به گزارش ایسنا، برای نخستینبار در شهریور سال ۱۳۹۴، سه مجسمهی تاریخی «پنهلوپه» از واتیکان و ایتالیا همراه با یک مجسمهی پنهلوپهی ایرانی به مدت سه ماه و نیم در موزه ملی ایران به نمایش درآمدند، تجربهای که تا پیش از آن، نه به صورت مشترک، که فقط با نمایش چندین ماههی منشور کوروش از موزهی بریتانیا، به دست آوردیم.
اما بطور رسمی و بعد از برگزاری نمایشگاه مشترک پنهلوپهها در ایران، دومین نمایشگاه مشترک ایران و یک کشور دیگر با عنوان «نمایشگاه مشترک ایران و ارمنستان» قرار است با نمایش آثاری از کشور ارمنستان که یافتههای به دست آمده از کاوشهای باستانشناسی و با موضوعیت فرهنگ مشترک اورواتویی است، در کنار آثاری از ایران به نمایش درمیآید.
جبرئیل نوکنده، مدیر کل موزه ملی ایران گفت: نمایشگاه مشترکِ ایران و ارمنستان با نام «نمایشگاه ایران و ارمنستان: خاطره یک سرزمین» که بیشتر آثاری از هزاره چهارم پیش از میلاد تا سده یکم پیش از میلاد را شامل میشود و بیشتر تمرکز بر آثار اورارتویی در هزاره اول پیشازمیلاد دارد و از آن به عنوان فصل مشترک تاریخ ایران و ارمنستان یاد میشود.
وی اضافه کرد: در این نمایشگاه ۱۰۳ اثر از موزه ملی ارمنستان در موزهی ملی ایران، از تاریخ ۲۵ مهر تا ۲۷ دی ۱۳۹۶ در سالن گالریهای موزه دوران اسلامی به نمایش در میآید.
به گفته او، برگزاری این نمایشگاه به دنبال سفر رئیس جمهور و امضای تفاهمنامههای اقتصادی و فرهنگی بین دو کشور است که رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران و وزیر فرهنگ ارمنستان تفاهمنامهای را در این زمینه امضا کرده بودند.
نوکنده، این نمایشگاه را پس از نمایشگاه تندیسهای پنهلوپه دومین تجربه نمایشگاه آثار خارجی در ایران، پس از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، دانست و افزود: هر چند نمایشگاه ارمنستان دومین نمایشگاه آثار موزهای خارج از ایران در موزه ملی ایران است، اما نخستین نمایشگاه با این وسعت و حجم آثار محسوب میشود که وارد ایران شده و در موزه ملی ایران به نمایش در میآید.
انتهای پیام