به گزارش خبرنگار ایسنا، جامعه کیفیت امریکا (ASQ) معتبرترین انجمن در حوزه مهندسی و مدیریت کیفیت در جهان است که در این زمینه فعالیت میکند و با ارائه خدماتی مانند آموزش، صدور گواهینامههای حرفهای و نشر دانش روز کیفیت، شبکهای گسترده از متخصصان کیفیت را در جهان ایجاد کرده است.
این انجمن دارای بیش از 75 هزار عضو در 150 کشور دنیا است و یکی از فعالیتهای آن شناسایی و معرفی افرادی است که در ابعاد مختلف حوزههای مدیریت و کیفیت فعالیتهای برجستهای داشتهاند و تلاشهای آنها نتایج اثربخشی درپی داشته است.
این انجمن همچنین همانند سایر انجمنهای تخصصی و معتبر جهان در سایر حوزهها، هر سال پس از ارزیابی توانمندی علمی و اجرایی اعضای خود در بخشهای مختلفی مانند سطح علمی و میزان آگاهی از دانش روز، میزان فعالیت در نشر و فرهنگسازی اصول کیفیت در جامعه، انجام پروژههای اثربخش و بررسی کیفیت کتابها و مقالههای منتشر شده، تعداد محدودی از اعضای خود را به عنوان Fellow Member معرفی میکند.
در سال جاری نیز از سوی این انجمن دکتر عباس سقایی، فارغالتحصیل دانشگاه علم و صنعت ایران و استاد تمام دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ایران به عنوان عضو برتر در سال 2017 معرفی شد.
تمرکز فعالیتهای وی در حوزههای مختلفی چون اجرای پروژههایی در حوزه بهبود عملیات در صنعت و نشر فرهنگ کیفیت بوده است.
این استاد واحد علوم و تحقیقات تاکنون بیش از 100 مقاله و 30 کتاب علمی و دانشگاهی در زمینه بهبود کیفیت و تحلیل داده منتشر کرده است که یکی از آثار وی در حوزه مهندسی کیفیت در نیویورک به چاپ رسیده و به عنوان مرجع درسی مورد استفاده قرار گرفته است.
سقایی همچنین دارای گواهینامههای حرفهای کمربند سیاه ارشد "شش سیگما"، مهندسی کیفیت و قابلیت اطمینان از جامعه کیفیت آمریکا (ASQ) است و با بهرهگیری از این توانمندیها توانسته در طول 20 سال فعالیت به عنوان مشاور در سازمانهای خدماتی و تولیدی، نقش قابل توجهی در بهبود کیفیت و کاهش هزینه از طریق رویکردهای حل مساله مانند "شش سیگما"، تکنیکهای تحلیل دادهها و تحلیل مساله کلیدی کسب و کار داشته است.
وی در این زمینه بیش از 500 مساله بهبود را راهبری کرده است.
دکتر عباس سقایی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه از سوی انجمن کیفیت آمریکا 18 نفر به عنوان عضو افتخاری (Felow Member) معرفی شدند، اظهار کرد: انتخابها بر اساس بهبودهایی که در فرآیندهای صنعتی و تولیدی و همچنین کاهش هزینهها صورت گرفته، بوده است.
سقایی با اشاره به پروژههای اجرا شده در این زمینه، خاطر نشان کرد: از جمله پروژههایی که در ارزیابیهای جامعه کیفیت امریکا (ASQ) مورد توجه قرار گرفت، میتوان به پروژههای انجام شده در صنعت تولید تجهیزات نیروگاهی، صنایع لوازم خانگی، شرکتهای ارائه کننده خدمات پس از فروش، تهیه و توزیع قطعات یدکی خودرو، صنعت مدیریت تولید نیروی برق و سازمان مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی اشاره کرد.
عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات خاطرنشان کرد: در این صنایع مسایلی در حوزههای گوناگون مانند کاهش قیمت تمام شده محصولات، افزایش کیفیت محصولات، کاهش زمان ارائه خدمات، کاهش زمان راهاندازی، کاهش و حذف شکایات مشتریان، کاهش زمان طراحی محصول، توسعه فروش و حضور در بازارهای صادراتی، شناسایی و راهکارهایی برای بهبود این مسائل ارائه شد، به گونهای که نتایج به دست آمده نشان داد علاوه بر نتایج غیر مالی، بهبودهای صورت گرفته از لحاظ مالی نیز منافع قابل توجهی، بالغ بر چند 10میلیارد ریال به طور سالانه، برای هر یک از این صنایع به همراه داشته است.
انتهای پیام