به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، زید رعد الحسین، کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت: از آنجا که دولت میانمار جلوی هرگونه دسترسی بازرسان حقوق بشر را میگیرد، وضعیت فعلی را نمیتوان به طور کامل ارزیابی کرد اما به نظر میرسد که تبدیل به یک مثال بارز پاکسازی قومی برای کتابهای درسی شده است.
رعد الحسین اظهار داشت: عملیات اجرا شده در میانمار به روشنی نامتناسب و بدون اعتنا به اصول اساسی قوانین بینالمللی بوده است.
وی ادامه داد: گزارشهای متعدد و یکسری تصاویر ماهوارهای دریافت کردیم که نشان می دهد نیروهای امنیتی میانمار و شبه نظامیان محلی اقدام به آتش زدن روستاهای قوم روهینجا میکنند و گزارشهای مداوم درباره هشدارهای فراقانونی از جمله شلیک به سمت غیرنظامیان درحال فرار منتشر می شود.
رعد الحسین همچنین تصریح کرد: من از دولت میانمار می خواهم به این عملیات نظامی بیرحمانه فعلی پایان دهد و پاسخگو بودن همه عوامل نقض حقوق بشر را که اتفاق افتاده تضمین کند و جلوی این روند شدید و گسترده تبعیض علیه اعضای قوم روهینجا را بگیرد.
کمیسیونر عالی سازمان حقوق بشر در عین حال گفت که گزارشهای مربوط به اقدام مقامات میانمار در کاشتن مین در نواحی مرزی به منظور جلوگیری از بازگشت آوارگان روهینجا از بنگلادش «شوکآور» هستند.
وی همچنین از اظهارت مقامات اصلی میانمار که گفته بودند آوارگان فراری از خشونتها تنها در صورت اثبات ملیت میانماری اجازه بازگشت پیدا خواهند کرد، انتقاد کرد.
او به مقامهای میانمار گوشزد که از سال 1962 تاکنون روند گرفتن بسیاری از حقوق اقلیت روهینجا از جمله حق شهروندی آنها را اجرا میکردند.
او خاطر نشان کرد: این تعبیر بیشتر شبیه یک حقه افراد کلبی مسلک است تا اقدام به انتقال اجباری تعداد فراوانی از مردم بدون دادن امکان بازگشت به آنها کنند.
رعد الحسین گفت: دولت میانمار باید جلوی وانمود کردن به اینکه اقلیت روهینجا خودشان خانههایشان را آتش می زنند و روستاهایشان را نابود می کنند را بگیرد.
وی افزود: این انکار کامل واقعیت، آسیب زیادی به جایگاه بینالمللی دولت میانمار که تا همین چند وقت پیش از حسننیت گسترده آن نفع میبرد، خواهد زد.
او از مقامات میانمار خواست تا به سازمان ملل اجازه دهند درباره وضعیت در این کشور تحقیقات انجام دهند.
یمن
رعد الحسین در ادامه گفت: سازمان ملل اقدام به بررسی و تایید مرگ 5144 غیرنظامی در جنگ یمن عمدتا ناشی از حملات هوایی ائتلاف تحت رهبری عربستان کرده و نیاز فوری به انجام یک تحقیقات بینالمللی در مورد این وضعیت وجود دارد.
وی به شورای حقوق بشر سازمان ملل در شهر ژنو گفت: تلاشهای حداقلی که در یک سال گذشته در ارتباط با پاسخگویی درباره این وضعیت صورت گرفته، پاسخی ناکافی به این نقض مداوم و شدید و روزانه حقوق بشر در این جنگ بودهاند.
آمریکا
زید رعد الحسین در عین حال بیان کرد: از تصمیم دولت ترامپ برای پایان دادن به برنامه مشهور به داکا که براساس آن جوانان مشمول این قانون با وجود اینکه در کودکی به طور غیرقانونی به آمریکا آورده شدهاند اما اجازه اقامت موقت قابل تمدید در آمریکا پیدا می کنند، اظهار نگرانی کرد.
وی خاطر نشان کرد: پایان دادن به برنامه داکا زندگی حدود 800 هزار مهاجر جوانان «رویاپرداز» را تحت تاثیر قرار می دهد.
او خاطر نشان کرد: امیدوارم کنگره آمریکا همین الان اقدام کند تا یک وضعیت قانونی پایدار برای نفعبرندگان از قانون داکا ارائه کند. من از این روند فزاینده بازداشت و استرداد مهاجران پایبند به قانون و جاافتاده در آمریکا نگران هستم.
ونزوئلا
رعد الحسین همچنین وعده انجام یک تحقیقات مجرمانه درباره سرکوب نظامی اعتراضات در ونزوئلا را داد.
او گفت: دولت نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا احتمالا هرچه بیشتر اقدام به سرکوب کردن نهادهای دموکراتیک خواهد کرد و احتمالا نیروهای امنیتی دولت وی تاکنون مرتکب جرائم علیه بشریت شدهاند.
رعد الحسین به شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت: تحقیقات حاکی از امکان ارتکاب این جرایم علیه بشریت در ونزوئلا است اما تنها با تحقیقات کیفری می توان آن را تایید کرد.
انتهای پیام