امید برای ثبت جهانی محور ساسانی

بازدید هیئت ارزیاب اعزامی یونسکو به استان فارس از آثار تاریخی شهرستان کازرون، برگ آخر دفتر ماموریتی بود که با هدف بررسی امکان ثبت جهانی محور تاریخی ساسانی، باز شده است.

به گزارش ایسنا، ارزیابان یونسکو در ادامه ماموریت خود و بعد از بازدید اماکن تاریخی شهرستان فیروزآباد، به کازرون سفر کرده و آثار برجای مانده از دوران ساسانی در این شهرستان را نیز مورد ارزیابی قرار دادند.

هیئت ارزیاب اعزام یونسکو متشکل از 2 کارشناس ارشد یونسکو و 2 باستان‌شناس اهل کشورهای ایتالیا و آلمان بودند که با همراهی محمدحسن طالبیان معاون سازمان میراث فرهنگی ایران و مصیب امیری مدیرکل میراث فرهنگی فارس، بازدیدهایی را از محور ساسانی انجام دادند.

این هیئت در سفر به شهرستان کازرون مجموعه تاریخی-طبیعی بیشابور را بازدید کردند. این مجموعه در زمینی مستطیل شکل احداث و به گونه‌ای طراحی شده که چهار دروازه و دو خیابان آن، یکدیگر را قطع می‌کند.

یکی ازخیابان‌ها در جهت شمال به جنوب و دیگری شرق به غرب است و هر کدام در انتها به یکی از دروازه‌های شهر منتهی می‌شده‌ و دروازه غربی ورودی اصلی شهر بوده است.

این شهر از دو بخش اصلی "ارگ سلطنتی" شامل آثار شاخصی مانند معبد آناهیتا، تالار تشریفات شاپور، ایوان موزاییک، کاخ والرین و منطقه "عامه نشین" شامل خانه‌های مسکونی، گرمابه، کاروانسرا و بازار تشکیل شده است. معبد آناهیتا، بناهای یادبود شهر بیشاپور، تالار تشریفات و ایوان موزائیک از دیگر بخش‌های معماری این شهر مهم و تاریخی ساسانی است.

محور ساسانی در استان فارس در برگیرنده بخشی از آثار تاریخ تمدنی ایران‌زمین محسوب می‌شود که طی سال‌های اخیر تلاش‌های گسترده‌ای برای ثبت جهانی آن در حال انجام است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان فارس در اردیبهشت ماه امسال اعلام کرد که پرونده محور ساسانی زمستان سال گذشته برای ثبت جهانی به یونسکو ارسال شده است.

مصیب امیری که به واسطه اهمیت محور ساسانی اعتقاد دارد این مجموعه تاریخی مهم در سال 2018 به ثبت جهانی خواهد رسید، گفته بود: شهر تاریخی یزد در سال 2017 و محور ساسانی در سال 2018 میلادی به ثبت جهانی می‌رسد.

به گزارش ایسنا، امیری که اطلاع داشت ارزیابان یونسکو در زمانی بین ماه‌های شهریور و مهر به فارس سفر خواهند کرد، اعلام کرده بود که تکمیل پرونده منظر باستان‌شناسی محور ساسانی استان سه سال به‌طول انجامیده و عمده کار پژوهشی و کارشناسی را باستان‌شناسان، فیلم‌برداران، مستندسازان و محققان تهیه و آماده کرده‌اند.

به گفته مدیر کل میراث فرهنگی فارس پرونده محور ساسانی شامل آثار دوره ساسانیان در استان فارس است که از شهرستان فیروزآباد با آثار کاخ اردشیر و قلعه دختر و نقوش برجسته شروع می‌شود و تا کاخ ساسانی سروستان و شهر تاریخی بیشاپور و تنگ چوگان در شهرستان کازرون ادامه پیدا می‌کند.

به گزارش ایسنا، تداوم تلاش‌ها برای ثبت جهانی محور ساسانی در حالی است که پیش از این 2 مجموعه جهانی تخت جمشید و پاسارگاد و همچنین باغ ارم در شیراز به ثبت جهانی رسیده است.


انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۶ مهر ۱۳۹۶ / ۱۱:۳۳
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 96070603733
  • خبرنگار :