به گزارش ایسنا، برخی از مالکان و کارشناسان اسب حاضر در رقابت های نوروز آباد از کارهای خارقالعاده بعضی از اسب ها هنگام مسابقات کورس متحیر هستند. مالکان اسب ادعا دارند که برخی از این اسب ها کمی قبل از رقابتها وضعیت مناسبی ندارند، اما روز مسابقات صاحب مقام های خوبی میشوند. آنها به دوپینگ برخی از این اسبها مشکوک هستند و از فدراسیون میخواهند که در مورد آزمایشات دوپینگ شفاف سازی کند.
یکی از مالکان اسب در این باره میگوید که کمیته دوپینگ در حیطه اختیارات فدراسیون است و ممکن است که در تستها اعمال نظر صورت بگیرد.
نادر موحد یکی از مالکان اسبهای اصیل در گفتوگو با ایسنا، در مورد مسابقات اسبسواری نوروزآباد و احتمال دوپینگ برخی از اسب ها اظهار کرد: از دو سال پیش که کورس در گنبد برگزار میشد تاکنون که در نوروز آباد انجام میشود با توجه به برخی نتایج، شائبه دوپینگ پیش آمده است. برخی از اسبهای خاص که در بدترین وضعیت قرار دارند در این مسابقات بهترین مقام را کسب میکنند.
او با بیان اینکه برخی از اسبها کارشناسان را متحیر میکنند گفت: اسبهایی که دو روز قبل از مسابقات لنگ میزنند، در روز مسابقه مقام اول را کسب میکنند. همچنین کورس برخی از آنها خارج از تصور کارشناسان است. کارشناسان می دانند که قدرت هر اسب چقدر است و با انجام کارهای خارق العاده برخی از اسبها شگفت زده میشوند. این اسب ها کارهایی می کنند که خارج از توانشان است.
وی در ادامه در خصوص کمیته دوپینگ فدراسیون سوارکاری، اظهار کرد: کمیته دوپینگ نباید در حیطه اختیارات فدراسیون باشد، اما متاسفانه یکی از کمیتههای فدراسیون به دوپینگ اختصاص یافته و ریاست آن را رییس فدراسیون سوارکاری انتخاب میکند. در این شرایط اعمال نظر روی تستها راحتتر میشود.
او ادامه داد: کمیته دوپینگ هیچ گاه اطلاعات درستی در مورد ارسال پستی یا نحوه قراردادهای دوپینگ اعلام نمیکند. همیشه گفته شده که ظرف 21 روز نتیجه دوپینگ اعلام میشود اما عملا این اتفاق نمی افتد. حتی گاهی نتیجه دوپینگ اسب های مثلا هفته ششم اعلام می شود در حالی که نتیجه دوپینگ هفته پنجم اعلام نشده است. این پس و پیش شدن نتیجه نمونه ها و کارهای خارق العاده اسب ها شائبه ایجاد میکند.
او به ماده درمورفین اشاره کرد و گفت: درمورفین از پوست قورباغه تولید میشود و 100 برابر قوی تر از مورفین است. البته این ماده بسیار گران است و شرایط نگهداری آن هم بسیار دشوار است. دسترسی به این ماده نیز آسان نیست و کسانی میتوانند این ماده را تهیه کنند که با کشورهای دیگر در ارتباط باشند.
موحد در ادامه گفت: هیچ آزمایشگاهی تست درمورفین را اندازهگیری نمیکند مگر این که مبلغ 111 یورو مازاد پرداخت شود تا بتوان این ماده را اندازهگیری کرد. من بارها به فدراسیون نامه زدم که حاضر هستم هزینه این آزمایش را بپردازم تا برخی اسب های مشکوک مقام آور، این نمونه گیری را انجام دهند، اما متاسفانه محقق نمی شود و نمی دانم چرا؟
این مالک اسب در ادامه در مورد شرکت تولید کنندههای ظروف دوپینگ طرف قرارداد فدراسیون، توضیح داد: فدراسیون سوارکاری با شرکتی به نام برلینگر قرارداد دارد که ظرفهای نمونه گیری دوپینگ را از آنجا خریداری میکند. آن شرکت پکهایی را در اختیار فدراسیون می گذارد که دو ظرف با یک کد در آن وجود دارد و برای نمونه گیری ادرار و خون اسب است اما متاسفانه کمیته دوپینگ فدراسیون در هنگام آزمایش دوپینگ تنها از یک ظرف و برای نمونه گیری ادرار و یا خون اسب استفاده میکند و مشخص نیست که ظرف دوم کجا نگهداری میشود. اگر آن ظرفها در فدراسیون نگهداری میشود تاکنون باید حدود 500 ظرف در فدراسیون وجود داشته باشد، اما کسی پیگیر نیست و کسی هم جوابگو نیست که این ظرفها کجا میرود؟
انتهای پیام