پیششرطهای تغییرشکل نظام سیاسی
اخیرا یک نماینده مجلس با اشاره به اشکالات پیشآمده در نحوه تعامل دولت و مجلس، خواستار تغییر شکل نظام سیاسی به نظام پارلمانی شده است. این تغییر گرچه نیازمند اصلاح قانون اساسی است اما اگر الزامات و پیششرطهای نظام پارلمانی نادیده گرفته شود، کشور هزینه سنگینی بابت این تغییر متحمل میشود.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این که توافق هستهای به صورت مکرر توسط آمریکا نقض می شود، گفت: کشورهای ۱+۵ مخالف اقدامات آمریکا هستند.علی لاریجانی در دیدار با آرا بابلویان رئیس پارلمان ارمنستان به مذاکرات دو ساله هسته ای کشورمان اشاره کرد و گفت: اخیرا آمریکا به صورت مکرر توافقنامه هسته ای را نقض می کند هر چند سایر کشورهای ۱+۵ مخالف اقدامات آمریکا هستند اما این رفتار آمریکاییان برای جهان مشکل ساز خواهد شد.
ظریف در گفتوگو با سیبیاس با بیان اینکه برجام هنوز یک پیروزی دیپلماسی است، گفت: هیچکس از این پس در مذاکرات بلند مدت به دولت آمریکا اعتماد نخواهد کرد. وزیر امور خارجه ایران که حدود دو سال برای حصول توافق هستهای تلاش کرد، تاکید دارد که این توافق همچنان یک پیروزی دیپلماسی به شمار میآید چراکه تمام طرفهای توافق غیر از آمریکا بهطور قوی پای توافق ایستادهاند. وی در ادامه گفت که سخنرانی ترامپ درباره ایران را به صورت زنده تماشا کرده و از طریق همتایان اروپاییاش از محتوای سخنرانی آگاه بوده، به همین دلیل صحبتهای ترامپ برای او غافلگیرکننده نبوده است
رییس سازمان انرژی اتمی هشدار داد: اگر برجام به هم بخورد، اجرای پروتکل الحاقی را متوقف می کنیم زیرا اکنون به طور داوطلبانه در حال اجرای آن هستیم و هنوز به تصویب مجلس نرسیده است. علی اکبر صالحی با رد مطالبه ناحق و غیرقانونی ترامپ درخصوص بازرسی از مراکز نظامی کشورمان گفت : ما به موافقت نامه پادمان و پروتکل الحاقی متعهدیم، البته تا زمانی که برجام پابرجا باشد چون این پروتکل هنوز به تصویب مجلس نرسیده است و آن را داوطلبانه اجرا می کنیم. وی در عین حال هشدار داد : ما نمی خواهیم وارد میدان چالشی شویم و اعلام می کنیم که ما را وادار به عکس العمل نکنند.
همچنین وزیر امور خارجه فرانسه با بیان اینکه میتوان رایزنی درباره پسابرجام را آغاز کرد، از کنگره آمریکا خواست تا توافق هستهای با ایران را حفظ کند. ژان ایو لودریان وزیر امور خارجه فرانسه پس از سخنرانی روز جمعه دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا که در آن گفت پایبندی ایران به توافق هستهای را تایید نخواهد کرد، در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه، اظهار داشت: ما به طور جدی امیدواریم که کنگره که اکنون مسئول از بین رفتن احتمالی توافق هستهای است آن را نابود نکند.
وزیر امور خارجه پیشین آمریکا با بیان اینکه ترامپ آمریکا را حقیر و احمق جلوه میدهد گفت: تهدید ترامپ برای خروج از توافق هستهای خطرناک است . هیلاری کلینتون در گفتوگو با شبکه سیانان تهدید دونالد ترامپ، رییسجمهور این کشور برای خروج از توافق هستهای با ایران را خطرناک دانست و گفت: این اقدامات ترامپ موجب تضعیف اعتبار تعهدات آمریکا در قبال دیگر ملتها میشود. کلینتون گفت: اصرار ترامپ برای عدم تایید توافق با ایران با وجود تاکید شواهد بر پایبندی ایران به تعهداتش باعث تحقیر و احمق جلوه دادن آمریکا میشود و بازی کردن در زمین ایران است.
المیادین مدعی شد: ایران مرزهای زمینیاش با کردستان عراق را بست. پس از برگزاری رفراندوم در کردستان عراق، در تاریخ دوم مهرماه ، کیوان خسروی، سخنگوی شورای عالی امنیت ملی با اشاره به برگزاری جلسه فوقالعاده این شورا که به منظور بررسی درخواست دولت مرکزی عراق در خصوص انسداد مرزهای کشورمان با اقلیم کردستان برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به موثر واقع نشدن تلاشهای سیاسی خیرخواهانه کشورمان و اصرار مسوولان اقلیم کردستان برای برگزاری رفراندوم در این منطقه با در خواست دولت مرکزی عراق مرزهای هوایی ایران بر روی پروازهایی که مبداء آن اقلیم کردستان است مسدود شد. وی افزود: بر اساس این تصمیم کلیه پروازهای ایران به مقصد فرودگاههای اقلیم کردستان نیز متوقف شده است.
در پی انتشار خبر بسته شدن مرزهای زمینی ایران با کردستان عراق سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز اعلام کرد که هیجگونه: تحول جدیدی در ارتباط با وضعیت مرزهای ایران و اقلیم کردستان ایجاد نشده است. بهرام قاسمی خاطر نشان کرد: همان طور که پیش از این اعلام کردهایم ما مرز هوایی خود را بر منطقه اقلیم کردستان به درخواست دولت مرکزی عراق مسدود کردهایم و تا آنجا که اطلاع دارم هیچگونه اتفاق جدیدی در این زمینه رخ نداده است.
درهمین ارتباط یک پایگاه خبری مدعی شد که سردار قاسم سلیمانی به منظور گفتوگو در مورد بحران همهپرسی وارد اقلیم کردستان عراق شد. پایگاه خبری سوئیس اینفو امروز یکشنبه به نقل از یک منبع کرد مدعی شد که سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران به منظور گفتوگو در مورد بحران به وجود آمده میان مقامات کرد و دولت مرکزی عراق بعد از اجرای همه پرسی استقلال وارد کردستان عراق شده است.
پادشاه عربستان در تماس تلفنی با رئیس جمهور آمریکا از رویکرد جدید وی در برابر ایران استقبال کرد. ملک سلمان پادشاه عربستان روز شنبه در تماس با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ضمن استقبال از استراتژی جدید وی برای مقابله با ایران، از واشنگتن برای همکاری با همپیمانان خود به منظور تحقق صلح و ثبات جهانی و مقابله با تروریسم قدردانی کرد. همچنین وزارت امور خارجه مصر با استقبال از استراتژی جدید رییسجمهور آمریکا در قبال ایران مدعی شد: ما استراتژی آمریکا در قبال ایران را از نزدیک دنبال کردهایم که منجر به بیثباتی در کشورهای منطقه شده و بر امنیت اعراب و امنیت منطقه خلیج(فارس) تاثر گذاشته است.
انتهای پیام