده میکرد، وجود داشت، حتی یک بخش از ساختمانها با توجه به معماریشان به نظر میرسد قاجاری، در بخش دیگر ساختمانهای پهلوی اول و در ضلع شمالی نیز ساختمانهای جدیدی که در اواخر پهلوی دوم ساخته شدهاند بودند، حتی یک فضای گسترده سبز در بین ساختمانها وجود داشت که اکنون اگر موقعیت را در «گوگل ارث» ببینید، متوجه خشکی به مرور درختان و فضای سبز این محوطه میشوید.
وی ادامه میدهد: مشخص بود که در یکسری از ساختمانها اصلا آهن استفاده نشده بود و از چوب و موادِ آن زمان ساخته شده بودند. معتقدم این بناها وجاهت تاریخی دارند.
او از سازمان میراث فرهنگی درخواست میکند تا به این اتفاق ورود کند و میگوید: این ساختمانها در حال از بین رفتن هستند، چون در چارچوب منطقهی ارتش قرار دارند و کسی آنها را نمیبیند. نمیدانم به چه منظور به آن درختان و فضا نمیرسند.
این بازیگر با بیان اینکه به دنبال انتقال پادگانها به خارج از شهر، این پادگان نیز حدود سه سال است که تخلیه شده و از آن زمان توجهی نسبت به این فضا ندیدهایم، میگوید: آنفضا به عنوان یک میراث ملی متعلق به همه مردم است، باید مسئولان ورود کنند و جلوی این اتفاق را بگیرند. تغییر کاربری یا هر برنامهای که دارند باید در راستای خواستههای مردم باشد.
وی همچنین میگوید: به نظرم این نقطه بهترین مکان برای ایجاد یک مکان ورزشی و فرهنگی است و میتواند یک فضای سبز به عنوان نقطهی تنفسگاهی برای مردم این منطقه باشد، نباید اجازه دهیم این محوطهی تاریخی توسط سودجویان به مجتمع تجاری تبدیل شود.
"جهنم سبز" جوانان را مجتمع تجاری میشود؟
این بازیگر سینما بدترین اتفاقِ کنونی برای این محوطهی تاریخی را خشک شدن درختان پادگان میداند و میگوید: برخی مخاطبان صفحهی شخصیام که در گذشته سرباز این پادگان بودهاند، میگویند فضای آن بسیار سبز و زیبا بوده، به همین دلیل نام آن را «جهنم سبز» گذاشته بودند. حتی چند کاربر میگفتند از فرط سبزی و انبوده درختان دیگر، تعدادی طوطی اینجا زندگی میکنند، در این شرایط حیات محیط زیستی این فضا نیز به خطر افتاده است.
او با اشاره به نقشهی موقعیتی این پادگان ادامه میدهد: دور تا دور این پادگان را ساختمانها و برجها گرفتهاند، آن تنها ساختمانی است که میتوان با آن یک کاربری عامالمنفعه انجام داد، یا یک پارک یا مجموعه فرهنگی ساخت، اما متاسفانه به حال خود رها شده و در حال از بین رفتن است، چون در وسط یک محیط نظامی محصور است، مگر اینکه از طریق عکسیهای هوایی یا افرادی که آنجا زندگی میکنند بتوانیم از حال آن مطلع شویم.
وی با اشاره به اینکه در گذشته تانکرهای آب متعلق به ارتش درختان محدوده را آبیاری میکردند، میگوید: اینجا زمین فوتبال بود، اما امروز همه چیز از بین رفته است، نخستین خواهشم این است که به داد اینجا برسند، مردم نباید نسبت به این اتفاقات بیتفاوت باشند. نباید این محوطه تجاری شود.
او اضافه میکند: نمیدانم به طور دقیق متولیِ این مجموعه کیست؟ حتی با شهرداری هم تماس گرفتم، اما آنها متولی نبودند؛ به عنوان یک شهروند دلم برای این فضا میسوزد، اینها جبرانپذیر نیستند، اگر اتفاقی برای این فضا بیفتد نمیتوان جایگزینی برای آن پیدا کرد.
پاساژ از در و دیوار شهر بالا میرود
وی با بیان اینکه گفته میشود یک بانک بخشی از این محوطه را خریداری کرده و قرار است جای آن مجتمع تجاری بسازد، ادامه میدهد: پاساژ و مجتمعهای تجاری از در و دیوار این شهر بالا میرود، امروز همه شهر به این ترتیب کنار هم قرار گرفتهاند، یکی درمیان مجتمع تجاری و بانک ایجاد شدهاند، اما هیچفضایی برای استراحت و کارهای فرهنگی نداریم.
این بازیگر میافزاید: این اتفاق درست بغل گوشمان در حال رخ دادن است، در فضای آلوده تهران اگر این مکان را به یک پارک یا مکانی فرهنگی تبدیل کنند، بهترین کار است. در این منطقه دیگر چیزی نیست، برای این منطقه یک محیط فرهنگی نیاز است.
جنایت در حق تاریخ و جغرافیای ایران
او ادامه یافتن این وضعیت برای محوطه تاریخی «پادگان ۰۶» را جنایت در حق تاریخ، جغرافیا و محیط زیست ایران میداند و میگوید: در بیش از صد سال این محوطه به اینجا رسیده است، ما نباید در سه سال آن را با خاک یکسان کنیم، مقایسه کنید درختان ضلع شمالی در فضای بیرون پادگان را با درختان فضای پادگان، تفاوت رنگها در یک زمان را میتوان به راحتی دید یا درختان در ضلع شرقی پادگان و نزدیک بزرگراه صیاد را که قهوهای شدهاند و درختان در ضلع غربی که در دید مردم است، همه سبز هستند.
فرخنژاد با بیان اینکه این محوطه از جهنم سبز به جهنم سیاه تبدیل شده، ادامه میدهد: به عنوان یک شهروند وظیفه دارم، نسبت به وضعیت این محوطه هشدار دهم، شهرداری باید اجازه پیدا کند به درختان آب بدهد.
او میگوید: فریاد من این است «به داد این محوطهی تاریخی و نظامی برسید»، من به عنوان یک شهروند حق اعتراض دارم. اکنون وظیفهام این است که نسبت به این اتفاق اعتراض کنم، در وهلهی اول باید اجاز دهند تا درختان آب بخورند.
انتهای پیام