علیرضا زرگر مدیر جایزه مهرگان درباره آثار بهجامانده و منتشرنشده بینیاز به ایسنا گفت: دو سه سال قبل از فوت آقای بینیاز چهار کتاب ایشان از سوی ناشر به وزارت فرهنگ و ارشاد سپرده شده، اما هنوز مجوز انتشار نگرفتهاند. مجموعه داستان «خواهرم منیژه»، رمانهای «خیبر غریب»، «او را زنده بردم تا به گور» و «آفتابگردانهای پژمرده» این کتابها هستند. البته رمان «آفتابگردانهای پژمرده» در روزهای قبل از فوت مرحوم بینیاز توسط خودشان به صورت بسیار محدودی چاپ شد و با امضای خودش به تعدادی از دوستان اهدا شد.
او افزود: یادنامه آقای بینیاز هم به خاطر پنج مقاله در اداره کتاب مانده است و ما به خاطر وفاداری به سنت آقای بینیاز که با سانسور مخالف بود، حاضر به تغییر این مقالات نشدهایم و همچنان منتظریم تا این یادنامه مجوز بگیرد. غیر از این کتابها ۱۹ اثر از آثار بینیاز آماده چاپ است که شامل ۱۴ رمان و پنج مجموعه داستان میشود. در صورت انتشار، حقوق مادی و معنوی همه این آثار از سوی خانواده این نویسنده برای توسعه ادبیات به بنیاد مهرگان سپرده شده است.
۵۰۰ مقاله، نقد و مرور کتاب، ۱۵۰ جلسه سخنرانی و نقد و بررسی ادبیات داستانی معاصر، چند ده مصاحبه و گفتوگو درباره مسائل ادبیات، ۲۲ رمان و مجموعه داستان، هشت کتاب مرجع درباره نقد و نظریههای ادبی و آثار چاپنشده دیگر حاصل ۶۷ سال عمر فتحالله بینیاز است.
فتحالله بینیاز متولد سال ۱۳۲۷ در مسجدسلیمان و دانشآموخته رشته برق از دانشگاه صنعتی شریف بود که ۱۲ مهرماه سال ۹۴ بر اثر ایست قلبی و در سن ۶۷ سالگی از دنیا رفت.
مکانی به وسعت هیچ (رمان)، حلقه نفوذناپذیر گرگهای خاکستری (رمان)، میروم که بمیرم (مجموعه داستان)، ستیزهجوی دلتنگ (رمان)، گل سرخ، ای تناقض ناب (داستان بلند)، نوعی خصومت (مجموعه داستان)، بعد از مرگ هنوز میمیرم (رمان) و نقد، تحلیل و تفسیر چند داستان معتبر جهان از جمله آثار این نویسندهاند.
انتهای پیام