به گزارش ایسنا، دکتر حسین میرزایی سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در نشست خبری که امروز در ساختمان وزارت علوم برگزار شد ضمن تشریح فعالیت های فرهنگی و اجتماعی این معاونت گفت: اقدامات و برنامه های معاونت فرهنگی ادامه فعالیت های گذشته است و تمهیداتی نیز در حوزه های دیگر دارد.
وی با بیان اینکه رویکرد کلی معاونت فرهنگی و اجتماعی در دوره جدید تاکید بر فرهنگ دانشگاهی و مسئولیت اجتماعی است افزود: به دلیل هنجار فرستی دانشگاه به جامعه باید هنجار سازی در درون دانشگاه مورد تاکید جدی قرار گیرد.
میرزایی اظهارکرد: تاکید بیشتر در حوزه فرهنگ دانشگاهی در تمام ارکان وزارت علوم در دستور کار قرار دارد که این امر فرا بخشی است و صرفا در حوزه معاونت نخواهد بود.
سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: بخشی از حوزه فعالیت های اجتماعی وزارت علوم کانون های فرهنگی، نشریات و تشکل ها هستند و باید به بررسی چالش های موجود در جامعه بپردازند و اگر در این راستا قدمی بردارند مورد حمایت قرار گیرند.
میرزایی از راه اندازی شبکه ملی جامعه و دانشگاه در دانشگاه های مراکز استانی خبر داد و گفت: با تفاهم نامه ای بین سازمان مدیریت و برنامه ریزی،وزارت کشور، مرکز تخقیقات استراتژیک ریاست جمهوری و وزارت علوم منعقد شد و هفته گذشته جلسه سیاست گذاری آن برگزار شد و 31 استان به عنوان روسای دانشگاهها به عنوان رییس این شبکه تعیین شدند تا بتوانیم در باب مسئولیت اجتماعی قدمی برداریم.
وی در خصوص فعالیت کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها اظهار کرد: این فعالیت نباید به عنوان فعالیت فرعی در دانشگاه ها نگریسته شود و اصلی ترین کار وزارت علوم است و کلاسها باید محل آزاد اندیشی باشند و همانگونه که دانشگاه محل آزاد اندیشی است، باید در این زمینه برای دانشجویان ظرفیتسازی شود.
وی با اشاره به ابلاغ منشور حقوق دانشجویی به دانشگاه ها گفت: آییننامه های وزارت علوم الزامات اجرایی این منشور هستند و منشور در واقع تصریح مواد آییننامه ها و قوانین است و ضمانت اجرایی آن نیز شوراهای صنفی هستند که در دانشگاه ها حضور دارند و اگر استنکافی صورت گیرد مراجع بالا دستی به آن رسیدگی می کنند.
سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در خصوص سرانجام سند شورای اسلامی شدن دانشگاه ها گفت: جلساتی در این زمینه در حال تشکیل است و تصمیم گیری در این خصوص برعهده شورای انقلاب فرهنگی است و ما به عنوان یک عضو موارد مورد نیاز را ارجاع می دهیم.
وی با اشاره به دریافت مجوز اتحادیه تادا گفت: حرف جدیدی در این زمینه ندارم و مجوز این اتحادیه صادر شده و هم اکنون در بیش از 20 دانشگاه دفتر دارد.
سرپرست معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در خصوص اجرای موسیقی در دانشگاه ها تصریح کرد: برخی حساسیت هایی که وجود دارد از بیرون بر دانشگاه اثر میگذارد در خصوص موسیقی در دانشگاه اجرای آن حین برنامه ها اشکالی وجود ندارد اما با اجرای کنسرت مستقل در دانشگاه ها مخالفت وجود دارد و انجام نمیشود.
میرزایی در ادامه با تاکید بر اینکه مدیریت دانشگاه باید از درون انجام شود تاکید کرد: فشار نهادهای بیرونی کار را پر هزینهتر میکند و خود این نهادها نیز به این مساله اعتقاد دارند.
وی افزود: حتی در قانون تصرح وجود دارد که اگر حتی وزارت اطلاعات از موضوعی اطلاع دارد باید به دانشگاه اطلاع دهد و بررسی در شورای انضباطی دانشگاه انجام شود.
سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تصریح کرد: ما وظیفه داریم ضمن حمایت از دانشجویان اگر تخطی در دانشگاه صورت گیرد به آن رسیدگی کنیم تا پای نهادهای بیرونی به دانشگاه باز نشود.
انتهای پیام