دغدغه‌های یک گیاه‌شناس از واگذاری تنها اکوپارک کشور

پردیسان نباید به پارک شهری تبدیل شود

یک عضو هیات علمی دانشگاه تهران با انتقاد از تفاهم‌نامه منعقد شده بین سازمان حفاظت محیط زیست و شهرداری تهران به منظور بهسازی پارک طبیعت پردیسان اظهار کرد: شهرداری نگاه اکولوژیک ندارد این در حالیست که باید نگاه اکولوژیک در حفاظت از پردیسان اعمال شود.

حسین آخانی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه پارک طبیعت پردیسان طی سال‌های گذشته توسط دستگاه‌های مختلف تصاحب شده است، گفت: پردیسان از از بزرگراه شیخ فضل‌الله تا دره فرحزاد ادامه داشت اما متاسفانه کلیه‌ بخش‌های اطراف پردیسان از جمله رودخانه فرحزاد و دره فرحزاد در دوره‌های قبل به تصاحب شهرداری تهران یا سایر دستگاه‌ها درآمده و به طورکلی تخریب شده و تنها بخش مرکزی پردیسان از تخریب‌ها جان سالم به در برده است.

وی با بیان اینکه شهرداری تهران به هیچ وجه نگاه اکولوژیک و رویکرد حفظ تنوع زیستی ندارد، اظهار کرد: طبیعی است که با مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان که برای بهسازی پارک پردیسان در نظر گرفته شده، بقیه پردیسان نیز از بین خواهد رفت و تبدیل به پارک شهری می‌شود. فهم اکولوژیک در دنیای امروز تاکید می‌کند که باید از دستکاری طبیعت خودداری شود این درحالیست که خرج پول و ایجاد سازه به معنای انجام این کار است.

آخانی با تاکید بر اینکه پارادایم مدیریت شهر در دنیای امروز به طور کامل نسبت به گذشته عوض شده است، تصریح کرد: با خرج نکردن می‌توانیم پارک پردیسان را حفظ کنیم نه با خرج کردن.  رئیس سازمان حفاظت محیط زیست می‌گوید این سازمان به دلیل فقر و مستضعف بودن پارک پردیسان را به شهرداری واگذار می‌کند. این همان موضوعی است که با آن مشکل داریم. مگر قرار است در پردیسان چه اتفاقی بیفتد که به این مبلغ بالا نیاز است؟

وی با بیان اینکه پردیسان نباید به پارک شهری تبدیل شود، ادامه داد: شاید سازمان حفاظت محیط زیست بگوید مبلغ کمی که برای نگهداری پارک لازم است را ندارد. شهرداری تهران می‌توانست این مبلغ کم را در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست قرار دهد تا پارک پردیسان توسط خود سازمان مدیریت شود. شهرداری چه اصراری دارد که کل پارک را تحویل بگیرد؟

این عضو هیات علمی دانشگاه تهران تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست خود باید از پارک پردیسان حفاظت کند تا نگاه اکولوژیک در حفاظت از پردیسان اعمال شود. در شرایط فعلی تنها چیزی که پارک پردیسان نیاز دارد این است که در امورآن دخالت نشود. فلسفه حفاظت از محیط‌های طبیعی این است که در این محیط‌ها پولی خرج نشود چون با خرج پول، ویران می‌شوند.

وی افزود: با اقدامات شهرداری تهران در پارک  پردیسان، میزان مراجعه به این مکان افزایش می‌یابد. همین موضوع به معنای از بین رفتن پارک است. پردیسان ظرفیت خاصی دارد و این ظرفیت طی سال‌ها بین مردمی که از این پارک استفاده می‌کنند و امکانات پارک به تعادل رسیده است.

آخانی تاکید کرد: از اضافه کردن بار اضافی به اکوسیستم پردیسان باید خودداری شود.

وی با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست در حال حاضر مناطق چهارگانه محیط زیست را در اختیار دارد، اظهار کرد: سازمانی که نمی‌تواند ۱۷۰ هکتار را در تهران آن هم در محل استقرار ساختمان حفاظت محیط زیست مدیریت کند چه تضمینی وجود دارد که  بتواند از ۱۲ درصد مساحت ارزشمند کشور حفاظت کند؟

آخانی با اشاره به اینکه طرح جامع مدیریت پارک پردیسان که قرار است بهسازی بر اساس آن صورت گیرد در دهه ۷۰ نوشته شده است، گفت: من یکی از نویسندگان آن طرح بودم که در سال ۷۲ تدوین آن انجام شد اما امروز شرایط دنیا تغییر کرده و بر اساس مطالعات جدید مشخص شده است که حفظ محیط‌های طبیعی نسبت به محیط‌های مصنوعی تاثیر بیشتری در ترسیب کربن(روند ذخیره کربن موجود در هوا در خاک و گیاهان ) دارد.

به گزارش ایسنا، دوشنبه (۱۷ مهرماه) تفاهم‌نامه‌ای بین سازمان حفاظت محیط زیست و شهرداری تهران به نمایندگی عیسی کلانتری - رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و محمدعلی نجفی - شهردار تهران- با هدف بهسازی و نگهداری پارک طبیعت پردیسان منعقد شد. کلانتری در جریان انعقاد این تفاهم‌نامه بر مدیریت پردیسان به شکل اکو پارک تاکید کرد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۹ مهر ۱۳۹۶ / ۱۴:۵۹
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 96071910687
  • خبرنگار : 71542