به گزارش ایسنا، طرح "روستا تعاون" در راستای تولید و اشتغال پایدار مناطق روستایی و در جهت پیاده سازی برنامه اشتغال فراگیر وزارت تعاون در سراسر کشور به اجرا در آمده است.
چشم انداز یک ساله اجرای طرح روستا تعاون شامل ایجاد ۲۶ هزار نفر فرصت شغلی جدید، اجرای حدود ۲۰۰۰ طرح اشتغالزایی روستایی در بخش تعاون، راهاندازی ۹ گرایش تعاونی در روستاها و اختصاص حدود ۴۳۰۵ میلیارد ریال اعتبار برای توسعه و تقویت بنیه اقتصادی جامعه روستایی کشور است.
بخش تعاون قابلیت ساماندهی آحاد جامعه در گروههای مختلف جوانان، زنان و فارغ التحصیلان دانشگاهی، اقشار حمایتی تحت پوشش روستاییان و عشایر و اجرای مدلهای متنوع اشتغالزا را بر اساس گروههای هدف در قالب تعاونیهای متعارف دهیاریها و توسعه روستایی دارد که همکاری دولت در واگذاری پروژههای سرمایهگذاری مناسب به تعاونیهای توسعه و عمران شهرستان می تواند تحولی در این بخش ایجاد کند.
بر اساس ماده ۲۷ قانون برنامه ششم توسعه، توسعه روستاها به ویژه عمران و آبادی و اشتغال روستایی مورد تاکید قرار گرفته به نحوی که در اهداف متصوره ایجاد و توسعه ۵۴ خوشه کسب و کار روستایی ، ساخت ۹۸ ناحیه صنعتی روستایی و ایجاد حداقل یک میلیون و ۹۱۴ هزار فرصت شغلی در روستاها پیش بینی شده است تا از طریق بخشهای تعاونی و خصوصی ایجاد شود.
بر این اساس تهیه طرحی که بتواند سهم بخش تعاون را بر مبنای سهم بندی گرایشهای فعالیت روستاییان و رشتههای فعالیت تعاونیها در این برنامه تعیین کند، ضروری به نظر میرسد.
معاونت امور تعاون وزارت تعاون بر مبنای تاکید مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی و با تکیه بر توان تخصصی و عملیاتی تعاونگران کشور با ارائه طرح و برنامه اجرایی پنج ساله طرح روستا تعاون جهت ایجاد اشتغال در قالب تعاونیهای روستایی اقدام کرده است که جهت اجرایی کردن برنامههای توسعه اشتغال در این بخش، به ادارات کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استانها ابلاغ شده است.
سیدحمید کلانتری ـ معاون امور تعاونیهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی میگوید: با اجرای طرح "روستا تعاون" بستر اشتغال پایدار در روستاها فراهم شده و از مهاجرت روستاییان به شهرها و گسترش پدیده حاشیهنشینی جلوگیری میشود.
او ایجاد شغل در روستاها را ارزان و کمهزینه میداند و میگوید: سهم تعاونیها از ۹۵۰ هزار شغلی که قرار است طبق برنامه ششم در سال ایجاد شود، ۱۰ درصد است و اجرای این تعاون ۶۵ هزار شغل در کشور ایجاد میکند.
کلانتری مصوبه برداشت ۱.۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی را پشتوانه اجرای این طرح دانسته و میافزاید: برای اجرای طرح روستا تعاون در گام نخست ۱۰۰۰ تعاونی در هزار روستا ایجاد میشود و یا از ظرفیت تعاونیهای موجود استفاده میشود و لازمه فعالیت تعاونیها در روستا، تامین مواد اولیه و برند سازی است.
معاون وزیر تعاون همچنین از شناسایی ۷۰۰ روستا برای ایجاد تعاونیهای روستایی خبر داده و میگوید: از هزار روستایی که برای اجرای این طرح پیشبینی شده تاکنون ۷۰۰ روستای بر اساس ظرفیتهای موجود شناسایی شده است.
از مهمترین اهداف اجرای طرح "روستا تعاون"، استفاده بهینه از ظرفیتها و تواناییهای بخش تعاون در سطح روستاهای کشور، توسعه و توانمندسازی تعاونیهای روستایی، رونق اقتصادی و کارآفرینی روستاییان در قالب مشارکت گروهی است.
چشم انداز یکساله اجرای طرح روستا تعاون شامل ایجاد ۲۶ هزار نفر فرصت شغلی جدید، اجرای حدود ۲۰۰۰ طرح اشتغالزایی روستایی در بخش تعاون، راه اندازی ۹ گرایش فعالیت تعاونی در روستاها و اختصاص ۴۳۰۵ میلیارد ریال اعتبار برای توسعه و تقویت بنیه اقتصادی جامعه روستایی کشور است.
انتهای پیام