وی پیشتر معاونت برنامهریزی و اداری مالی استانداری کرمانشاه و مدیر کلی کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام را بر عهده داشتهاست. وی، فرزند سوم آیتالله محمدتقی مروارید نماینده دوره اول مجلس خبرگان از حوزه انتخابیه ایلام است.
محمدرضا مروارید پس از پیروزی انقلاب به جهاد سازندگی رفت و تا سال ۱۳۶۲ مسئول کشاورزی ایلام بود. سپس عضو شورای مرکزی جهاد سازندگی شد و از سال ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۸ مدیر کل کشاورزی و منابع طبیعی ایلام بود. وی از اواخر سال ۱۳۶۹ تا سال ۱۳۷۶ به عنوان معاون برنامهریزی و اداری مالی استانداری کرمانشاه منصوب شد و پس از آن تا سال ۱۳۸۴ به عنوان معاون اداری مالی و حقوقی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای مشغول فعالیت شد .
مروارید در سال 1392 به عنوان استاندار ایلام منصوب شد و نماینده عالی دولت در استان ایلام در دوره اول دولت تدبیر و امید بود و بر اساس تصمیم دولت در هفتهی آینده استانداری ایلام را به «قاسم سلیمانی دشتکی» خواهد سپرد.
استاندار ایلام از تلاشهایی گفت که برای بهبود شاخصهای استان در زمینههای مختلف در طول 4 سال گذشته انجام شده است.
به گزارش ایسنا، «محمدرضا مروارید» در آخرین گفتگوی خود با مردم از شبکه استانی اظهار کرد: برنامهی تقدیمی بنده و همکارانم در سال 1392 به هیئت دولت در سه بخش زیربنایی (عمرانی، جادهها و فرودگاه) ، مرز، نفت و گاز و پتروشیمی، کشاورزی، منابع طبیعی ، آب و خاک و گردشگری مذهبی تدوین شده بود و خوشبختانه در این زمینهها در طول 4 سال گامهایی اساسی برداشته شد.
وی با بیان اینکه در زمینه نفت و گاز ، میدان نفتی «چشمهخوش» در دهلران مورد توجه قرار گرفت، ادامه داد: در "عینخوش" برداشت از 80 هزار بشکه به 160 هزار بشکه رسید و قرار است بر اساس برنامهریزی انجام شده این میزان به 200 هزار بشکه در روز برسد.
استاندار ایلام تصریح کرد: در میادین، همراه گاز نفت نیز داریم که سالها از طریق فیلرها میسوخت که برنامهای تدوین شد که این گازها را جمعآوری کنیم که در این راستا طرح ان.جی.ال دهلران در دستور کار قرار گرفت و کلنگزنی شد. وقفهای برای سرمایهگذاری در این پروژه بوجود آمد که خوشبختانه از سال گذشته عملیات احداث آن آغاز شد و بر اساس قرارداد انجام شده مدت قرارداد 30 ماه است که با بهرهبرداری از آن خوراک پتروشیمی دهلران که الفین است تامین میشود و علاوه بر این یک مورد پتروشیمی در مهران نیز داریم.
وی با تاکید بر اینکه توجه به سرمایهگذاری در حوزه نفت و گاز از مهمترین اقدامات من و همکارانم در طول این 4 سال بوده است، تصریح کرد: حجم سرمایهگذاری در این عرصه از 10 هزار به 30 هزار میلیارد ریال رسیده است.
استاندار ایلام در بخش دیگر این گفتوگو درباره وضعیت کشاورزی استان در حال حاضر و آینده، گفت: 350 هزار هکتار زمین کشاورزی در استان داریم که 70 هزار هکتار یعنی معادل 20 درصد آن آبی است در حالی که نرم کشوری 50 درصد است.
مروارید با بیان اینکه برای رونق و توسعهی بخش کشاورزی اجرای سامانه گرمسیری در دستور کار قرار گرفت، تصریح کرد: 50 هزار هکتار در دهلران مشمول این طرح است و 14 واحد تامین آب کوچک در قالب این طرح اجرا شد و در مجموع با اجرای آن 100 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان آبی میشود که 40 هزار هکتار آن آماده است و 60 هزار هکتار آن هم در آینده انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه اجرای این طرح به نوبهی خود انقلابی کشاورزی در استان است و ظرفیت تولیدات این بخش را سه برابر خواهد کرد که نقشی مهم را در تولید و اشتغال ایفا میکند، گفت: هماکنون 1 میلیون تن محصول در سال تولید میشود که با اجرای این طرح میزان تولیدات استان به 3 میلیون تن خواهد رسید، این در حالی است که در کشور 100میلیون تن محصولات کشاورزی تولید میشود و به این ترتیب سهم استان در کشور به 3 درصد خواهد رسید.
استاندار ایلام درباره توسعهی راههای استان در دوره اول دولت تدبیر و امید هم اظهار کرد: شرایط توپوگرافی استان شرایط و هزینه راهسازی در استان را سخت و گران کرده است که در این راستا برنامهای تنظیم و کارها طبق آن پیش رفت، به گونهای که تا سال 1392، 40 کیلومتر بزرگراه در استان وجود داشت. بر اساس برنامه باید 360 کیلومتر بزرگراه در استان ایجاد شود که 120 کیلومتر آن تحویل شده و تا پایان سال نیز به 200 کیلومتر افزایش پیدا خواهد کرد.
مروارید با بیان اینکه بر اساس برنامه باید در محور قلاجه – مرزمهران 70 کیلومتر بزرگراه احداث شود که 45 کیلومتر آن آماده است، ادامه داد: یکی از راههای بسیار مهم استان مسیر پلدختر – دهلران به مساحت 140 کیلومتر است که تونل کبیرکوه که یکی از پروژههای ملی است که در این مسیر قرار دارد و نکته قابل توجه اینکه تا سال 1392، 4000 مترتونل در سطح استان داشتیم که هماکنون به 10 هزار متر رسیده است.
وی گفت: تا سال 1392، 1300 کیلومتر راه روستایی داشتیم که در طول این 4 سال به 1600 کیلومتر رسیده است، اما هماکنون 200 کیلومتر راه روستایی آسفالت نشده داریم.
استاندار ایلام درباره اتصال استان به راه آهن گفت: پیگیری این موضوع به گذشته برمیگردد و کلنگ این پروژهی حیاتی در اواخر دولت گذشته به زمین زده شد اما کار مهم این دوره رفتن این طرح به مناقصه بود که از اسلامآباد آغاز میشود و ایلام را به راهآهن متصل خواهد کرد.
مروارید تصریح کرد: بر اساس برنامهی دولت طرح راهاهن غرب کشور از اندیمشک به میاندوآب به مسافت 740 کیلومتر اجرا خواهد شد که مجری ان قرارگاه خاتم خواهد بود.
وی درباره سرمایهگذاریهای انجام شده در استان گفت: در این راستا چندین پروژه در حال اجرا است که از جمله کار اجرایی نیروگاه مهران آغاز شده و نیروگاه دهلران نیز به زودی کار خود را آغاز خواهد کرد.
استاندار ایلام با بیان اینکه در منطقه ویژه اقتصادی مهران 15 کارخانه و واحد وتولیدی موافقتنامهی اصولی دریافت کردهاند که نقش مهمی در اشتغال استان رایفا خواهند کرد، گفت: رایزنی برای ایجاد 2 نیروگاه 5 مگاواتی خورشیدی در مورموری و صالحآباد نیز انجام شده است.
مروارید دربارهی مرز مهران هم تصریح کرد: مرز بینالمللی مهران به برکت اربعین شناخته شده است، سالانه 6 میلیارد و 800 میلیون دلار کالا از پایانه مرزی مهران صادر میشود، علاوه بر این مرز مهران نزدیکترین راه به مرکز جمعیتی کشور عراق است، از قبل بازارچهی مصوب در مهران داشتیم که بر اساس مصوبه جدید به چنگوله منتقل میشود، چون بازارچهها تعرفههای خاص خود را دارند.
وی گفت: مرز چیلات بین دو استان اماره و واسط قرار دارد و میتواند نقش مهمی در صادرات به کشور عراق بازی کند اما هنوز از طرف عراق مجوز ایجاد این مرز صادر نشده است.
استاندار ایلام تصریح کرد: بازارچه دیگر در هلاله است که روند فعال شدن آن راکد شده که با طرف عراقی در حال مذاکره هستیم و در مجموع این سه بازاچه در مهران نقش مهمی در توسعه اقتصادی استان ایفا خواهند کرد.
استاندار ایلام تاکید کرد: ظرفیت بازار عراق 100 میلیارد دلار است که ایران و به تبع آن تاکنون آن گونه که باید از آن بهره نبردهاند، هر چند در زمینه صادرات مواد خوراکی و مصالح ساختمانی کارهایی انجام شده اما صادرکنندگان ما باید ارتباط بیشتری با بازرگانان عراقی برقرار کنند.
مروارید گفت: کارهای خوبی در زمینه گردشگری، پذیرش دانشجوی عراقی در دانشگاههای ایلام و علوم پزشکی و جذب حرفهآموز عراقی در فنی و حرفهای و عرصههای ورزشی انجام شده که امیدواریم بیش از پیش این روابط گسترش یابد.
وی در ادامه از اربعین به عنوان یک نعمت برای استان ایلام یاد کرد و گفت: در سال 92 ، 160 هزار نفر ، در سال 93 ، 500 هزار نفر، در سال 94 ، 800 هزار نفر از مرز مهران تردد کردند.
استاندار ایلام تصریح کرد: در سال 1395، 1 میلیون و 100 هزار نفر از مرز مهران به عتبات مشرف شدند و 1 میلیون و 300 هزار نفر از این مرز به کشور مراجعت کردند و خوشبختانه در قانون بودجه ردیفی تحت عنوان زیرساخت اربعین تعریف شد که امسال 17 میلیارد تومان برای مهران در نظر گرفته شده است و وزارت راه و سازمان برنامه نیز به تکمیل این پروژه کمک خواهند کرد.
مروارید با بیان اینکه خدماترسانی روزبه روز در مسیر اربعین بیشتر میشود، گفت: خوشبختانه افزایش نقشآفرینی مردم در این عرصه نیز کاملا مشهود است.
وی گفت: از نظر بیکاری ما تا سال 92 به صورت مرتب رتبه بین اول تا دوم و با نرخ 21 درصد را داشتهایم اما الان رتبه ما بین پانزده تا هفده است که به لحاظ نسبت میانگین جمعیت به میانگین کشوری پایینتر است، همین امروز هم نامهای از وزارت کشور به ما رسید و آمار استانها را در زمینه بیکاری اعلام کرده بود که سه استان ایلام، خوزستان و کهکیلویه و بویراحمد در سال 96 میزان بیکاری در آنها کاهش یافته است.
مروارید تصریح کرد: خوشبختانه نرخ بیکاری در 4 سال گذشته به 11.6 درصد رسیده است.
استاندار ایلام تاکید کرد: خوشبختانه پروژههای اقتصاد مقاومتی با محوریت اشتغال در حال انجام هستند و بر اساس برنامهی کلان کشور در سال جاری باید 900 هزار شغل ایجاد شود که سهم تکلیفی ایلام 9000 شغل است اما بر اساس برنامهی استان تا پایان سال12 هزار شغل ایجاد خواهد شد.
مروارید با بیان اینکه در طول این مدت شاخصهای علمی دانشگاهها بهبود یافته است، گفت: با داشتن 50 هزار نفر تحصیلکرده دانشگاهی از نظر تعداد دانشجو و دانشآموخته در رتبهی سوم کشور هستیم و علاوه بر این در سال 92 ، 86 رشته در دانشگاههای استان دایر بود که امروز این تعداد رشته به 106 رسیده است.
وی تصریح کرد: 4 سال قبل بودجه پژوهشی استان 700 میلیون تومان بود که امروز این بودجه به 3 میلیارد و 200 میلیون تومان رسیده است.
استاندار ایلام درباره نرخ باسوادی در استان گفت: تا سال 92 نرخ باسوادی جمعیت بالای 6 سال 81 درصد بود که امروز 85 درصد رسیده است
مروارید درباره آخرین وضعیت صنعتی استان اظهار کرد: در آخر دولت دهم وضعیت صنعت استان خیلی بد بود به طوری که 50 درصد صنایع در کب کشور تعطیل بود اما در دولت تدبیر و امید فرایند برگشت به چرخه تولید اجرا شد، در ایلام در این مدت 50 واحد تولیدی و صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل وارد مدار تولید شدند.
وی درباره میزان سرمایهگذاری در این زمینه گفت: تا سال 92 ، 2600 میلیارد تومان در حوزه صنعت سرمایهگذاری شده بود که هماکنون این میزان به 4400 میلیارد تومان رسیده و امروز 7 واحد صنعتی بزرگ داریم که اگر با جدیت پیگیر فعالیت آنها باشیم، حتما ایلام به یک استان صنعتی تبدیل خواهد شد.
استاندار ایلام درباره زیرساختهای فرهنگی استان هم به آغاز به کار برج هنر، اشاره و تصریح کرد: قرارداد این پروژه 18 ماهه است و بخش بزرگی از نیازهای فرهنگی استان را تامین خواهد کرد.
استاندار ایلام به استاندار جدید هم توصیه کرد با توجه به سند توسعهای استان، مطالبات استان را در زمینههای گوناگون با بهرهگیری از فکر و اندیشه فرزندان استان دنبال کند و با تکیه بر پروژههای اقتصاد مقاومتی زمینه پیشرفت استان را فراهم کند.
مروارید با تاکید بر اینکه در طول این مدت از نیروهای انسانی استان فارغ از خط و جناح استفاده کردهام، گفت: برخی مدیران هم باید تغییر کنند.
پیگیری سدهای چناره، سیکان و گدارخوش و کمک به عمران شهری در همه استان مخصوصا دهلران و ایوان و مرکز استان از دیگر توصیههای مروارید به استاندار جدید بود.
مروارید از اعتماد دولت، همراهی مردم و همراهی و حمایتهای نماینده معزز ولیفقیه در استان و امام جمعه ایلام و ائمهی جمعهی شهرستانها و تلاش مدیران قدردانی کرد.
انتهای پیام