به گزارش ایسنا، «عکاسخانه ژرژ یونانی» برای سومین بار از تخریب نجات پیدا کرد، بنایی تاریخی که بیش از صد سال پیش به واسطهی حضور مهاجران کشورهای دیگر به آبادان در قالب معماری متفاوت ساخته شد بعد از فروش اولیه این بنا، مالک قصد فروش ملک را داشت که در آن موفق نبود پس از این بیاقبالی، مالک تا کنون سه بار قصد تخریب این بنا را داشته است.
سجاد پاکگهر، مدیر اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آبادان که درحال حاضر موقعیتهای مختلف برای نجات این بنای تاریخی در آبادان را در دست بررسی دارد، از اقدامات آینده و تلاش برای نجات این بنای تاریخی به ایسنا توضیح میدهد.
وی با بیان اینکه ثبت ملی، مرمت و احیای بنای «عکاسخانه ژرژ یونانی» در دستور کار این اداره است، ادامه داد: با توجه به حساسیت روی این بنای تاریخی، کارگروه ویژهای برای حفظ این بنای ارزشمند تشکیل شده است.
او با اشاره به نداشتن رضایتِ مالک برای ثبت ملی بنای تاریخی عکساخانه «ژرژ یونانی»، اظهار کرد: هر چند مالک پیش از این درخواست فروش ملک خود را داده بود اما ناگهان روز گذشته _پنجشنبه 30 شهریور_ خبر رسید که مالک قصد تخریب بنا را دارد که موفق شدیم با پادرمیانی اعضای شورای شهر، دوستداران میراث فرهنگی و اداره میراث فرهنگی آبادان، از تخریب این بنای ارزشمند جلوگیری کنیم.
پاک گهر در ادامه با تاکید بر اینکه میراثفرهنگی به لحاظ قانونی قادر به تملک این بنا و تامین اعتبار مورد نیاز نیست، افزود: با این وجود تلاش میکنیم تا از جلب حمایت سازمانها و ارگانهای تاثیرگذار و دارای توانایی تملک آن در منطقه، این بنا را که تاریخی ارزشمند دارد، حفظ و احیا کنیم.
به گزارش ایسنا، در دوره شکلگیری آبادان مدرن، آبادان با تغییراتی به واسطهی مهاجرت افراد مواجه شد، این تغییرات در معماری بناها نیز به وجود آمد. عکاسخانه ژرژ یونانی یکی از نخستین نمونهها در تغییر معماری بود که امروز نیز در این شهر به عنوان یکی از نخستین شاخصهای این تغییرات شهری به شمار میرود. معماری آن تلفیقی از معماری ایرانی-اروپایی است.
بین دو جنگ جهانی گروهی از یونانیها از مرز روسیه به ایران پناه آورند و در شهرهای مختلف مانند آبادان ساکن شدند، «ژرژ میسالدیس» نیز یکی از این افراد بود که به همراه خانواده خود از روسیه وارد ایران شد و پس از اقامتی کوتاه عکاسخانه «ژرژ یونانی و پسران» را حدود 100 سال پیش در محل زندگی خود تاسیس کرد که بسیاری از مردم آبادان، عکسهای خود را آنجا ثبت کردند.
اما این بنا پس از آغاز دفاع مقدس و مهاجرت مالکان به اصفهان، هیچ گاه سر پا نشد، ژرژر یونانی در اصفهان درگذشت و مالکان به آبادان بازنگشتند و در نتیجه به شخص دیگری فروریخته شد، بنابراین این بنا به حالت متروکه در آمد و از سال 91 تا کنون سه بار با خطر تخریب رو به رو شده است.
داستان تخریب این بنای تاریخی برای سومین بار است که تکرار میشود، یکبار دیگر نیز در سال ٩٢ شهرداری آبادان با نصب پلاکاردهایی جلوی ساختمان اعلام کرد این بنا تخریب میشود، اما شورای شهر در مخالفت با شهردار نامهای نوشت و با این کار مقابله کرد.
حتی افشین حیدری، مدیرکل پیشین میراث فرهنگی خوزستان نیز در ان زمان از پیگیری قانونی دخل و تصرف در بنای "ژرژ یونانی" آبادان خبر داده و گفته بود: «هرگونه اقدام شهرداری آبادان برای تخریب این بنا پیگرد قانونی همراه دارد. بنای مذکور عکاسخانهای تاریخی با پروندهای ثبتی و شماره ثبت اضطراری است که از ارزش معماری و صنعتی برخوردار است. پس از تلاشهای صورتگرفته برای ثبت این اثر تاریخی، جهت مرمت آن نیز اعتباری پیشبینی و میراث فرهنگی خوزستان نیز در این رابطه اعتبار تخصیص داده است.»
حالا بنای تاریخی و اررشمند «ژرژ یونانی» به واسطه سالها بی استفاده ماندن و حضور دائم موریانه در بنا، نیاز هر چه زودتر این عکاسخانه با معماری ارزشمند را به مرمت و توجه ضروریتر نشان میدهد.
انتهای پیام