به گزارش ایسنا، به نقل از وب سایت wired، هیچ اتفاقی در فضای مجازی ناگوارتر از این نیست که متوجه شوید مورد حمله و نفوذ هکرها قرار گرفتهاید و در آن لحظه تنها به تمام اطلاعات شخصی و محرمانه خود نظیر رمز حسابهای بانکی، تصاویر و عکسهای خصوصی، مدارک و فایلهای ذخیره شده خود فکر می کنید که چه بلایی بر سرشان خواهد آمد.
با اینکه حفظ و بازگرداندن اطلاعات از دست رفته و یا لو رفته تقریبا غیرممکن است ولی با این حال در زیر به اقدامات و نکات کوچکی اشاره خواهیم کرد که میتواند از دوباره رخ دادن این گونه اتفاقات پیشگیری کند:
از خودتان بپرسید چرا و چگونه هک شدم؟
با اینکه با پرسیدن این سوال از خودتان نمیتوانید چیزی را برگردانید، ولی با این حال این سوال میتواند هشداری ذهنی ایجاد کند تا در مواقع دیگر از سهلانگاریها و عواقب آن پیشگیری کند.
تمامی گذرواژههای خود (Passwords) را تغییر دهید
نخستین گام پس از آن که متوجه شدید مورد حمله هکرها و مجرمان اینترنتی قرار گرفتهاید، آن است که گذرواژه تمامی اکانتها و حسابهای کاربری اینترنتی و غیراینترنتی خود را تغییر بدهید. کاربران میتوانند با استفاده از ترفندهایی امنیت گذرواژههای خود را ارتقاء داده و بالاتر ببرند تا بدین ترتیب هکرها براحتی نتوانند گذرواژه آنان را حدس بزنند. پیشنهاد میشود هر شش ماه یکبار گذرواژه و پسوردهای کارتهای اعتباری بانکی و اینترنتی خود را تغییر دهید.
سیستم رایانه و گوشی هوشمند خود را بهروزرسانی و اسکن کنید
قدم بعدی آن است که سیستم عامل رایانه و یا گوشی هوشمند خود را به سرعت بهروزرسانی کرده و اسکن کنید تا در صورت وجود هرگونه ویروس یا فایل آلوده بهزودی شناسایی شده و از بین بروند.
حسابهای کاربری یا اکانتهای خود را احیا کنید
در صورتی که شما از سرویسهای گوگل، اپل، فیسبوک، توییتر و مایکروسافت استفاده میکنید، می توانید اکانتهای خود را دوباره احیا و بازیابی کنید. این سرویسها ابزارهایی را به کاربرانشان ارائه می دهند تا در صورت از دست دادن اطلاعات، دوباره بتوانند آنها را احیا کنند.
بدانید پای پول و یا منافع دیگری در میان بوده است
همیشه پای پول و یا منافع پر اهمیت در میان است. بعنوان مثال، شما درنظر بگیرید بعد از مراجعه به بانک و دریافت پول هنگفتی، آن را در جیب شلوار و یا کیف پولتان گذاشتهاید و راهی خیابان می شوید. وقتی که دزدان و سارقان به شما حمله می کنند، تنها دلیلی که در ذهنتان می آید، پولی است که با خود به همراه دارید. پس می توان انتظار داشت مجرمان اینترنتی نیز همواره بدنبال پول و یا منافع بزرگ دیگری هستند و بدین منظور هم به حساب های کاربری شما حمله می کنند.
نرم افزارهای آنتی ویروس سیستم خود را بهروزرسانی کنید
یکی دیگر از اقدامات بدیهی کاربران، بهروزرسانی نرمافزارهای آنتی ویروس سیستم عامل رایانه و یا گوشی هوشمند است. برخی از کاربران تصور میکنند تنها با یک بار نصب کردن این گونه نرم افزارها، برای همیشه از حملات سایبری، ویروسی و بدافزارها در امان خواهند ماند. این در حالیست که کاربران باید برای حفظ و ارتقای امنیت اطلاعات خود، همواره آنتی ویروسهای معتبر و اصل نصب شده خود را بهروزرسانی کنند.
استفاده هرگونه سیستم دیگری از اکانتهای خود را پایان دهید
شما میتوانید در صورت هک شدن یک دستگاه، قابلیت دسترسی به اکانتها و حساب های کاربری خود را از تمامی دستگاههای دیگر پایان بخشیده و terminate کنید. بسیاری از سرویسها و پیام رسانها نظیر تلگرام این قابلیت را دارند.
در صفحات مجازی و اینترنتی خود اعلام کنید که هک شدهاید
و در آخر، کاربران به منظور جلوگیری از ایجاد سوءتفاهم و عواقب احتمالی، در صفحات اجتماعی خود، دیگران را از هک شدن حسابهای شخصی خود مطلع کنند تا در صورت افشاگری و لو رفتن تصاویر و اطلاعات شخصی در فضای مجازی، از مشکلات احتمالی پیش گیری شود.
انتهای پیام